Stále veríme, v odvete o futbalový zázrak
Ďalší veľký, a stále veríme v to, že aj nezabudnuteľný európsky večer sa blíži. Futbalisti MŠK Žilina musia v odvetnom zápase play-off o Európsku konferenčnú ligu zmazať náskok Jablonca a pokúsiť sa o futbalový zázrak.

So stopercentným výkonom na trávniku v spojení so stopercentnou podporou z tribún tomu zázraku jednoznačne môžeme ísť naproti.

Štvrtkovú odvetu s výkopom o 18:00 hod. pred kamerami RTVS povedie ako hlavný arbiter Estónec Kristo Tohver.


defenzívna cesta = cesta do záhuby

Náš súper priletel v stredu priamo do Žiliny, na tlačovej konferencii hovoril tréner Petr Rada o kompletnom kádri, ktorý je zdravotne v poriadku. „Výsledok spred týždňa je zavádzajúci, domáci výkon si vážime, Žilina i u nás hrala kvalitný futbal. Všetci hovoria, že nemáme čo stratiť. Čaká nás však ťažkých 90 minút. Nemôžeme myslieť na náskok. Pokiaľ by sme bránili a sústredili sa iba na defenzívu, bola by to cesta do záhuby. Iba brániť by bolo zlé..."

Tréner Čechov hovoril aj o porovnaní Dunajskej Stredy spred roka a nášho kolektívu. "Je to rozdiel, pretože sme hrali na jeden zápas. V tej dobe bola Dunajská hore, mala kvalitný tím plný cudzincov. Teraz sa to otočilo v prospech Žiliny. Je to mladý tím plný budúcnosti, nová krv, klobúk dole."

Z hráčskych radov sa na tlačovke opäť predstavil Slovák Jakub Považanec, ktorý spomínal ešte na minulé časy a časté zápolenia Žiliny a Banskej Bystrice. Problém s umelou trávou by podľa slovenského záložníka nemal byť, niekoľko mesiacov v roku totiž trénujú v Jablonci na umelke: "Bude to iný zápas ako v Česku, trénovali sme na umelke tento týždeň."

V čase štvrtkového výkopu absolvoval Jablonec na Štadióne MŠK svoj predzápasový tréning.


záznam predzápasovej tlačovej konferencie MŠK


veríme, že dokážeme strieľať góly

Prvý duel v Česku nám nevyšiel. Sme si vedomí chýb, no stále myslíme pozitívne. Proti zverencom trénera Pavla Staňa stojí kvalitný súper, ktorý má navyše štvorgólový náskok spred týždňa. Ofenzíva tak bude u žltozelených ako vždy dominantná.

„Ofenzívne riziko musí byť podložené aj kvalitnou defenzívou. Je zbytočné otvárať hru, pokiaľ nebudeme poctivo brániť. Rovnako ako musíme dať veľa gólov, musíme aj vzadu udržať čistý štít. Samozrejme, budeme útočiť, no útočiť budeme hlavou a musíme myslieť aj na zadné vrátka," prezradil pred odvetným zápasom svoje pocity 43-ročný kormidelník MŠK.

K dispozícii budú trénerom aj Jakub Paur, ktorý počas víkendu nastúpil za B-tím a pred týždňom s tímom necestoval na sever Čiech. Naopak, pre karty bude chýbať Enis Fazlagić.

"Z toho sa tešíme. Sme radi, že aj všetci ostatní chalani sú k dispozícii. Po prvom stretnutí sme si vedomí reálnej sily Jablonca a ak budú okolnosti teraz na našej strane, tak si myslím, že sme schopní zdramatizovať tento dvojzápas. Treba ísť za víťazstvom a ak sa nám podarí streliť jeden-dva góly, vtedy sa zápas môže otvoriť a dostať do úplne inej dimenzie. V takom prípade by tá viera bola ešte väčšia. Samozrejme, my veríme tomu, že dokážeme strieľať góly..." naznačuje ideálny scénar šéf žltozelenej lavičky. Ten nezabudol ani na podporu z tribún. "Makáme naplno, nie sme dokonalí či ideálni, ale na ihrisku zo seba vždy vydáme všetko. Myslím si, že fanúšikovia na nás budú hrdí, a preto ich vo štvrtok potrebujeme. Veríme, že budú naším dvanástym hráčom."


VSTUPENKY STÁLE V PREDAJI


bulletin pred zápasom

Aj pred touto európskou odvetou vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • motivácii, viere v postup v rozhovore s trénerom Pavlom Staňom
  • životných i futbalových prekvapeniach očami Vahana Bichakhchyana.
  • Predstavenie súpera nesmie rovnako chýbať.
  • Obhliadneme sa aj za ostatnými dvojicami play-off kola a našou doterajšou európskou cestou.

na tribúne vstup iba so splnením nariadení

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení kompetentných orgánov vstup na zápas fanúšikom, ktorí splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená západná, východná a severná tribúna.

Všetky informácie tu.


rozhodcovia

Štvrtkový súboj s výkopom o 18:00 hod. povedie trojica rozhodcov z Estónska, ako hlavný Kristo Tohver, na čiarach mu asistujú Silver Koiv a Sten Klaasen.

Facebook