Udržať si pred Podbrezovou 4. priečku a smerovať vyššie

Neubehli ani dva mesiace a stretávame sa opäť. So stále najväčším prekvapením sezóny, stále naším tabuľkovým susedom, hoci pozície sa vymenili. Do tretice už budeme chcieť Podbrezovú v lige zdolať a upevniť si v tabuľke 4. miesto. To sú plány na sviatočný Veľký piatok, kedy Šošoni v televíznom zápase cestujú na Horehronie. Aj pred týmto duelom sme všetky podstatné informácie prebrali s trénerom Jaroslavom Hynkom.

Piatková predohrávka 4. nadstavbového kola má v ZELPO Aréne výkop o 17:30 hod. pod taktovkou hlavného rozhodcu Mariána Ruca. 


novinky u súpera

Práve v našom februárovom vzájomnom dueli spečatili zverenci trénera Romana Skuhravého postup do hornej šestky. A práve to bolo jediné jarné víťazstvo Horehroncov. Okrem toho ešte v základnej časti pridali tri nerozhodné výsledky a v skupine o titul prehry proti Trnave, Slovanu i naposledy v derby proti Bystrici. Aj kvôli spomínaným rezultátom sa nám podarilo Podbrezovú v tabuľke preskočiť o dva body, a tak pôjde v piatok o priamy súboj o 4. priečku.

Podbrezovej sa teda na jar nedarí podľa predstáv, my sa, naopak, chceme počas Veľkej noci znova víťazne nakopnúť a ďalej pokračovať v dobrých výkonoch z nadstavby. Stretnutie sľubuje opäť stret dvoch rovnakých štýlov, bude to znova akási taktická bitka?

vzájomné zápasy

17z - 9v - 3r - 5p | 28:19


šťuka nadstavby

Naposledy v Dunajskej Strede sme z pohľadu našej defenzívnej stránky hry domácich takmer k ničomu nepustili. Trpeli sme však na druhej strane ihriska, kde sme bez strely na bránu nemohli pomýšľať na výhru. Ako sa na to pozerá trénerský štáb na čele s Jaroslavom Hynkom?

"Mohli sme z nedele vyťažiť viac. Strely možno neboli, resp. neprešli na bránu, ale príležitosti tam boli. Dunajská potrestala jednu z našich dvoch chýb, napriek tomu sme v defenzíve odohrali jeden z najlepších duelov pod mojím vedením. Domáci hrali po polčase pragmaticky, ustrážili si to, no my sme mali hrať odvážnejšie, do nebezpečnejších priestorov. Hrali sme tou bezpečnejšou cestou, ktorá bola neefektívna. V určitých fázach sme navyše nehrali tímovo, resp. systémovo, pričom niektorí to v dobrom úmysle chceli vziať na seba. Takéto detaily proti silným súperom, ktorí sú v prvej šestke všetci, nám tie zápasy vezmú. To sú rozhodujúce detaily. Tam musíme urobiť ďalší krok, aby sme boli úspešní. Keď nezakončíme, vyhrať nemôžeme a môžeme hovoriť hocičo. Vnímame, že sme silného lídra dokázali zatlačiť a mali sme dobre nastavené ihrisko, ale nevyužili sme to."

Vyčistiť hlavu po prvej prehre v nadstavbe pomohol Šošonom aj teambuilding počas týždňa.

"Máme krátky týždeň, keďže sme hrali v nedeľu večer a teraz nás čaká súboj už v piatok. Preto volíme záťaž veľmi citlivo. Tréningy sú krátke a popoludní sme mali voľno. Preto vyšiel čas aj na teambuilding, ktorý, snáď, vyčistil chalanom hlavy a spoločne sme si to užili."

Podbrezová preferuje rovnaký herný systém, bude to taktická bitka?

"Môžu nás prekvapiť všeličím... My sa snažíme nájsť medzeru, ktorú by sme mohli využiť. Naposledy sme proti nim skúsili systém 4-2-3-1, takže aj teraz môžeme pripraviť niečo, čo by nám mohlo pomôcť. Vždy chceme byť variabilní a mať prichystaných na konkrétneho súpera viacero variant. Tak tomu bude aj v piatok."

Aj vďaka našej dobrej jarnej forme sme sa vyšvihli práve pred Podbrezovú na 4. priečku. Z hľadiska tabuľky tak pôjde o priamy súboj susedov.

"Áno, sme na 4. mieste, no nechceme si len udržiavať túto pozíciu, ale pozeráme sa ešte vyššie. Stále je možnosť stúpať, pred nami sú vzájomné duely a môže sa stať čokoľvek. Chceme bojovať, pokiaľ je to možné a chceme byť šťukou hornej šestky. Momentálne výsledky Podbrezovej nepreceňujem ani nepodceňujem. Urobili počas zimy veľké zmeny v kádri, čo sa niekedy na tíme podpíše a chvíľu to trvá. Každopádne to však neznamená, že by sme sa teraz mali pasovať do roly favorita. Vždy nejaká séria končí a my veríme, že ich v lige konečne zdoláme. Pre nás je to obrovská výzva. Cesta je jasná a vedie jedine cez stopercentný výkon. Ideme ďalej, neustále sa motivujeme."


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno do sektoru hostí bude prebiehať vo Fanshope MŠK (západná tribúna) vo štvrtok 6. apríla (14-18 hod.).

Cena vstupenky je 5€.

Pre viac informácií kontaktujte telefonicky vopred nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).


rozhodcovia

Piatkový sviatočný duel 4. nadstavbového kola Fortuna ligy, ktorý má pred televíznymi kamerami v Podbrezovej výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Marián Ruc. Na čiarach mu asistujú Daniel Poláček a Martin Vitko.


priamy prenos

Stretnutie proti železiarom budete môcť sledovať naživo na Nova Sport 1 a na internetovej platforme VOYO.


Facebook