U14 na veľkom turnaji v Petrohrade nakoniec na 7. mieste
MŠK Žilina

Starší žiaci MŠK Žilina cestujú počas prvých marcových dní na medzinárodný turnaj do ruského Petrohradu, ktorý je určený pre kategóriu U14.

Šošoni sa predstavia medzi ôsmimi účastníkmi, ktorí sú celkovo zo šiestich krajín. Domáce farby bude zastupovať Zenit Petrohrad a FC Zvezda Petrohrad, z Kazachstanu sa na turnaji predstavia FK Kyran a KF Astana, z Čiech pricestuje Slovácko, Fínov bude zastupovať FC Honka a Lotyšov FK Riga.

Žltozelení sa predstavia v B-skupine spolu so Zvezdou Petrohrad, Rigou a Astanou. Do semifinále postupujú prvé dva tímy, ostatné tímy hrajú o celkové umiestnenie.

preveriť hráčov

Naši žiaci cestujú už vo štvrtok ráno do Viedne, odkiaľ následne letia do Ruska. Tréneri Ľuboš Nosický a Branislav Labant sa už na medzinárodnú konfrontáciu tešia.

"Sme radi, že sa predstavíme na tak veľkom podujatí až v Petrohrade. Čaká nás kvalitný turnaj, kde sa predstaví zaujímavá medzinárodná konfrontácia. Tešíme sa na turnaj, pretože na Slovensku nás nie až tak často preverí tak silná konkurencia, s akou sa stretneme v Rusku. Ideme síce v oklieštenej zostave, pretože viacerí hráči majú zdravotné problémy, no aspoň majú šancu ukázať sa ďalší mladí futbalisti. Veríme, že to dobre dopadne a turnaj si užijeme," hovorí hlavný tréner starších žiakov Ľuboš Nosický.


program turnaja

PIATOK 1.3.

8:05 FC Zvezda Petrohrad - MŠK Žilina 0:0


13:00 MŠK Žilina - FK Astana 0:0

HODNOTENIE PRVÉHO DŇA:

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U14: "V prvý deň sme gól ani nedali, ani neinkasovali, ale v oboch zápasoch sme diktovali tempo hry a boli aktívnejšie a lepšie mužstvo. Žiaľ, neboli sme efektívni v koncovke, keď sme si vypracovali v každom zápase tri čisté šance, súperovi sme pritom dovolili len raz ohroziť bránku. Do zajtra je všetko otvorené a my urobíme maximum, aby sme vyhrali posledný zápas v skupine s FK Riga.


SOBOTA 2.3.

8:10 MŠK Žilina - FK Riga 0:1 (0:1)

Šošoni obsadili v skupine 3. miesto a budú hrať o celkové 5. - 8. miesto.


O 5. - 8. miesto:

MŠK Žilina - FK Kyran 2:2 (2:1) - 4:5 na pok. kopy Góly MŠK: Dikoš, Sauer


NEDEĽA 3.3.

O 7. miesto:

MŠK Žilina - FC Astana 1:0 (0:0) Gól MŠK: Dikoš

Najlepším hráčom nášho mužstva sa stal Timotej Hranica.

Facebook