V Spišskej predviesť ligový výkon a pokračovať v Slovnaft Cupe ďalej
Už 54. ročník Slovenského pohára pokračuje pre futbalistov MŠK Žilina po týždni ďalším zápasom. Po postupe v 2. kole cez piatoligové Príbelce cestujú Šošoni v rámci 3. kola Slovnaft Cupu na pôdu treťoligovej Spišskej Novej Vsi. O ďalšom recepte na postup s hlavným trénerom Jaroslavom Hynkom.

Stredajší duel s výkopom o 16:00 hod. povedie pred kamerami Futbalnet.tv hlavný rozhodca Lukáš Dzivjak.


o súperovi

Treťoligoví Spišiaci sú po šestich kolách s 13 bodmi na 3. mieste treťoligovej tabuľky,  cez víkend sa naladili na pohárový duel výhrou 2:1 vo Fiľakove. Mužstvo dlhoročného trénera Branislava Ondáša má za sebou už aj dve úspešné merania síl v rámci Slovnaft Cupu. Najskôr vyradilo v 1. kole Osrblie vysoko 9:0 a cez Medzibrod postúpili po výhre 3:0. Spišiaci to stavajú na skúsenom ligistovi Marekovi Janečkovi, ktorý okrem hráčskej funkcie zastáva aj pozíciu športového riaditeľa klubu zo Spiša. Popri ňom hrá prím v mužstve FK Kamil Zekucia, známy najmä z druholigových trávnikov, ktorý rozhodol práve dvomi gólmi o vyššie spomínanej výhre proti Fiľakovu.

Vzájomný zápas so Spišiakmi sme odohrali v pohári už aj my, a to v pamätnom ročníku 2011/2012, kedy sme dokráčali až k trofeji. Vtedy v rámci 2. kola žltozelení postúpili po výhre 5:0.


zodpovednosťou proti zradnému treťoligistovi

Šošoni sa rovnako ako súper na pohárový duel naladili výhrou v lige. Výkonom si zverenci trénera Jaroslava Hynka nastavili latku vysoko. Podliezať ju nechcú ani v stredu.

"Každý zápas nám niečo dá a niekam nás posunie. Pracujeme na to, čo nás hnevá a podporujeme to, čo nám ide. Myslím si, že veciam, ktorým sme sa venovali na tréningoch, sme v Ružomberku ukázali a potrestali. Druhá vec je kondícia. Väčšinou nám fitness dáta išli v druhom polčase dole, teraz sme mali proti Ružomberku po prestávke ešte lepšie dáta. V tomto si na sebe chalani "ušili bič". Myslím to tak, že energiu v tíme jednoznačne máme a všetci išli za výkonom a výsledkom skvele. Piatok nám ukázal mnoho vecí, ktoré budeme po hráčoch vyžadovať."

Prepnúť teraz potrebujeme znova na pohárové povinnosti, kde by mohli dostať šancu aj ďalší hráči.

"Do pohára urobíme nejaké zmeny, ale s maximálnou zodpovednosťou. Máme skúsenosť z Príbeliec, kde sme sa bavili najmä o teréne. Tam sme sa museli vysporiadať s hrboľatým a pomalým ihriskom. Aj napriek tomu sme sa s tým popasovali a našli si cestu k prevahe a tlaku. Mohli a mali sme zápas rozhodnúť skôr. Takéto tímy pri majú vždy niekoho, kto je skúsený a silný v brejkoch, čo sa nám aj na začiatku stretnutia potvdilo. Navyše pri priaznivom výsledku bojujú a hryzú. Teraz nás čaká treťoligista, čo môže byť veľmi zradné v tom, že sme stále veľkým favoritom, no na strane súpera je už potrebná kvalita i ligová skúsenosť. 

A práve "ligových" Spišiakov si tréneri poctivo naštudovali.

"Viacero hráčov si zahralo najvyššie súťaže, Spišská má aktuálne formu a je na horných poschodiach tabuľky. Určite si verí. Verím však, že ihrisko bude dobré. A keď to tak bude, nám nebráni nič k tomu, aby sme makali a predviedli výkon hodný ligistu. My sme favoriti a je potreba to ukázať na ihrisku, aby sme išli ďalej v pohárovej súťaži. Verím, že opäť zažijeme fair-play prostredie ako v Príbelciach a domov budeme odchádzať spokojní."


rozhodcovia

Stredajší súboj 3. kola pohára rozhoduje ako hlavný arbiter Lukáš Dzivjak, na čiarach mu asistujú Roman Poracký a Matej Hrebeňár.


priamy prenos

Facebook