Timotej Hranica | Od prípravky až po prvú profi zmluvu

Ideálny príklad pre mladších nasledovníkov. Talentovaný krajný obranca Timotej Hranica, ktorý si v Akadémii MŠK Žilina prešiel od roku 2012 cez prípravky všetkými kategóriami, podpísal so svojím rodným klubom prvú profesionálnu zmluvu.

Rýchlonohý 18-ročný rodák zo Žiliny sa dohodol so Šošonmi na kontrakte s platnosťou do 30. júna 2026. Tým sa znova o krok bližšie priblížil k pomyselnému vrcholu - prechodu do seniorského futbalu a s tým spojeného "A"- tímu žltozelených.


z prípravky na vrchol 

Pod Dubňom začínal v úplných futbalových začiatkoch a teraz sa pomaly prediera do seniorského futbalu. Rodák z Bánovej si vďaka svojmu talentu, no popri tom aj zanietenosti a vytrvalosti, vybojoval so svojím materským klubom premiérovú profesionálnu zmluvu. Aké má Timo Hranica po podpise kontraktu pocity?

"Prevláda šťastie. Som veľmi rád, že som od vedenia dostal túto možnosť a motiváciu do ďalšej práce. Je to o to krajšie, že som odchovanec a som tu od malička. Makal som na sebe a toto je výsledok. Teším sa tomu."

Od kategórie U7 je Timo súčasťou Šošonov, za sebou tak má v žltozelenom drese už jedenásť sezón.

"Najskôr to začalo turnajmi, užívaním si futbalu a vybíjaním si energie ako malé dieťa. Čím som bol starší a prechádzal si jednotlivými kategóriami, tréneri ma obohacovali, a ja som si tak prešiel celou Akadémiou MŠK. Zatiaľ mám za sebou krásnu cestu a verím, že to tak skoro neskončí." 

Aj napriek útlej postave a nie najväčším fyzickým predpokladom si Timo za tie roky so všetkým poradil.

"Odmalička som bol vždy ten najmenší a najchudší, ťažšie sa mi presadzovalo. O to viac som musel byť rozumnejší a zmýšľaním vopred. Hoci som vyrástol, stále patrím medzi najmenších. Snažím sa na sebe makať aj po fyzickej stránke, aby som dobehol tento "hendikep"."


cieľom prvý tím mšk

Pomyselným vrcholom je "A"- tím, ku ktorému sa Timo pomaly, ale isto blíži. 

"Ťažké obdobie bol prechod z U19 do "B"- tímu a II. ligy. Snažil som sa tam presadiť a ukázať trénerom, že zvládnem mužskú súťaž. Teraz v rezervnom družstve chcem dokazovať, že mám aj na prvý tím a najvyššiu súťaž."

Vo všetkých žltozelených rezonuje streda, kedy sme postúpili cez Pafos ďalej v mládežníckej Lige majstrov. V prvom dueli na Cypre patril Timo k najaktívnejším, v druhom však musel vinou zranenia sledovať dianie na trávniku iba z tribúny.

"Bol som rád za chalanov, že potvrdili postup. Najradšej by som bol na ihrisku s nimi, pretože som sa na zápasy Youth League tešil odvtedy, ako sme vyhrali titul v U19. Žiaľ, v ligovom súboji počas víkendu som sa zranil v poslednej minúte. Na druhú stranu, čaká ma ďalšia práca a verím, že duel ďalšieho kola so Spartou stihnem."

Čo Timo a ciele v najbližšej budúcnosti?
"Najbližším cieľom je vždy ten najbližší zápas - vyhrať ho, podať dobrý výkon, aby bola na mňa rodina hrdá. Dlhodobejším cieľom je určite prepracovanie sa do "A"- tímu MŠK. K tomu vedie ako doteraz dennodenná práca. Budem makať, aby som mohol byť raz jeho plnohodnotným členom."


Facebook