Šošoni v repre: V septembri tretina kádra MŠK v národných výberoch
Na začiatku septembra čaká Šošonov a ich národné výbery prvý asociačný termín v aktuálnej sezóne. Desiatka hráčov "A"-mužstva zabojuje v kvalifikáciách o finálové turnaje Majstrovstiev Európy či sveta.

Prinášame vám súhrnné informácie o všetkých kvalifikačných a prípravných zápasoch, ktoré čakajú reprezentantov spod Dubňa v najbližších dňoch.

Výbornou správou je aj fakt, že dvojica Šošonov sa dostala aj medzi náhradníkov slovenských Sokolov - Matúš Rusnák a Adrián Kaprálik.

Reprezentačné povinnosti si napokon neodíde plniť kvôli zraneniu Ghančan Benson Anang, ktorý musel byť v Trnave nútene vystriedaný.


21-tka opäť s početným žltozeleným zastúpením

Úspešný vstup do kvalifikácie o Majstrovstvá Európy 2023 - to je cieľ trénera slovenskej reprezentácie do 21 rokov Jaroslava Kentoša. Dôveru pred úvodnými zápasmi skupiny vložil do 23-člennej nominácie, v ktorej má opäť najväčšie zastúpenie náš tím MŠK Žilina. Tentokrát na zraz poputujú Šošoni v päťčlennom zložení - Ľubomír Belko, Tomáš Nemčík, Miroslav Gono, Adam Goljan a Adrián Kaprálik. Na súpiske figuruje aj náš ďalší kmeňový hráč Ján Bernát. Rovnako početne to z nášho pohľadu vyzerá aj medzi náhradníkmi, kde na šancu čakajú Samuel Suľa, Patrik Leitner, Patrik Myslovič, Tibor Slebodník a Timotej Jambor.

Súboje v C-skupine otvoríme domácim súbojom proti Litve na štadióne v Nitre a následne sa presunieme do Lurganu, kde nás čaká nepríjemné Severné Írsko.

Program SR "21"

03.09. (17:30 SEČ) Slovensko "21" - Litva "21" 3:1 (1:0) Góly SVK: Kaprálik 2, Trusa (pok. kop)

Šošoni v akcii: V základnej zostave sokolíkov nastúpila štvorica Tomáš Nemčík, Miroslav Gono, Adam Goljan (jedna asistencia) a Adrián Kaprálik, ktorý v zápase hviezdil, pripísal si dva góly a vybojoval aj penaltu.

07.09. (20:30 SEČ) Severné Írsko "21" - Slovensko "21" 0:1 (0:0)

Šošoni v akcii: Do druhého kvalifikačného zápasu naskočili v základe trénera Kentoša Miroslav Gono a Adrián Kaprálik a odohrali kompletnú minutáž. Počas druhého dejstva naskočil do hry aj striedajúci Adam Goljan. Tomáš Nemčík a Ľubomír Belko do stretnutia nezasiahli.


vahanovci s cieľom napodobniť úvod kvalifikácie

V septembri pokračujú aj boje o účasť na Majstrovstvách sveta vo futbale v roku 2022 v Katare. V akcii bude aj náš Vahan Bichakhchyan, ktorého Arménsko čakajú po nečakane úspešnom vstupe do kvalifikácie ďalšie tri ťažké konfrontácie. Lídra skupiny J (3 zápasy = 9 bodov) tentokrát preveria reprezentácie Severného Macedónska, giganta z Nemecka a trpaslíka z Lichtenštajnska.

Program Arménska

02.09. (20:45 SEČ) Severné Macedónsko - Arménsko 0:0 (0:0)

Šošon v akcii: Vahan Bichakhchyan nastúpil v základnej jedenástke a odohral prvý polčas stretnutia. 

05.09. (20:45 SEČ) Nemecko - Arménsko 6:0 (4:0) 

Šošon v akcii: Vahan Bichakhchyan nastúpil na trávnik v Stuttgarte v 70. minúte za priebežného stavu 5:0.

08.09. (18:00 SEČ) Arménsko - Lichtenštajnsko 1:1 (1:0)

Šošon v akcii: V treťom septembrovom dueli kvalifikácie Vahan Bichakhchyan do zápasu nezasiahol.


Kiwi s druhým pokusom o euro do 21 rokov

O malé Euro zabojuje v septembrovom asociačnom termíne aj naša, už bývalá, obranná stena Jakub Kiwior, ktorý by mal patriť medzi lídrov poľskej reprezentácie do 21 rokov. Do bojov o šampionát, ktorý sa bude konať o dva roky v Rumunsku a Gruzínsku vstúpia Poliaci vonkajším duelom v Lotyšsku a po návrate do vlasti sa v Lubline stretnú s rovesníkmi z Izraela.

Program Poľska "21"

03.09. (17:00 SEČ) Lotyšsko "21" - Poľsko "21" 0:2 (0:0)

Šošon v akcii: Ex-Šošon Jakub Kiwior odohral v obrannej štvorici celý zápas. 

07.09. (20:00 SEČ) Poľsko "21" - Izrael "21" 1:2 (1:1)

Šošon v akcii: Už bývalý hráč MŠK Jakub Kiwior znovu absolvoval kompletný duel.


náročná úloha opory pre Fazlu

Poriadne náročný úvod kvalifikácie čaká výber Severného Macedónska do 21 rokov. Vstúpia do nej totiž duelom v Le Mans proti francúzskym hráčom tej istej vekovej kategórie, no a už o pár dní sa v domácom prostredí predstavia proti nepríjemnému súperovi zo Srbska. K úspechu by im mala pomôcť aj opora stredovej formácie Šošonov a rovnako aj opora Severomacedónčanov Enis Fazlagić.

Program Severného Macedónska "21"

02.09. (18:30 SEČ) Francúzsko "21" - Severné Macedónsko "21" 3:0 (1:0)

Šošon v akcii: Enis Fazlagić nastúpil v prvom zápase kvalifikácie v základnej zostave a hral do 84. minúty.

07.09. (16:00 SEČ) Severné Macedónsko "21" - Srbsko "21" 0:0 (0:0) 

Šošon v akcii: Enis Fazlagić sa opäť prezentoval výborným výkonom v strede zálohy a z ihriska odišiel v 86. minúte.


benson na poslednú chvíľu neodcestuje

Futbalisti Ghany, žiaľ, bez nášho obrancu Bensona Ananga, ktorý sa v nedeľu v Trnave zranil, majú na programe druhú fázu kvalifikácie na "Mundial" do Kataru. V štvorčlennej skupine G zabojujú o jedinú miestenku pre víťaza do poslednej, tretej fázy kvalifikácie. Ich prvými protivníkmi budú reprezentácie Etiópie, ktorú privítajú v hlavnom meste Accra a následne aj silná Južná Afrika, s ktorou si, naopak, zmerajú sily v Johannesburgu na štadióne známom z MS 2010.

Program Ghany

03.09. (21:00 SEČ) Ghana - Etiópia 1:0 (1:0)

06.09. (18:00 SEČ) Južná Afrika - Ghana 1:0 (0:0)


medzinárodná konfrontácia v Slovinsku pre U19

Na zraz slovenskej reprezentácie do 19 rokov pocestuje dvojica Timotej JamborSamuel Kopásek a napokon aj donominovaný Dominik Šnajder. Výber sokolíkov do 19 rokov má na programe viac ako týždňový pobyt v Slovinsku, kde naňho čakajú aj tri kvalitné prípravné stretnutia s krajinami z Európy či blízkeho východu. Práve Saudská Arábia bude úvodným súperom Slovákov v prechodnom slovinskom azyle. Ďalšími súpermi našich chalanov budú národné tímy Francúzska a nakoniec aj Severného Macedónska.

Medzi náhradníkmi figuruje aj ďalšia trojica Šošonov - Samuel Belaník, Alan Kukuč.

Program SR "19"

02.09. (16:30 SEČ) Saudská Arábia "19" - Slovensko "19" 1:2 (0:1) Góly SVK: Hollý, Jambor

Šošoni v akcii: V prvom z troch prípravných stretnutí nastúpili v základe všetci hráči MŠK - Samuel Kopásek, Dominik Šnajder a kapitán Timotej Jambor, ktorý v 75. minúte zápasu strelil víťazný gól Slovenska.

04.09. (17:00 SEČ) Francúzsko "19" - Slovensko "19" 1:1 (0:0) Gól SVK: Jambor

Šošoni v akcii: Proti Francúzom nastúpili v základe na celý zápas dvaja hráči MŠK - Samuel Kopásek a kapitán Timotej Jambor, ktorý v 64. minúte zápasu vyrovnal z penalty, Dominik Šnajder ostal iba na lavičke.

07.09. (12:00 SEČ) Slovensko "19" - Severné Macedónsko 1:1 (1:1) Gól SVK: Sliacky

Šošoni v akcii: Timotej Jambor a Samuel Kopásek vstúpili do stretnutia opäť v základnej jedenástke, pričom Timo odohral celý duel a Samo hral do 79. minúty. V rovnakej minúte naskočil do zápasu aj tretí zástupca Šošonov Dominik Šnajder.


výborne obsadený turnaj do 18 rokov

Tréner Slovenska do 18 rokov Stanislav Macek nominoval 20 hráčov na kvalitne obsadený medzinárodný turnaj Václava Ježka v Česku. Súperom slovenského výberu budú okrem domácich aj mužstvá Nemecka a Rakúska. Do nominácie sa opäť dostali aj hráči MŠK Žilina. 

Miesto si svojimi výkonmi vyslúžili brankár Dominik Kúdelčík, obrancovia Tomáš Jaššo a Sebastián Mlynár, stredopoliari Mário Sauer a Samuel Javorček, a krídelník Leonardo Bortoli.

Program SR "18"

01.09. (17:00 SEČ) Slovensko "18" - Nemecko "18" 0:2 (0:0) 

Šošoni v akcii: Dominik Kúdelčík, Tomáš Jaššo (na rukáve s kapitánskou páskou)Mário SauerSamuel Javorček a Leonardo Bortoli nastúpili v základnej zostave.

03.09. (17:00 SEČ) Česko "18" - Slovensko "18" 1:1 (0:0) Gól SVK: Juritka (pok. kop)

Šošoni v akcii: Tomáš Jaššo (na rukáve opäť s kapitánskou páskou), Mário Sauer, Samuel Javorček a Leonardo Bortoli nastúpili v základnej jedenástke aj v druhom stretnutí na turnaji.

05.09. (11:00 SEČ) Rakúsko "18" - Slovensko "18" 0:4 (0:1) Góly SVK: Nagy, Juritka, Bortoli, Lacza

Šošoni v akcii: V poslednom zápase na turnaji sa dostal do základu iba brankár Dominik Kúdelčík, ktorý skvelým výkonom vychytal čisté konto. Do druhého polčasu naskočila aj dvojica Mário Sauer a Leonardo Bortoli, a druhý menovaný sa dokázal v 60. minúte zápasu aj gólovo presadiť. 

Reprezentácia do 18 rokov tak na Memoriáli Václava Ježka obsadila v konkurencii kvalitných výberov pekné druhé miesto. 


Facebook