Sústredenie Kranjska Gora: Pred duelom s NK Rijeka
Futbalisti MŠK Žilina pomaly finišujú sústredenie v Kranjskej Gore, keď v stredu absolvovali predzápasový tréning pred posledným prípravným zápasom v Slovinsku. Tentokrát si vo štvrtok len pár minút od nášho prechodného domova zmeriame sily s chorvátskou Rijekou, ktorá je aj naším susedom na hoteli.

Chorváti, ktorí začínajú ligu o týždeň neskôr než my, sa pripravuju nielen na domácu súťaž, ale zároveň sa chystajú na predkolá Európskej ligy, ktoré si zabezpečili druhým miestom, iba tri body za majstrom z Dinama Záhreb. V rámci prípravy na nový ročník už odohrali prípravný duel proti maltskému Balzanu, v ktorom zvíťazili 2:1.

Pamätné zápasy sme odohrali s Chorvátmi v rámci predkôl Európskej ligy v roku 2013, kde sme nepostúpili po výsledkoch 1:2 u súpera a domácej remíze 1:1. Z terajšieho kádra si vzájomné stretnutia pamätá trojica hráčov.

rijeka najkvalitnejším súperom

Po utorňajšom dni voľna, ktorí šošoni využili paintballom, bicyklami či teambuildingom, makali dnes znova dvojfázovo pod vedením Jaroslava Kentoša, ktorý sa v minulom prípravnom zápase dočkal prvého víťazstva na lavičke MŠK.

„Deň voľna prospel, pretože sme ho využili teambuildingom, spoločným obedom v krásnom prostredí na Planici. Popritom mali hráči solídnu aktivitu, a to vyšľapať hore na skokanské mostíky. Oddýchli sme si na chvíľu od futbalu, no bol to aktívny oddych. Nabrali sme nové sily, verím, že to pomohlo celému tímu," zhrnul utorkovú náplň dňa lodivod šošonov. V stredu však už hráčom na tréningu nič nedaroval. "Po dni voľna bol úvod ťažší, no záver tréningovej jednotky bol v slušnom tempe," opísal predobedňajší tréning bývalý obranca.

Berie trénerský zbor Rijeku ako pomyselný vrchol sústredenia? "Nepovedal by som, že vrchol. Pravdepodobne to bude jeden z najkvalitnejších súperov, no nerád hovorím o vrchole. Kontinuálne sa chceme posúvať dopredu, stavať si ciele. Vieme o sile Rijeky, skončili druhí, majú vysokú kvalitu, ktorá nás preverí."

Lodivod žltozelených si prvé víťazstvo na lavičke cení, no nepreceňuje ho. "Výhra pomohla, hoci kvalita súpera nebola vysoká. Na druhej strane chalani ukázali dobrú kvalitu na lopte, mne osobne chýbala efektivita, pretože v prvom polčase sme mohli vyhrávať vysoko, no namiesto toho sa súper gólom vrátil do stretnutia. S lepším protivníkom sa nám to nemusí vyplatiť. Zhodnotili sme si to s kabínou, bolo to viac o postupnom útoku a represingu, ale v defenzíve nás Číňania nepreverili," vrátil sa k nedeľnému stretnutia 44-ročný tréner. Od chorvátskeho vicemajstra čaká oveľa náročnejšie stretnutie. "To bude úplne iný level, hra obrany aj útoku je na vysokej úrovni. Ťažko tam hľadať slabinu. Ja sa pozerám hlavne na svoj tím. Bez ohľadu na výsledok chceme zlepšovať kvalitu našej hry."

Tréner pred štvrtkovým stretnutím prezradil v zostave iba brankársky post. "Do brány pôjde Miloš Volešák, ak sa nič mimoriadne nestane. U brankárov sme to podelili pre každého jeden duel. Ostatné si nechám pre seba, máme tam otvorené niektoré posty. Hlavne v strede poľa máme solídnu konkurenciu. Tréningy nám toho ukazujú dostatok."

Zdravotne nebude v poriadku minimálne jeden hráč. "Žeňa Cociuc má problémy s chrbtom, Martin Gamboš mal rovnako menšie komplikácie s kolenom," prezradil zdravotnú situáciu v mužstve žltozelených Jaroslav Kentoš. Šošoni tentoraz nemusia cestovať za súperom ďaleko, Rijeka má totiž svoj tréningový kemp rozložený iba o niekoľko stoviek metrov vedľa, rovnako v mestečku Kranjska Gora.


každým tréningom väčšia kvalita

Proti Rijeke nastúpil ako jeden z trojice hráčov súčasného kádra ešte v roku 2013. Ako si spomína Jaroslav Mihalík na súboj s Chorvátmi, ako vidí napredovanie tímu i to svoje?

Facebook