Šošoni v repre | Trojica žltozelených na EURO U17

Začali sa Majstrovstvá Európy vo futbale do 17 rokov na Cypre. A to aj s účasťou trojice Šošonov. Na Cypre to bude pre slovenský výber v tejto vekovej kategórii iba tretia účasť medzi elitou. V kvalitnej konkurencii sme narazili v skupine C na súperov z Talianska, Švédska a Poľska.


bez bodu i gólu

Slovenská reprezentácia do 17 rokov má pred sebou vrchol kvalifikačného úsilia. Odmenou jej bude záverečný turnaj EURO U17, na ktorý tréner Branislav Fodrek nominoval trojicu Šošonov. Vo výbere sa nachádzajú obrancovia Marek Okál a Šimon Mišiak, rovnako aj stredopoliar Kristián Pavol Stručka.

program Slovenska

21.5. Slovensko - Švédsko 0:0 | skupina C

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpila dvojica Marek Okál a Kristián Pavol Stručka, pričom obaja odohrali celý zápas. Prvý menovaný videl aj žltú kartu. V 78. minúte nastúpil na trávnik aj Šimon Mišiak a rovnako inkasoval žltú kartu.

24.5. Taliansko - Slovensko 2:0 (2:0) | skupina C

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpila dvojica Marek Okál a Kristián Pavol Stručka, pričom obaja odohrali celý zápas. Šimon Mišiak sledoval celý duel z lavičky náhradníkov.

27.5. Poľsko - Slovensko 4:0 (3:0) | skupina C

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpila dvojica Marek Okál a Kristián Pavol Stručka, pričom obaja odohrali celý zápas. Druhý menovaný videl aj žltú kartu. Šimon Mišiak nastúpil po zmene strán a odohral druhý polčas stretnutia.


Vieme, že favoritmi v našej skupine sú skôr iné družstvá, ale bez šance nie sme ani my. Samozrejme, na Euro sa tešíme, je to pre nás ďalšia veľká výzva konfrontovať sa s najlepšími mužstvami v Európe,“ hovorí tréner Branislav Fodrek.

Slovenská reprezentácia do 17 rokov sa naposledy na európskom šampionáte predstavila ešte v roku 2013. Účasť vtedy však mala istú, keďže Slovensko organizovalo záverečný turnaj. Ak by sme hľadali posledný postup cez kvalifikáciu, museli by sme ísť ešte do roku 2000. Už z tohto je zrejmé, že postup sedemnástky je významným úspechom.

Zdroj: futbalsfz.sk


Facebook