Vahan Bichakhchyan: ”V každom dueli naplno.”
Po poľských účastníkoch Ekstraklasy čaká v sobotu na futbalistov MŠK Žilina zástupca II. najvyššej poľskej - GKS Jastrzębie. O aktuálnej forme tímu sme sa porozprávali pred šiestym prípravným duelom zimy so stredopoliarom Vahanom Bichakhchyanom.

Výkop proti Poliakom je naplánovaný v sobotu o 14:00 hod. aj s priamym prenosom na MŠKŽilinaTV.


keď ti dýcha na chrbát výborný spoluhráč

V "anglickom" zápasovom zaťažení pokračujú šošoni aj v tomto týždni zimnej prípravy. Po dvoch víkendoch, počas ktorých cestovali žltozelení za naše severné hranice, tentokrát pricestujú Poliaci pod Dubeň. Armén Vahan Bichakhchyan súhlasí s predošlým konštatovaním jeho spoluhráčov, že príprava je náročná, no má ten správny smer.

"Chalani majú pravdu, lebo príprava je zatiaľ dosť náročná. Všetci však vieme a uvedomujeme si, že to robíme pre nás, pre blížiace sa majstrovské zápasy, aby sme sa v nich cítili lepšie," hovorí technický ľavák, ktorý prezrádza aj svoj pohľad na doterajšie prípravné merania síl. "Až na Cracoviu, kde sme nepodali dobrý výkon, to je zatiaľ celkom fajn. Proti Podbrezovej už bolo vidno, že sme znova o stupienok vyššie a bližšie k naším sto percentám. V každom zápase sme sa naučili niečo iné. Tréneri nám vždy spravili analýzu a vždy nám ukázali, čo dobré sa nám v súboji podarilo, na čo zas treba dávať pozor," priznáva Vahi, ktorý má na konte v príprave zatiaľ dva presné zásahy. "Ešte nás čakajú dvaja poľskí súperi. Verím, že to bude v takomto stúpajúcom trende pokračovať a liga bude tým správnym vyvrcholením našej snahy."

Najťažšiu časť prípravy tak majú žltozelení za sebou. Cíti sa už Vahan lepšie? "Už proti Podbrezovej som sa cítil oveľa lepšie. Stále to ale musí byť na vyššej úrovni, stále sa dá zlepšovať. Celkovo však ako mužstvo pôsobíme dobre. Samozrejme, ešte máme istý diskomfort, keďže trénujeme dvojfázovo, musíme to ale zvládnuť, pretože vtedy sa zlepšujeme aj po mentálnej stránke. Aj v príprave potrebujeme ísť naplno, aby sme sa v lige nemuseli rozbiehať a mohli ísť hneď na sto percent. Verím, že jar bude ešte lepšia ako jesenná časť."

Sedem gólov v sieti Podbrezovej je dôkazom, že všetci chcú hrať, všetci chcú strieľať góly. "Konkurencia je výborná, u nás dvojnásobne. Iba keď máš vedľa seba takýchto spoluhráčov, tak ťa to posúva, zlepšuje a zároveň to pomáha celému mužstvu. Keď ti dýcha na chrbát výborný spoluhráč, stále musíš ísť naplno a držať si svoju kvalitu. Šatňa je napriek zdravej konkurencii super, sme spolu už dlhšie. Tešíme sa na sobotný duel proti Jastrzębie a rovnako tak na februárový štart ligy."

Facebook