Šošoni v repre: EURO i príprava

Dokopy 10 Šošonov z "A"-tímu, ak do toho rátame aj navrátilcov z hosťovaní, sa počas júnového asociačného termínu zapojí do národných výberov. V reprezentáciách sú i ďalší hráči Akadémie MŠK Žilina, ktorých čakajú "prípraváky" či turnaje.


slovensko "A"

Sokolov čakajú posledné previerky a skúšky pred júnovým EURO-m v Nemecku. Po prípravnom kempe v Šamoríne pre hráčov, ktorým sa sezóna skončila skôr, prichádza hlavná fáza prípravy na blížiace sa majstrovstvá Európy 2024 – prípravný kemp na EURO v rakúskom Bad Erlachu. Okrem desiatky bývalých Šošonov je v širšom výbere talianskeho trénera Francesca Calzonu aj kmeňový hráč MŠK - útočník Dávid Ďuriš, ktorému sa končí hosťovanie v talianskom Ascoli. 

Medzi náhradníkov sa opäť dostal gólman Ľubomír Belko i Adriána Kaprálik (rovnako tak nedávno odídený Tomáš Nemčík).

program prípravných zápasov pred EURO

5.6. San Maríno - Slovensko 0:4 (0:3) Góly SVK: Rigo, Suslov, Haraslín, Strelec | prípravný zápas

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš nastúpil na trávnik v 77. miinúte.

9.6. Slovensko - Wales 4:0 (1:0) Góly SVK: Kucka, Boženík, vlastný, Bénes | prípravný zápas

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš nastúpil na trávnik v 77. miinúte.


slovensko U21

Realizačný tím reprezentácie do 21 rokov na čele s trénerom Jaroslavom Kentošom oznámil 24-člennú nomináciu hráčov na dva medzištátne zápasy, ktoré sokolíci odohrajú v Senci proti Azerbajdžanu (7. júna o 18.30 h) a Moldavsku (11. júna o 18.30 h). Obe stretnutia vysiela v priamych prenosoch JOJ Šport.

Sokolíci majú v júni pred sebou dva prípravné zápasy - proti rovesníkom z Azerbajdžanu a Moldavska. V 24-člennej nominácii trénera Jaroslava Kentoša sa nachádza aj sedmička aktuálnych žltozelených -  obrancovia Patrik Leitner, Dominik Javorček, Samuel Kopásek, ktorý sa vracia z hosťovania v Prešove a aj Tomáš Jaššo. V strede poľa Mário Sauer a na hrote Timotej Jambor spolu s Adriánom Kaprálikom, ktorému sa končí hosťovanie z poľského Górniku. Ďalší dvaja Šošoni čakajú medzi náhradníkmi, z nominácie vypadol pre zranenie brankár Ľubomír Belko.

program zápasov

7.6. Slovensko - Azerbajdžan 3:2 (2:0) Góly SVK: Marcelli 2, Sauer | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Patrik Leitner, Dominik Javorček a Adrián Kaprálik odohrali prvý polčas. V druhom nastúpili zhodne na 45 minút zas Tomáš Jaššo, Samuel Kopásek a Mário Sauer. Práve posledný menovaný strelil napokon víťazný gól. 

11.6. Slovensko  - Moldavsko 0:1 (0:1) | prípravný zápas

Šošoni v akcii: V základnej jedenástke naskočil Patrik Leitner (do 65. minúty), Dominik Javorček (celý zápas), Mário Sauer (do 65. minúty) a Adrián Kaprálik (do 74. minúty). Po prestávke naskočil na druhý polčas aj Timotej Jambor. Do zápasu nezasiahli Tomáš Jaššo a Samuel Kopásek.


severné macedónsko U21

Severných Macedónčanov, ktorým postup na budúcoročné EURO tejto vekovej kategórie ušiel, čakajú rovnako dva prípravné zápasy. V nominácii Balkáncov nechýba ani náš obranca Andrej Stojchevski, ktorý sa spolu so svojimi krajanmi predstaví v Poľsku a Bosne.

program zápasov

1.6. Poľsko - Severné Macedónsko 1:2 (0:1) | prípravný zápas

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral celý duel na pozícii obrancu a v prvom polčase videl žltú kartu.

5.6. Bosna a Hercegovina - Severné Macedónsko 2:1 (1:0) | prípravný zápas

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski v tomto stretnutí oddychoval na lavičke pre náhradníkov.


slovensko U19

Tréner slovenskej reprezentácie do 19 rokov Albert Rusnák nominoval 20-členný káder na dva domáce medzištátne zápasy so Severným Írskom. Nominovaná je okrem iných aj trojica Šošonov - brankár Jakub Badžgoň, obranca Adam Oravec a stredopoliar Samuel Šamaj.

program zápasov

7.6. Severné Írsko - Slovensko 2:2 (2:2) Góly SVK: Dulay, Masaryk | prípravný zápas

Šošoni v akcii: V rámci základnej zostavy odchytal celý duel Jakub Badžgoň. Po prestávke naskočil do hry Samuel Šamaj a v 72. minúte prišiel na ihrisko aj Adam Oravec.

10.6. Severné Írsko - Slovensko 1:1 (1:0) Gól SVK: Záhradník | prípravný zápas

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpila dvojica Adam Oravec a Samuel Šamaj. Prvý menovaný odohral celý duel a druhý hral do 64. minúte, pričom v prvom polčase videl aj žltú kartu. Jakub Badžgoň do zápasu nezasiahol.


slovensko U18

Sokolíkov do 18 rokov čaká v júni turnaj v Portugalsku. V 21-člennej nominácii sa nachádza aj štvorica Šošonov - brankár Jakub Jokl, obrancovia Alex Dovičák a Marek Rehák, a aj útočník Michal Pekelský.

program zápasov

7.6. Portugalsko - Slovensko 1:0 | turnaj 

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpili traja žltozelení, pričom Jakub Jokl a Alex Dovičák odohrali celý duel. Michal Pekelský zišiel z trávnika v 61. minúte stretnutia. Marek Rehák bol na lavičke náhradníkov.

9.6. Česko - Slovensko 3:1 (0:0) Gól SVK: Petruška | turnaj 

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpili traja žltozelení, pričom Jakub Jokl a Marek Rehák odohrali celý duel. Michal Pekelský odohral prvý polčas, na ten druhý zas naskočil Alex Dovičák.

11.6. Fínsko - Slovensko 1:0 (0:0) | turnaj 

Šošoni v akcii: V základnej zostave nastúpila dvojica Alex Dovičák, ktorý odohral celý duel a Marek Rehák ktorý šiel z ihriska v 88. minúte. Míchal Pekelský naskočil do hry v 73. minúte. Jakub Jokl sledoval zápas z lavičky náhradníkov.


Facebook