Už v piatok čelíme Ružomberku, do tretice...
Piatková predohrávka 4. nadstavbového kola odštartuje ligový program po reprezentačnej prestávke. V nej hostia futbalisti MŠK Žilina v krajskom súboji hráčov Ružomberka. Prvé dve stretnutia patrili Ružomberčanom, do tretice chceme konečne uspieť my.

Piatkový zápas s výkopom o 17:00 hod. rozhoduje pod Dubňom ako hlavný arbiter Ivan Kružliak.


novinky u súpera

Prvý aprílový deň bude patriť pod Dubňom futbalu, keď netradične v piatok odohráme ďalšie ligové kolo. V televíznej predohrávke hostíme krajského rivala a jedno z najpozitívnejších prekvapení tohto ročníka - MFK Ružomberok. Rovnako ako my, tak aj náš súper mal počas predošlých dní mimo viacerých reprezentantov, viacerí spoločne obliekali dres slovenskej "21"-tky. Práve ruža bola naším prvým jarným súperom, na neslávny výsledok budeme určite chcieť nechať zabudnúť. 

Základná časť vyšla v tejto sezóne Ružomberčanom naozaj nad očakávania, keď si pred súbojmi v skupine o titul vybojoval priebežnú tretiu priečku. No a tú si držia naďalej aj v nadstavbových bojoch. Okrem jednej tesnej prehry na pôde Liptovského Mikuláša dokázali hráči v typických oranžových dresoch na jar trikrát zvíťaziť (Žilina, Pohronie, Dunajská Streda) a dvakrát remizovať proti prvým dvom družstvám tabuľky – Slovanu Bratislava a Spartaku Trnava, na ktorú strácajú v tabuľke jeden bod.


správne nabudení vpredu, sústredení v defenzíve

Pán tréner, ideme v piatok zložiť výsledkový reparát po Dunajskej Strede?

„Výsledok, a teda víťazstvo nám ušlo v poslednej minúte po exportnej strele súpera. Hrali sme dobre, ale podcenený detail nás stál dva body a hlavne víťaznú emóciu. V piatok to teda chceme napraviť po výsledkovej stránke. K tomu vedie iba poctivý výkon.“

Počas reprezentačnej prestávky opustil káder Elvis Mashike. Ako to vnímate?

„Elvis mal zmluvu do konca sezóny, po spoločnej komunikácii sme sa dohodli, že nebudeme v spolupráci pokračovať. Umožnili sme mu hľadať si nový angažmán. Je to futbal a prichádzajú aj takéto nepopulárne rozhodnutia, ktoré nie sú jednoduché pre klub, hráča ani trénerov.“

Dnešný súper nám spôsobil krutý vstup do jari. Čo si z toho vziať?

"Každý sa na to pozerá cez výsledok... Jednoznačne to ale nie je ospravedlnenie. Nemalo by sa nám to stať, aby sme tak dobre rozbehnutý duel, v ktorom sme viedli a mali ďalšie šance, neustáli a rozsypali sa po štyroch rýchlych góloch. Výsledok bol krutý, musíme na to v piatok myslieť. Ružomberok hrá organizovane a rozumne smerom do ofenzívy. Sústrediť sa treba na to, aby sme súperovi zbytočnými chybami neponúkli príležitosť na gól."

Máme sa čím ešte prekvapiť, keďže ide už o tretí vzájomný zápas?

„Môže sa stať, napríklad rozostavením. Avšak spôsob hry je rovnaký a podobný, ťažko niečo zásadné meniť. Poznáme sa. Verím, že to bude dobrý a kvalitný zápas najmä z našej strany.“

Recept na tri body?

„Jednoznačne musia chalani v sebe nájsť silu na pretrhnutie nepriaznivej série proti Ružomberku, keďže sme dvakrát po sebe s nimi prehrali. Verím, že budeme správne nabudení a vyvarujeme sa chybám v defenzíve. O motivácii nemusíme rozprávať – hráme ligu, hráme v prvej šestke. Takže to chceme odjazdiť, odmakať tak, ako sme zvyknutí.“


otvorená západná tribúna

Na ligový duel bude otvorená iba západná tribúna.

Vstupenky sú k dispozícii iba online.


fanshop otvorený

Kamenný obchod - Fanshop MŠK (Uhoľná ulica - južná tribúna) - bude v piatok otvorený od 15:00 - 18:00 hod.


bulletin pred zápasom

Aj pred týmto zápasom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz o:

  • trénerovom pohľade na repre pauzu, duel B-tímu i možnostiach v našom hernom rozostavení
  • Kapovom názore na efektivitu, striedajúcich hráčov i bilanciu proti ruži.
  • Detailný rozbor súpera i porovnanie H2H.

režim základ

Zápas bude prebiehať v režime základ, na štadión teda bude môcť prísť každý bez preukázania sa očkovaním, testom alebo prekonaním choroby COVID-19.


rozhodcovia

Piatkový zápas, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak, na čiarach asistujú Milan Štrbo a Adam Jekkel.


priamy prenos

Stretnutie proti Ružomberku budete môcť sledovať naživo na portáli VOYO alebo na Nova Sport.

Facebook