Využiť emóciu zo Slovana aj v jesennom finiši na východe
Jesenná časť Fortuna ligy sa blíži do svojho finále. Tohto-víkendové 18. kolo, v ktorom cestujú Šošoni do Michaloviec, bude totiž posledným pred takmer štvormesačnou zimnou prestávkou. Pozitívnu emóciu i cenné tri body z nedele je potrebné správne uchopiť, potvrdiť a odísť do dlhej zimnej prípravy naladení čo najlepšie. Aj o tomto s trénerom Jaroslavom Hynkom.

Sobotný duel na Zemplíne s výkopom o 15:00 hod. povedie hlavný rozhodca Bálint Kišš.


novinky u súpera

Posledný a zároveň najvzdialenejší súper. Na Zemplín cestujeme po vyše roku, opäť o deň skôr, aby sme sa čo najlepšie dokázali pripraviť na nepríjemných domácich. Zverenci trénera Norberta Hrnčára doma nedajú body ľahko nikomu, čo si naposledy zlizol trenčiansky AS. Odvtedy Michalovce nastúpili aj s pohárovými stretnutiami trikrát na ihriskách súperov – po postupe cez Dubnicu nestačili v utorok na Trnavu a so Slovnaft Cupom sa rozlúčili po neúspešných penaltách v osemfinále.

V lige počas týždňa remizovali bez gólov na Záhorí, čo východniarov momentálne radí vo vyrovnanej tabuľke na 9. priečku s iba štvorbodovou stratou na Šošonov. Naši chalani sa v prvom vzájomnom zápase proti východniarom tešili pod Dubňom z výhry 2:0 po dvoch góloch Patrika Mysloviča. Celkovo pôjde o 23. vzájomný duel, pričom žltozelení v ňom pôjdu za 14. výhrou.


nech si hlava čo najlepšie odpočinie

Nedeľa nikoho nenechala chladným. Pre takéto zápasy sa oplatí chodiť na štadión, fandiť i trénovať. Nielen pre zverencov trénera Jaroslava Hynka, ale aj samotného lodivoda prišlo po výhre nad Slovanom k istému zadosťučineniu.

"Keď sa to podarí s tak silným tímom, teší to o to viac... Dôležité je takéto výkony opakovať. Stretlo sa v tomto stretnutí veľa vecí, nechcem však vôbec znevažovať náš výkon. Keď je ale Slovan v pohode a stopercentne pripravený, je zložité ho zdolať, lebo je najlepší v lige. My sme ukázali skvelé veci, na ktorých pracujeme dlhodobo i veci, na ktoré sme sa pripravovali špeciálne pred Slovanom. Sú to detaily, ktoré sa lepšie ukotvujú v hráčoch po takomto výsledku a z ktorých môžeme dlhodobo čerpať. Máme to ako obrovský zdroj do prechodného obdobia. Na Slovan prišlo veľa fanúšikov, čím sme ich podporili, aby prišli opäť. Verím, že budú chodiť vo väčšom počte."

Chalani lietali, dostupovali, pomáhali si. Bolo to fyzicky náročné stretnutie? Čo prezradili ukazovatele? 

"Nebolo to náš top zápas po fyzickej stránke. Mali sme tam dobré ukazovatele, pre streďákov to bolo veľmi náročné stretnutie, v ktorom mali pri inej organizácii hry aj iné úlohy. Hlavne pre nich to bol ťažký duel."

Šošoni ale neoslavovali, dokonca idú od Slovanu bez prestávky. 

"Chalanom sme voľno nedali, chceli sme sa z tejto "eufórie" dostať pohybom, takže sme šli bez prestávky. Voľno budú mať po Michalovciach pár dní. Podporujeme pozitívnu emóciu, no nechceme nič prepáliť. Po nedeli z náš všetkých spadla ťarcha takého toho čakania na dobrý výsledok. Nelietame v oblakoch, všetci chceme zvládnuť posledný zápas."

Ako priznal samotný kormidelník, body so Slovanom berieme ako niečo navyše. Práve preto môžu byť body z Michaloviec, ako konkurentom v tabuľke, ešte dôležitejšie.

"Nedeľa nám dala pridanú hodnotu zo všetkých strán - energia, body, fanúšikovia, nová krv. Hráči sa refrešli pred nepríjemným súperom, ktorý nás počas víkendu čaká. Michalovce sa vyvíjajú a sú ďalej od nášho prvého vzájomného duelu. Hlavne na domácom trávniku sú nepríjemní. Počas týždňa hrali pohár, majú v nohách ťažký zápas, cestovanie. Proti Trnave to nebol jednoduchý duel. My sa pozeráme ale hlavne na seba. Chceme využiť veci, ktoré sa nám teraz daria, pristúpiť k stretnutiu maximálne odvážne a ukázať naše silné stránky."

Tromi bodmi sme sa vrátili do hornej šestky, tam by sme aj radi prezimovali. Definitíva je však ešte ďaleko, všetko ale máme vo vlastných "nohách".

"Jeden z našich cieľov je účasť v prvej šestke. Bodovo sme sa tam vrátili, no ešte je to všetko otvorené. O niektoré zápasy sme výsledkovo prišli, niektoré sme zas zvládli. Chceme tam však byť, máme to vo svojich rukách a všetci si uvedomujeme dôležitosť účasti v skupine o titul. Ďalším rozmerom teraz pred víkendom je posledný súboj jesene. Potom máme dlhé prechodné a prípravné obdobie. Vždy sa v ňom pracuje lepšie, keď máte aký-taký pokoj. Hlava si lepšie odpočinie. Z týchto všetkých pohľadov by nám víťazstvo veľmi pomohlo a s týmto cieľom cestujeme na východ," hovorí rodák z Olomouca, ktorý vôbec premiérovo vo svojej futbalovej kariére cestuje do Michaloviec.


sektor hostí

Predaj vstupeniek bude prebiehať v sobotu klasicky priamo pred vstupom do sektoru hostí na štadióne v Michalovciach u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).

Žiadame všetkých potenciálnych záujemcov, aby ho kontaktovali vopred.


rozhodcovia

Sobotný duel 18. kola Fortuna ligy, ktorý má v Michalovciach výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Bálint Kišš. Na čiarach mu asistujú František Ferenc a Andrej Hrmo. 


priamy prenos

Stretnutie proti Michalovciam budete môcť sledovať naživo na internetovej platforme VOYO.

Facebook