Zakončiť sezónu víťazne a európsky
Po šiestich dňoch privítajú futbalisti MŠK Žilina pod Dubňom znova súpera zo Zlatých Moraviec. S ViOn-om sa stretávame už rekordný šiestykrát v aktuálnej sezóne a aj v šiestom dueli budeme chcieť potvrdiť výhodu domáceho prostredia a po roku znova účinkovať v pohárovej Európe.

Ako zakončiť sezónu víťazne, prezradil tréner Pavol Staňo.

Piatkové finále play-off o Európsku konferenčnú ligu má výkop o 19:00 a rozhodovať ho bude Filip Glova.


novinky u súpera

ViOn netreba bližšie predstavovať, však so súperom od rieky Žitavy sa v aktuálnom ročníku stretávame už po šiestykrát. Až na jeden (pohárový) prípad platilo pravidlo "môj dom, môj hrad" a my veríme, že stopercentnú domácu bilanciu si proti Zlatým Moravciam udržíme aj po piatku. ViOn zvládol utorkový náročný duel a už teraz historicky najúspešnejšiu sezónu klubu vylepšil o účasť vo finále play-off. Proti Trenčínu zvíťazil po dvoch góloch po zmene strán, a tak sa pod Dubňom predstaví po šiestich dňoch opäť.

Viac si o súperovi povieme v predzápasovom Bulletine MŠK.


vydáme zo seba všetko

Sezóna sa nám pomaly, ale isto blíži k svojmu koncu. Už zajtra nastúpime v záverečnej bitke o postup do Konferenčnej ligy UEFA, opäť po necelom týždni, proti Zlatým Moravciam. Nečaká nás síce nič jednoduché, no všetci veríme v úspech. To, že budeme bojovať statočne až do konca, ozrejmil aj hlavný tréner MŠK Pavol Staňo.

Pán tréner, keby vám niekto pred sezónou povedal, že budeme v poslednom zápase bojovať v play-off o Európu, veril by ste mu?

"Tešil by som sa a asi by som tomu neveril, že dokážeme až do konca tak statočne bojovať. Všetci sa z toho tešíme a sezónu chceme zakončiť tak ako po väčšinu ročníka - víťazne."

V posledných dvoch dueloch sme videli z našej strany skvelý futbal hlavne v prvom dejstve. Čím ste motivovali hráčov?

"Rotácia, ktorá nám bola na začiatku trochu vyčítaná, sa momentálne ukazuje ako šťastné riešenie, keďže všetci chalani sú dobre pripravení. Keď rotujeme, tak dokážeme vždy poskladať zostavu tak, aby tam boli aj čerství hráči. Kvalita v mužstve sa potom vyrovnáva, všetci napredujú, a to nám dáva šancu odohrať veľa náročných zápasov. Dokážeme v nich ukázať dostatok intenzity a kvality."

Disponujeme teda dostatočne širokým kádrom. Môže to byť naša výhoda v úplnom závere sezóny v porovnaní so Zlatými Moravcami?

"Bolo viditeľné, že Moravce sa sústredili na pohár a v posledných kolách ligy šetrili hráčov na play-off o Európu. Na druhej strane, my sme za máj aj spolu so zápasmi "B"- tímu odohrali jedenásť ťažkých súbojov, ktoré nás stáli dosť síl. Plus k tomu musíme prirátať 120 minút vo finále Slovnaft Cupu. Každopádne víťazstvá prebíjajú únavu. Chalani určite vedia, o čo hrajú a pristúpia k tomu ako vždy, na sto percent."

Na Zlaté Moravce narazíme v tejto sezóne už po šiestykrát. Asi sa už nemáme navzájom čím prekvapiť, alebo?

"Na jednej strane je to veľmi zaujímavé, no na druhej strane, vždy sa dá niečo zmeniť, ísť do zápasu s iným zámerom. Je pravda, že sa už navzájom poznáme naozaj dostatočne, ale taktický plán bude však na oboch stranách opäť iný."

Chalani pôsobia, že sa rýchlo dokázali otriasť z ťažkej prehry vo finále a idú si za svojím cieľom, ktorým je Európa. Vidíte to podobne?

"Áno, súhlasím. Vedia, že pre výsledok urobili vo finále pohára maximum. Pokiaľ má človek čisté svedomie a vydal zo seba naozaj všetky sily, tak potom sa mu hrá oveľa ľahšie. Nikto z nich vtedy určite nič nepodcenil, išli sme na doraz a treba si to vážiť."

Ako je na to mužstvo po namáhavom a nabitom programe, čo sa týka zdravotnej stránky?

"Momentálne nám chýba iba dlhodobo zranený Patrik Iľko."

Prichádza teda posledný zápas sezóny, vrchol ročníka 2020/2021. Nemáme sa na čo šetriť...

"Určite nie. Pôjdeme naplno a vydáme zo seba všetko. Verím, že v ňom zvíťazíme a ukončíme sezónu postupom, no chalani si zaslúžia pochvalu, aj keby náhodou neuspeli. Viem však, že tento súboj nikto z hráčov nevypustí, to je pre mňa, ako trénera, najdôležitejšie."


naplno, s nasadením, víťazne

Obranca Jakub Kiwior potvrdzuje rolu lídra obrany v každom zápase, ako vidí ten posledný v sezóne? Prichádza s ocenením v jedenástke roka aj väčšia zodpovednosť?


bulletin pred zápasom

Aj pred posledným zápasom sezóny vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tribúny môžete prečítať stále v pohodlí domova pred výkopom v elektronickej podobe. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • vytúženej víťaznej bodke očami Pavla Staňa.
  • V dialógu sme vyspovedali Jána Minárika a jeho hodnotenie sezóny.
  • Štatisticky sa obhliadneme za výkonom Dominika Javorčeka proti Seredi.
  • A priblížime si tradične aj novinky a zaujímavosti v tábore súpera.

rozhodcovia

Piatkový súboj finále play-off, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 19:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova, na čiarach mu asistujú Daniel Poláček a Milan Štrbo.


na tribúnach 500 fanúšikov

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení vstup na zápas prvých 500 fanúšikom (nielen permanentkárom), ktorí sa dostavia na štadión a splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená iba západná tribúna.

Viac informácií v článku.


priamy prenos

Stretnutie proti Moravciam budete môcť sledovať naživo na portáli fortunaliga.tv.

Facebook