V Moravciach bez únavy za ďalším víťazstvom
Po štvrtkovom postupe v Konferenčnej lige UEFA musia futbalisti MŠK Žilina opäť rýchlo prepnúť a sústrediť sa naplno na ďalšie ligové kolo. Po úspešnom vstupe proti Seredi cestujeme v druhom kole do Zlatých Moraviec. Práve s ViOn-om sme sa počas minulej sezóny stretávali najčastejšie, v nedeľu chceme ostať na pozitívnej vlne aj s obmenenou zostavou.

Súboj 2. kola s výkopom o 18:00 hod. bude viesť ako hlavný rozhodca Marek Mastiš.


novinky u súpera

Zlaté Moravce, ktoré napriek prehre vo finále play-off o Európsku konferenčnú ligu proti našim chalanom zaznamenali historicky najúspešnejšiu sezónu v lige, urobili pred novým ročníkom vcelku zaujímavé presuny. Z Požitavia odišiel do Poľska najlepší strelec ViOnu Filip Balaj, do Slovana jeho dvorný asistent Dávid Hrnčár a s ním aj gólman Adrián Chovan. Koniec zmluvy stopol pôsobenie Petrovi Orávikovi, Michalovi Pintérovi či Tomčemu Grozdanovskemu. Z hosťovania sa od súpera k nám vrátil Matej Moško, ktorý momentálne rehabilituje po operácii. 

Naopak, do Moraviec prišli taktiež zvučné mená - brankár Matúš Kira z Košíc, do ViOnu prestúpil Martin Bednár z Dunajskej Stredy, zo Senice zas prišiel Šošonom známy Martin Gamboš. Ofenzívu súpera posilnil ešte legionár Kubilay Ilmaz z Poľska, ktorý predtým hrával v Trnave, Karol Mondek z Opavy a zo Slovana prišiel na hosťovanie Marián Chobot.

V prvom kole Moravce prehrali na prvý pohľad vysoko 0:4 v Trenčíne, keď už do polčasu bolo o výsledku rozhodnuté. Po zmene strán však zverenci trénera Benkovského viacerými pokusmi pohrozili AS, no do gólu to nepretlačili. Šesť stretnutí sme zohrali proti ViOnu v minulom ročníku, po dvoch mesiacoch sa tak s Moravcami stretávame opäť.  


pozerať iba sami na seba

Eufóriu zo štvrtka musí aj podľa slov hlavného trénera Pavla Staňa čo najskôr vystriedať sústredenosť na ďalší ligový duel. 
"Emócie boli po štvrtku obrovské. Neskutočne sa tešíme z postupu a aj z toho, že môžeme ďalej reprezentovať slovenský futbal. Aj v ďalších dvoch zápasoch sa chceme prezentovať našou hrou, ktorá fanúšika baví. Teraz je tu však liga, v ktorej rovnako chceme a potrebujeme zbierať body. Na to treba jedine koncentrovaný výkon," hovorí pred súbojom proti ViOnu kormidelník MŠK a dopĺňa na margo súpera: "Zápasov so Zlatými Moravcami bolo v poslednom čase dosť. Pred tým nedeľným spravili v kádri viacero zmien, teraz majú vyvážené mužstvo. Nečaká nás nič ľahké, čo potvrdili aj v predošlej sezóne. Pokiaľ sa chceme aj v tomto nabitom programe rozvíjať, nemôžeme riešiť kde, s kým hráme. Pozerať sa musíme iba sami na seba."

Zostava tak bude znova prerotovaná, podobne ako proti Seredi. "Určite je pozitívne, že hráči, ktorí dostali šancu, sa jej chopili. My tak nemáme strach nasadiť ďalších chalanov." Popri nabitom programe svojho tímu stihol sledovať šéf žltozelených aj súpera. "V ich zápase 1. kola to bol súboj dvoch rozdielnych polčasov, pričom príklad si musíme zobrať z druhého dejstva, kde sa prezentovali dobre. Vnímame prácu trénera Benkovského, sú tam pripravení dobre po taktickej stránke. To však aj my, rovnako tak po fyzickej stránke. Chalanov máme čeknutých, vieme, kto je náchylnejší na únavu. Komplexne ako tím v žiadnom prípade problém mať nebudeme. Niektorí jednotlivci sú otázni, máme menšie rany, no verím, že niektorí pomôžu," dodal lodivod MŠK.


rozhodcovia

Nedeľnú dohrávku 2. kola, ktorá má vo ViOn aréne výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Mastiš, na čiarach mu asistujú Mário Roszbeck a Jakub Košecký.


priamy prenos

Stretnutie v Zlatých Moravciach budete môcť sledovať naživo iba na portáli voyo.sk.

Facebook