V sobotu ďalší dvojzápas - preveria nás druholigisti
Futbalisti MŠK Žilina uzatvárajú druhý týždeň letnej prípravy, na záver ktorého znova odohrajú dva zápasy. Jedna skupina posilní "B"-tím pri premiérovom ligovom zápase nového ročníka, druhá partia po nich privíta Púchov.

Znova sme sa porozprávali s kormidelníkom MŠK Pavlom Staňom o napredovaní v príprave, vyťažení hráčov. Z hráčskej kabíny dostal slovo tentokrát obranca Branislav Sluka.


chalani bojujú, ale vzájomne si doprajú

Zverenci trénera Pavla Staňa aj počas druhého týždňa zarezávali v domácich podmienkach. Okrem dvojfázových tréningov sa vrátili videorozborom aj k sobotnému poučnému duelu.

"Rozobrali sme si zápas v Maďarsku, ktorý bol určite prínosný. Ukázal nám, kde sa musíme stále zlepšovať, ale zároveň aj to, že vieme hrať aj s takým kvalitným súperom vyrovnanú partiu. Dostali sme štyri góly, je to pre nás veľké ponaučenie. Tie góly vôbec nemuseli byť, sme si toho vedomí. Je to však kvalitný materiál do budúcnosti a budeme podľa neho pracovať."

Staňovcom sa tak ukázali v príprave niektoré nedostatky, zároveň môžu čerpať aj plusy z hry súpera. "Treba si brať aj inšpiráciu z hry súpera. Honvéd hral agresívne, bol na tom dobre technicky, mal dobrú prechodovú fázu. Splnil teda kritériá naozaj dobrého súpera. Ukázal nám to cez prehru 2:4, ale bol to dobrý zápas." Niektorí hráči ostali počas minulého víkendu doma, kde zohrali duel proti Trenčínu. "Tí hráči, ktorí odohrali tento duel, vo väčšine podali dobré výkony. So všetkými sme až na malé výnimky spokojní. Síce v pomiešanej zostave, ale ukázalo sa, že s nimi môžeme počítať."

Ako postupuje príprava, kryštalizuje sa trénerovi jasnejšia predstava smerom do ligy? "Vidím tam progres. Zostava je stále otvorená, pretože chalani rivalizujú na svojich pozíciách, čo je len dobre. Mám pocit, že si doprajú, dokážu medzi sebou férovo bojovať o zostavu, a to posúva všetkých dopredu."

V sobotu budeme hrať znova dvojzápas, čo dáva kormidelníkovi možnosť vyťažiť všetkých svojich hráčov. "Hráči, ktorí hrali menej, dostanú príležitosť. Znova môžeme vidieť v akcii viacerých futbalistov. Uvidíme, čo prinesie sobota, nechcem predbiehať. Každopádne nechceme schádzať z cesty, ktorou sme sa vydali. Chceme hrať atraktívny futbal, s ktorým sa nesie bojovnosť, nasadenie, kvalita, prechodové fázy. Všetko tam musí byť."

Aký je aktuálny zdravotný stav? "Sú tam malé šrámy, ale do zápasu by mali byť všetci v poriadku," dodáva rodák z Čierneho.


krátka, ale náročná príprava

Šošonov čaká po minulom víkende ďalší sobotný dvojzápas. S obrancom Branislavom Slukom sme sa obhliadli za maďarským súperom z Budapešti, prípravou i generálkou na ligu.

Zápas 1. kola II. ligy proti Šamorínu, ktorý sa odohrá v sobotu o 16:30 hod. na Štadióne MŠK, prinesieme naživo aj na MŠKŽilinaTV. Na tento duel bude platiť štandardný režim ako pri zápasoch "B"-tímu, teda bude otvorená iba západná tribúna. Sprístupnené budú len sektory B, C cez VSTUP 1 (Treska Bar).

Prípravný súboj proti Púchovu, ktorý sa odohrá v sobotu o 18:30 hod. na tréningovej ploche v Budatíne, bude z bezpečnostných dôvodov bez prítomnosti divákov. Rovnako nebude duel vysielaný naživo.

Facebook