V Trnave si vyskúšať niektoré veci i hráčov pred dôležitým utorkom

Nadstavbová časť finišuje. Pre Šošonov je pred jej záverečným 10. kolom všetko vyriešené, rovnako tak aj pre súpera z Trnavy. Spartaku sa z 3. priečky sezóna sobotným zápasom končí, hynkovci, naopak, budú po roku bojovať znova o poslednú európsku miestenku cez play-off. Aj o tomto už istom a dôležitom (utorkovom) faktore, v ktorom pocestujeme na Stredné Slovensko, v riadkoch nižšie. Ako to ovplyvní naše stretnutie proti Spartaku?

Sobotný duel v Slovenskom Ríme, ktorý má rovnako ako duely na všetkých ostatných štadiónoch výkop o 18:00 hod., povedie ako hlavný arbiter Bálint Kišš.


novinky u súpera

Spartak vsadil všetko na jednu kartu, čo sa mu napokon vyplatilo. Kartu v podobe triumfu v Slovenskom pohári získal, čím si zabezpečil nielen obhajobu, ale aj istotu európskej miestenky a nasadenie do 2. predkola Európskej konferenčnej ligy. Práve Fortuna ligu tak Trnava odsunula do úzadia, čo ohrozilo jej zotrvanie na 3. priečke. Posledná dôležitá výhra v Podbrezovej však odrazila útok spomínaných Horehroncov spolu s Bystricou, čo v konečnom dôsledku pomohlo nám. Otázka play-off o posledné miesto v Konferenčnej lige je tak pred naším sobotným stretnutím zodpovedaná, a tak sa Spartak rozlúči so sezónou s istotou 3. miesta. Šošoni zas môžu skúšať a ladiť veci na dôležitejší utorok.

Sobota tak prinesie odpoveď aspoň na meno nášho utorkového súpera, ktoré vzíde z horšieho z dvojice Podbrezová, Banská Bystrica (obaja sa predstavia u favoritov z Bratislavy, resp. Dunajskej Stredy). Zároveň však máme aj motiváciu Trnavu zdolať, keďže doteraz sme si pripísali iba dve remízy, hoci naposledy sme pod Dubňom mali brať jasne tri body... Nestalo sa však, a tak si to môžeme vynahradiť u súpera.


súper, ktorý nás môže pred utorkom správne preveriť

Nepodarilo sa to ani proti Dunajskej Strede. Nestrelili sme gól, a tým pádom sme nemohli pomýšľať na výhru. Tréner Šošonov Jaroslav Hynek chváli defenzívu, bez gólov to ale nepôjde. 

"Chalani sú na tom po defenzívnej stránke lepšie a lepšie. Okrem Slovana, ktorý nás vytrestal z brejkov, sme veľa gólov pri prehratých zápasoch nedostali. Na čerešničku, v podobe výsledku, stále čakáme. Je to o detailoch, ktoré v zásadných momentoch rozhodujú o výsledku. Futbal je spravodlivý a odmení vás pri tvrdej práci v pravú dobu. My v to veríme a veríme, že odmena príde v blížiacom sa play-off. V tréningu to máme vybalansované, venujeme sa aj ofenzíve. Snáď to pretavíme aj do gólov vpredu."

A hoci proti Trnave góly tak zásadné nebudú, pri takej dlhej série bez výhry sú potrebné na sebavedomie. Ideme sa šetriť, niečo si vyskúšať? 

"Treba si uvedomiť, že sme ešte o štyroch hráčov menej, čo je pre nás citeľné. Určite preto dáme priestor hráčom zo širšieho kádra. Niektorých prestriedame a vyskúšame si rôzne varianty. To sa nám ponúka, nakoľko nemusíme bojovať o play-off do posledného kola. Takto berieme sobotu. I keď chceme pri aktuálnom čakaní na výhru uspieť a zdvihnúť si sebavedomie pred utorkom."

V utorok nás totiž čaká semifinále play-off, do ktorého už s istotou pôjdeme zo 6. miesta - proti jednému z dvojice Podbrezová, Banská Bystrica.

"Obaja sú silní súperi a nebude to jednoduché. Cieľ skončiť na 4. mieste, ktorý by nám dával výhodu domáceho prostredia, sa nám nepodaril. Prinieslo nám to však iné skúsenosti a nové veci. Počkáme si nakoniec na utorkového súpera. Oba tímy vedia, čo chcú hrať. Musíme sa sústrediť na náš výkon, na individuálne nastavenie každého jedného hráča. Najskôr je tu však Trnava, rovnako dôležitý duel a náročný protivník, ktorý nás môže preveriť."


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno do sektoru hostí bude prebiehať na zápas 10. nadstavbového kola FC Spartak Trnava - MŠK Žilina (výkop v sobotu 20. mája o 18:00 hod.) iba vo Fanshope MŠK (západná tribúna) vo štvrtok 18. mája (14-18 hod.).

Cena vstupenky je 10 €.

Pre viac informácií kontaktujte telefonicky vopred nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).


rozhodcovia

Sobotný duel 10. nadstavbového kola Fortuna ligy, ktorý má jednotný výkop v rámci celého kola o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Bálint Kišš. Na čiarach mu asistujú Patrik Kmec a Tobias Pacák.


priamy prenos

Stretnutie proti Trnave budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook