Talentovaný Ján Bernát s profesionálnou zmluvou
MŠK Žilina

Ďalší hráč Akadémie MŠK Žilina, ktorý stále pravidelnejšie trénuje s "A"-tímom, sa dohodol s vedením žltozelených na novej zmluve. Reč je o talentovanom záložníkovi Jánovi Bernátovi, ktorý so šošonmi podpísal premiérovú, profesionálnu zmluvu do 30. júna 2022.

motiváciou aj zápas "originálnych šošonov"

Rodák z Prešova, ktorý začiatkom tohto roka oslávil svoje 18. narodeniny, pôsobí v našej akadémii už tretiu sezónu. Postupný progres priniesol Janovi Bernátovi prvý profesionálny kontrakt.

"Som vďačný, že mi klub dal šancu, verí vo mňa a mohol som s ním podpísať svoj prvý profesionálny kontrakt," zneli prvé slova Jana po spečatení zmluvy. "Od začiatku, ako som do Žiliny prišiel, to bolo mojím cieľom, za ktorým som šiel. Teraz sa budem snažiť naďalej napredovať a pomáhať klubu najlepšie, ako budem vedieť."

Aktuálne trénuje šikovný stredopoliar s kabínou trénera Jaroslava Kentoša a nerád by zostal iba pri tréningoch. "Určite by bolo super dostať príležitosť v ostrom zápase, prvým minútam by som sa veľmi potešil. Hlavne makať na tréningoch, zlepšovať sa a potom príde aj ostatné." Pri zranených stredových hráčoch dostal naposledy príležitosť v Senici aj jeho rovesník Patrik Myslovič. Zápas "originálnych šošonov" z Akadémie MŠK Žilina by tak mohol priniesť prípadnú šancu aj Janovi. "Je to výborný nápad a iba Žilina to môže na Slovensku zrealizovať. Je to aj pre mňa veľká motivácia, aby som možno aj v tom zápase nakukol do ligy," priznáva opora našej U19.

Facebook