V nedeľu šláger dvoch neporazených lídrov ligy
Záver víkendu prinesie vo Fortuna lige veľký šláger. V 6. kole najvyššej súťaže sa stretnú dvaja suverénni lídri úvodu nového ročníka. Doteraz stopercentní futbalisti MŠK Žilina cestujú na majstrovskú pôdu, kde vyzvú neporazený Slovan Bratislava.

Nedeľný duel povedie ako hlavný rozhodca Filip Glova.


Slovan dominoval v lige počas minulej sezóny a rovnako úspešne vkročil do Fortuna ligy aj tentokrát. Už ale bez trénera Martina Ševelu, ktorému podpílilo trénerskú stoličku nečakané vypadnutie v predkole Ligy Majstrov s čiernohorskou Sutjeskou Nikšić. Následne však Slovan zabojoval aspoň v predkolách Európskej ligy, keď vyradil kosovský Feronikeli a írsky Dundalk. Aktuálne je na "polceste" do skupinovej fázy, keď vo štvrtok odohral prvý zápas play-off proti gréckemu PAOK Solún, ktorý skončil nádejným výsledkom 1:0 pre belasých. 

Zverenci trénera Jána Kozáka mladšieho tak proti nám pravdepodobne nastúpia v rozdielnej zostave než vo štvrtok, keď budú v podvedomí myslieť aj na štvrtkovú odvetu v Grécku, ktorá by im po piatich rokoch mohla zabezpečiť skupinovú fázu Európskej ligy.


nepozeráme sa na štvrtok

Kabína Jaroslava Kentoša sa už nevie dočkať nedele. Tréner však krotí emócie, že by išlo o dôležitejší zápas ako ostatné. 

"Berieme to ako každý ligový duel. To, že sa stretnú dva neporazené tímy je iba akýmsi bonusom pre fanúšikov. Do Bratislavy cestujeme s rovnakým cieľom ako do každého doterajšieho stretnutia, a to podať dobrý výkon, ktorý sa odzrkadlí aj na výsledku," hovorí kormidelník MŠK, ktorý čaká na žilinskej lavičke na svoju prvú výhru nad Slovanom. "O kvalite Slovana sa baviť nemusíme. Viackrát nám nastavili jeho hráči zrkadlo. Z týchto predchádzajúcich vzájomných zápasov sa chceme poučiť a uhrať lepší výsledok."

Naposledy proti Nitre podali žltozelení konštantný výkon, ktorý im bez väčších problémov priniesol tri body. "My sme sa sústredili predovšetkým na seba, nie na súpera. Som rád, že po Lipanoch prišiel v lige zlepšený výkon." Prvýkrát nastúpil v základe Ivan Diaz, do zostavy sa vracia po kartovom treste aj Filip Kaša. "Sme radi za aktuálne konkurenčné prostredie. Každý z hráčov musí makať, nik nemá isté miesto v základnej zostave, čo je fajn. Varianty sa núkajú aj v rôznych rozostaveniach, čo nás robí flexibilnejšími." 

Nedá sa neobísť, že Slovan absolvoval vo štvrtok fyzicky aj emočne náročný duel proti gréckemu PAOK Solún. "Sledoval som duel a držal Slovanu palce. Pre celý slovenský futbal by bolo výborné, keby postúpil. Po prvom zápase si vytvoril dobrú východiskovú pozíciu, ktorá im dáva šancu na postup. Určite tak dôjde k zmenám v zostave súpera. Na to sa však nechceme a ani nesmieme zamerať. My chceme nadviazať na pozitívny štart do súťaže a výkony, ktoré nám doteraz prinášali body."

Slovan verzus Žilina. V 6. kole súboj dvoch neporazených tímov a doteraz jasných lídrov ligy. "Samozrejme, že sme to nepredpokladali. Tento fakt nás však musí motivovať k ešte lepším výkonom. Slovan je veľkým favoritom ligy a my sme radi, že s ním držíme krok."

Zdravotný stav tímu je nezmenený. "Mali sme tam menšie šrámy, no verím, že sa chalani dajú dokopy. Chýbajú nám tak iba dlhodobo zranení. K dispozícii by mal byť už aj Kristián Vallo," uzatvoril predzápasovú debatu lodivod šošonov.


únavu nik nerieši

V šlágri kola bude ležať ťarcha zodpovednosti aj na opore žltozelenej zálohy Miroslavovi Káčerovi. Čo povie srdce kabíny a kapitán šošonov svojim spoluhráčom pred stretnutím so Slovanom?


pokorní, bez veľkých očí

Súboje so Slovanom sú pre každého hráča MŠK sviatkom. Tentoraz k tomu prispeje aj fakt, že sa stretnú dva neporazené tímy, ktorých zastihol úvod sezóny vo výbornej forme. Ako vidí duel 24-ročný stopér Martin Králik, ktorý si v aktuálnej sezóne pripísal okrem spoľahlivej obrannej hry už aj dva presné zásahy do siete súperov?

"Nedeľný súboj bude merítkom našej kvality. Vždy, keď hráme proti Slovanu, je to náročné a ani cez víkend tomu nebude inak. Tešíme sa na nový štadión, kulisu, celkovo na atmosféru," hovorí "Mates", ktorý nechýbal ani v jednom v doterajších ligových zápasov. Že sa stretnú pred šiestym kolom dva neporazené tímy očakával málokto. „Asi to nikto nečakal, ale sme radi, že to takto začalo. Radi by sme v podobnom duchu zostali aj po nedeľnom zápase. Štvrtkový duel môžu slovanisti cítiť v nohách, lebo nie je ľahké hrať v týždni a aj počas víkendu. Slovan má ale takú kvalitu, že môžu postaviť dve jedenástky a ich kvalitu to neovplyvní. Preto musíme hrať minimálne tak ako doteraz. Chceme uhrať dobrý výsledok." 

Defenzíva si v začiatku prešla rôznymi rozostaveniami i rôznymi menami. Martin má však zatiaľ plnú minutáž a na stopérskej pozícii by mal nastúpiť aj na Tehelnom poli. "Slovan má neskutočnú kvalitu dopredu, čiže nielen my, defenzívni hráči, ale všetci sa musíme spolu vracať do obrany a rovnako spolu musíme aj útočiť. Nedeľa nás určite preverí. Príkladov na zlepšenie či poučenie máme z predchádzajúcich vzájomných zápasov dostatok." Šošoni si vyskúšali hru na dvoch aj troch stopérov, a tak majú rôzne varianty, ako môžu nastúpiť. „Oba systémy fungujú, či už na troch alebo štyroch obrancov, a pracujeme na nich počas tréningov už dlhší čas. Postupne sa s tým vžívame a už je v podstate jedno, kto s kým ako hrá, lebo s chalanmi sa už poznáme dlhšie."

Napriek štartu, aký si v Žiline nepamätáme, nemáme pred nedeľou veľké oči a naďalej sa chceme prezentovať hlavne poctivou tímovou prácou na trávniku. „Ideme tam s pokorou, ale aj so zdravým sebavedomím, ktoré nám dáva vydarený štart do ligy. Hoci máme dobrý vstup do súťaže, nejdeme na Slovan s veľkými očami," zakončil pred šlágrom 6. kola jeden z najskúsenejších obrancov šošonov.


Vstupenky do sektoru hostí

Vstupenky sa budú predávať v Bratislave priamo pred vstupom do sektoru hostí. Je však potrebné si ich vopred objednať na maile Jan.Ukrop@mskzilina.sk .

Cena vstupenky je 10€.


Nedeľný duel, ktorý má v Bratislave výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova, na čiarach asistujú Milan Štrbo a Dušan Hrčka.

Facebook