U19 & U17 | Dvojzápas o Česko-slovenský pohár proti Sparte Praha

Druhý vrchol sezóny majú pred sebou naši starší i mladší dorastenci. Po vyše dvoch týždňoch od konca víťazných sezón a majstrovských osláv ich čaká možno ešte náročnejšia prekážka. V utorok sa v Púchove v rámci zápasov o Česko-slovenský pohár stretnú s rovesníkmi z pražskej Sparty. 

Stretnutia majú na Štadión MŠK Púchov výkop v utorok 13. júna o 10:00 hod. (U17), resp. 12:30 hod. (U19). Vstup na oba duely je voľný. Priamy prenos z nich prinesie Futbalnet TV.


U19 | presadiť sa našou hrou

Starší dorast pod vedením Ivana Beláka si po náročnej sezóne, v ktorej "ratoval" ligový triumf v posledných jarných kolách, už dostatočne oddýchol. A tak sa správne naladení Šošoni mohli poctivo pripravovať na náročného súpera, i keď jeho meno sa dozvedeli len pár dní pred samotným duelom.

"Súťaž nám skončila pred dvomi týždňami. Príprava na pohár však bol trochu neštandardná, čo bolo dôsledkom viacerých faktorov. Hráči ročníka 2004 dostali na desať dní individuálne plány a tento týždeň nám zase chýbali šiesti reprezentanti. Aj preto sme zvolili spoločnú prípravu spojenú s kategóriou U17. Prakticky v posledných dvoch tréningoch sme boli konečne kompletní."

Sparta môže byť okrem iného aj skvelou previerkou pred náročnými protivníkmi v mládežníckej Lige majstrov, do ktorej sme sa po ročnej prestávke taktiež opäť kvalifikovali...

Meno súpera sme dozvedeli až v sobotu, a tak bol príprava štandardná ako pred každým jedným zápasom. Potom ako sme sa dozvedeli, že to bude Sparta Praha, tak sme zanalyzovali jej spôsob hry v defenzíve aj v ofenzíve. V prvom rade sa ale budeme sústrediť na náš spôsob hry a výkon, ktorým chceme uspieť.

S akými cieľmi pôjdeme do utorkového duelu?

Tešíme sa na zápas a súťažnú konfrontáciu s kvalitným súperom ako je Sparta. Naším cieľom je podať kvalitný výkon a herne byť lepším družstvom. Každého veľkou motiváciou je určite zisk Česko-slovenského pohára.


predstavenie výberov sparty

Sparta Praha U19

19 výhier - 5 remíz - 6 prehier

Konečné umiestnenie: 1. miesto

Počet bodov: 62 bodov

Skóre: 78:36

Najlepší strelec: Jiří Tesař (15 gólov)


Sparta Praha U17

24 výhier - 2 remízy - 3 prehry

Konečné umiestnenie: 1. miesto

Počet bodov: 74 bodov

Skóre: 102:26

Najlepší strelci: Damián Kotrba (23 gólov), Ondřej Penxa (18 gólov)


U17 | cítiť odhodlanie a motiváciu

Mladší dorast pod taktovkou Daniela Valacha má s českým futbalom čerstvé skúsenosti. Krátko pred dovŕšením ligového titulu stihli žltozelení odohrať prípravné stretnutie proti reprezentačnému výberu Česka do 16 rokov, v ktorom sa zrodila remíza 1:1. 

"Čaká nás ďalšia perfektná medzinárodná konfrontácia, ktorej dodáva punc fakt, že sa bude hrať o cennú trofej. Na zápas sa tešíme, pretože pôjde o ďalší vrchol úspešnej sezóny. Uvedomujú si to aj chalani, ktorých prístup sa od posledného ligového zápasu nezmenil a cítiť z nich odhodlanie pobiť sa aj o honor česko-slovenského majstra."

Líšila sa príprava na tento duel od normálu? Kryštalizuje sa vám už možná základná zostava?

"Prípravu nám "spestril" aj týždeň spojený s U19, ktorým chalani v podstate odštartovali prechod k staršej vekovej kategórii. Následne sme však absolvovali klasický týždenný mikrocyklus, v ktorom sme pozornosť zamerali už na samotný duel. Chalani vedia, že nomináciu, tak ako vždy, si musia zaslúžiť. A rovnakú šancu hrať majú aj hráči zo 16-tky, ktorí sú taktiež konkurencieschopní. Nejde o zápas za odmenu, ale o kvalitnú previerku našich schopností."

Proti nám bude stáť kvalitný protivník, s ktorým sme v zimnej príprave neuspeli po prehre 0:3...

"Silu súpera, samozrejme, rešpektujeme. Vieme veľmi dobre, s kým hráme. Sparte sme čelili aj v zimnej generálke, v ktorej nám ukázala svoju silu. My sa však koncentrujeme na seba a vlastné zápasové zámery. Radi by sme sa prezentovali žilinskou DNA a chceli potešiť všetkých, ktorí nám fandili v priebehu celého roka. Navyše, chalani sa netaja, že ich motiváciou je aj výsledok zimného stretnutia a súperovi by radi vrátili požičané."


Príďte si užiť dobrý mládežnícky futbal a pozrieť na talenty slovenského aj českého futbalu! Tešíme sa na vás v Púchove v utorok 13.6. od 10:00 a 12:30 hod.

Vstupné: zadarmo


Priamy prenos U17


Priamy prenos U19


Facebook