V stredu tradične kvalitná previerka proti tradičnému sparingpartnerovi
To zaiste prinesie v poradí štvrtý prípravný duel zimy. Po troch dňoch nás totiž čaká ďalší test, ktorý nás má posunúť ďalej smerom k začiatku jarnej časti. Tentokrát pod Dubňom privítajú Šošoni konkurenta z ligy a tradičného súpera z prípravy - celok Podbrezovej.

Pred touto konfrontáciou sme sa porozprávali nielen o stále dlhšie prebiehajúcej príprave s asistentom trénera Martinom Kuciakom.

Stredajší súboj s výkopom o 13:00 hod. môžete sledovať tradične naživo vďaka MŠKŽilinaTV.


podbrezová v príprave nezdolaná

Čierny kôň súťaže. To platí aj počas zimnej prípravy a pred jarnou časťou súťaže, do ktorej pôjde Podbrezová zo štvrtého miesta a s veľmi výhodnou pozíciou vzhľadom na účasť v prvej šestke. Železiari to potvrdzujú aj v príprave, kedy v troch stretnutiach zaznamenali dve výhry a remízu. Konkrétne zdolali v dvojzápase české tímy Brno (2:1) a Líšeň (2:0) a počas víkendu remizovali s maďarským Ujpéstom 1:1.

Kabína trénera Romana Skuhravého prešla počas prípravného obdobia drobnými zmenami - opustila ju skúsená dvojica futbalistov Michal Breznaník, ktorý bude pôsobiť v Baníku Kalinovo a Erik Grendel, ktorý prestupuje do FK Pohronie. Niekoľko mladých hráčov odišlo aj na hosťovania, niekoľko zas prišlo. Menovite Bogdan Veljić - mladý Čiernohorec, ktorý doposiaľ pôsobil v akadémii FK Partizan Belehrad. Z Českých Budějovíc prišiel na hosťovania Matěj Luksch, predtým pôsobiaci aj v slovenskej lige - v Liptovskom Mikuláši. Z akadémie DAC-u zas posilnil Horehroncov mladý gólman Michal Lukáč.

Okrem ligy, v ktorej sme sa s nováčikom ligy stretli doma v septembri a oslabení sme mu podľahli 0:1, si meriame sily pravidelne aj v príprave. V lete pri premiére trénera Jaroslava Hynka na našej lavičke z toho bola prestrelka a výsledok 3:4.


posúvanie latky

Ako postupuje príprava, postupujú aj očakávania trénerom. Viac prezradil asistent trénera Martin Kuciak, ktorý sa najskôr obhliadol za súbojom v Györi.

"Posledný zápas v Maďarsku nám ukázal veci, ktoré sme riešili v poslednom týždni na tréningu. Najmä v ofenzíve výborne nastavené ihrisko a dominancia v držaní lopty. Limitovalo nás však riešenie situácií v pokutovom území súpera. Finalizácia nebola optimálna, no proti dobre organizovanému a dôraznému súperovi, ktorý už vrcholil prípravu na ligu, sme mali hru pod kontrolou. A to dokonca aj pri 10-minútovej pasáži o jedného hráča menej. Sebavedomie hráčov stúpa dobrými výsledkami, vždy ideme za výhrou a nakoniec sme boli za celozápasovú aktivitu odmenení pekným gólom."

Oba naše góly padli zo štandardiek, ktoré pripravuje chalanom práve “Kuco”. "Niečo im v hrubom pripravíme. Kreativita a technické riešenie situácií na trávniku je ale prím. Keď máte takého exekútora ako Roland Galčík, ktorý nám pomohol pri príchode na ihrisko, tak to ide ľahšie."

Dvojfázové tréningy neubúdajú. Práve naopak. S nimi ani detaily, detaily, detaily.

"Predstava smerom ku lige bude stále náročnejšia a nároky na intenzitu našej hry sa budú zvyšovať. Aby chalani dokázali vyhodnocovať situácie optimálnym spôsobom, aby tam bola aj odvaha, no zároveň zodpovednosť pri loptách v nebezpečných priestoroch. A aby sme boli čoraz nebezpečnejší pre súperovu bránu."

Podbrezová bude znova protivníkom so štýlom, ktorý môže odhaliť naše slabiny.

"Reálne zrkadlo máme nastavené počas každého tréningu, kde cvičíme situácie zo zápasov. Duel proti Podbrezovej bude špecifickejší v tom, že systémy sú takmer totožné. Znova však pôjde o to, ktoré družstvo sa s tým vysporiada lepšie. Uvidíme tam herné výkony jednotlivcov, znova súčinnosť jednotlivých formácií. Určite proti nám nebude stáť defenzívny blok ako v Maďarsku. A to je opäť skvelé, že si vyskúšame rozdielny štýl. Lajtmotívom nebude výsledok, skôr posunutie latky od posledného stretnutia, či sme vyhodnotili veci správne a chalani nás pochopili."

S Horehroncami nás v posledných dňoch spája aj nevídaný prestup Jakuba Kiwiora do Arsenalu, ktorý prišiel pod Dubeň práve z Podbrezovej.

"Niektorí chalani ho tu zažili, takže o motiváciu je postarané. Každý takýto prestup je perfektná reklama pre klub. Zvlášť pre nás, kde sa Kiwi dotváral a odišiel do talianskej ligy. Žilina dokáže vychovať hráča svetovej úrovni, viď Škriniar a ostatní."


priamy prenos

Aj tento súboj môžete sledovať naživo prostredníctvom MŠKŽilinaTV.

Facebook