V boji o finále Slovnaft Cupu v dvojzápase proti FC Košice
Vo štvrtok 15. apríla sa na pôde Slovenského futbalového zväzu uskutočnil žreb semifinále Slovnaft Cupu. Medzi štvoricou najlepších nechýbajú po ročnej odmlke ani futbalisti MŠK Žilina, ktorí v dvojzápase o finále vyzvú druholigové FC Košice.

Druhú dvojicu tvorí Slovan Bratislava a Dukla Banská Bystrica.


po dvoch rokoch opäť v semifinále proti východniarom

Aj v sezóne 2018/2019 sme boli súčasťou semifinále pohára a aj vtedy sme čelili súperovi z východu republiky. Cez Michalovce sme v dvojzápase postúpili po výsledkoch 1:1 a 2:0 a aj teraz sú naše ambície finálové. Tentoraz začíname dvojzápas na východe, v Košiciach sa bude hrať v stredu 28. apríla, domáca odveta je na programe o týždeň neskôr 4. resp. 5. mája.

súpera nepodceňujeme, ale cieľom je postup

Semifinálový žreb určil dve dvojice, v ktorých sa stretne fortunaligista s druholigistom. Ako sa pozerá na jeho výsledok športový manažér MŠK Karol Belaník

„Košice vnímame ako kvalitného protivníka, ktorý disponuje slušným kádrom so skúsenosťami z prvej ligy. Osobne som sledoval aj štvrťfinálový duel proti Trenčínu, ktorí zvládli Košičania nadštandardne. Po dlhšom období sa stretneme na úrovni „A“-mužstiev. Je to pre nás výzva, pretože finále pohára je prestížnou záležitosťou v každej krajine. Pohárové zápasy majú svoje špecifiká, preto nikoho nepodceňujeme. Začíname u súpera, a preto si chceme už v prvom zápase spraviť dobrú východiskovú pozíciu do odvety. Plne verím tímu aj vzhľadom na to, že ide o dvojzápas, že to zvládneme a postúpime. Práve skutočnosť dvojzápasu môže byť na miskách váh tým rozdielom. Spravíme pre postup všetko, čo bude v našich silách.“

Vzhľadom na dlhú pauzu v pohári i následnú neistotu dohratia tohtoročnej edície Slovnaft Cupu na neho Šošoni doteraz nekládli dôraz. „Pre nás to bolo náročné, pretože termínovo je to natlačené. Stále máme v boji o záchranu namočený v II. lige náš „B“-tím, do toho prišiel Slovenský pohár. Koncentrovali sme sa kolo od kola, pretože sme nevedeli, či vôbec bude Slovnaft Cup na jar pokračovať. Už aj v Oravskom Veselom sme hrali na jeseň s tímom, ktorý bol k dispozícii vzhľadom na pandemickú situáciu na Orave. S Podbrezovou sme zas postúpili šťastne. Preto sme v Slovenskom pohári nedeklarovali naše ciele. Sme však v semifinále, takže našou ambíciou je po dvoch rokoch opäť postup do finále," dodáva k cieľom v 52. ročníku Slovenského pohára športový manažér MŠK.


termíny semifinále

1. zápas: FC Košice - MŠK Žilina (streda 28. apríla o 15:30) | RTVS

Odveta: MŠK Žilina - FC Košice (utorok 4. mája o 15:30) | RTVS


Termín finále - 19. mája

Facebook