UYL | Mládežnícky vrchol jesene! Proti Sparte boj o pohárovú jar

Je to tu! Dlhoočakávaná odveta mládežníckej Ligy majstrov a federálne derby proti Sparte Praha. Remíza z prvého duelu dáva šancu obom, postúpiť ale chceme na domácom trávniku my. V náročnej bitke potrebujeme aj vašu pomoc. Vonku síce prituhuje, ale mladí Šošoni sú pripravení zahriať nás pekným ofenzívnym (a snáď aj postupovým) divadlom. Dohoda?

Stretnutie má na Štadióne MŠK Žilina výkop v stredu o 16:30 hod. a povedú ho arbitri z Dánska. Vstupenky od 1 € sú stále v predaji. Priamy prenos kvôli nariadeniam UEFA, žiaľ, nebude dostupný.


o súperovi

AC Sparta Praha

Rok založenia: 1893

Klubové farby: bordová, modrá, žltá

Štadión: epet ARENA (kapacita 18 349 divákov) / Stadion FK Loko Vltavín (kapacita 3 000 divákov)

Umiestnenie v lige U19:

Vzájomný zápas U19: 2:2 (3:4 na PK) – Česko-slovenský pohár 2022, 2:2 (prvý zápas)

Tréner U19: Jan Kopaňko (Česká republika)


efektivita bude rozhodovať

Už tradične sme si rozobrali aktuálne témy pred stredajšou odvetou s hlavným trénerom U19 Ivanom Belákom. 
Pán tréner, pred nami je vrchol jesene. Ako vidíte naše šance na postup?

"Šance sú stále rovnaké ako pred prvým duelom v Prahe. Sme len v polčase dvojzápasu. K odvete pristúpime s maximálnym rešpektom ako na Sparte, ale zároveň s dostatočným odhodlaním."

Bola príprava na Spartu v niečom iná? Možno dôkladnejšia?

"Na základe prvého stretnutia máme o nich podrobnejší materiál. Budeme chcieť opäť stavať na tom, čo sa nám darilo a odstrániť chyby a nevydarené pasáže. To bude ale skôr záležitosť videoanalýzy, tréningový proces na ihrisku bude rovnaký ako pred každým duelom."

Čo bude v stretnutí podľa vás najdôležitejšie, aby sme uspeli?

"Videli sme na vlastné oči, že majú silné individuality a kvalitných hráčov. Dôležité bude, aby sme im nedovolili dostávať sa do brejkov. Na druhej strane, my musíme využívať veľké príležitosti a brejky, ktoré sa nám naskytli u nich. Efektivita bude rozhodovať."

Očakávate nejaké zmeny v našej zostave alebo zostave súpera?

"U súpera nevieme, ako na tom sú a v akej zostave prídu. V našom kádri sú nejaké menšie zranenia, ale niektorí hráči sa zase, naopak, doliečili. O základnej jedenástke ešte nie sme rozhodnutí."

Vyzerá to, že nás príde podporiť pekná divácka kulisa. Môže to byť našou výhodou? Predsa len chalani zo Sparty ešte pred toľkými ľuďmi pravdepodobne nehrali…

"Sme radi, že sme si to vyskúšali už v zápase s Pafosom, na ktorý prišla tiež pekná návšteva. Na hráčoch to bolo najmä prvom polčase cítiť, nervozita z nich opadla až po prvom góle. Verím, že tentokrát nám to, naopak, pomôže a nebude nám to zväzovať nohy. Ľuďom chceme ukázať kvalitný a zodpovedný výkon. Dúfam, že oni nás budú na oplátku z tribún podporovať."


vstupenky

Lístky na stredajší európsky súboj si stále môžete zakúpiť ONLINE na našej webovej stránke a aj osobne pred stretnutím priamo na štadióne od 15:00 hod. v pokladni pri Holiday Inn. Platba je možná iba v hotovosti.

  • ZDARMA - držitelia permanentiek MŠK na aktuálnu sezónu (v cene permanentky garantované svoje miesto).
  • 1 € - ženy, deti do 16 rokov + organizované skupiny detí, škôl, mládežníckych tímov (na 10 detí, jeden dospelý doprovod).
    • Organizované skupiny detí sa nahlasujú na mail mskzilina@mskzilina.sk do pondelka 27. novembra do 20:00 hod. Zároveň je potrebné zaslať aj meno a telefónne číslo doprovodu (zodpovednej osoby za danú skupinu). Po termíne prihlasovania vás budeme informovať o odovzdaní vstupeniek, resp. ich zaslaní na mail ako aj o ďalších detailoch.
  • 3 € - dospelí (okrem VIP C a D).
  • 5 € - VIP C a D.

priamy prenos

Zápas mládežníckej Ligy majstrov medzi Šošonmi a Spartou nebude vysielať žiaden zo slovenských vysielateľov s právami na túto súťaž. Náš klubový kanál MSKZilinaTV na Youtube podľa predpisov UEFA nemôže duel streamovať.


rozhodcovia

Odvetu prvého kola play-off majstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov povedú rozhodcovia z Dánska. Hlavným arbitrom bude Jakob Alexander Sundberg, ktorému na čiarach budú asistovať Deniz Yurdakul a Martin Markus. Štvrtým rozhodcom bude Slovák Lukáš Dzivjak.


parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu). Vyhradené miesta tam budú mať autobusy pre organizované skupiny detí, ktoré majú vstupenky na východnú tribúnu.
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn)
    • Na duel môžete využiť NOVÝ ZJAZD A VÝJAZD z Ľavobrežnej ulice (musíte ísť na Kysuckú ulicu a cez kruhový objazd pokračovať smerom na Martin) priamo k západnej aj za východnú tribúnu (viď mapka).

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor Jánošíkov dvor (partner nášho rodinného sektora) pre najmenších Šošonov, ktorý bude bývať otvorený na všetkých ligových stretnutiach novej sezóny.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v stredu otvorený od 14:30 - 17:30 hod. V predaji budú pri príležitosti tohto stretnutia aj špeciálne šály!


Facebook