Šošoni v repre: Boženík s debutom a výhrou v Azerbajdžane
Hoci pre väčšinu hráčov je aktuálne obdobie dovoleniek, futbalisti v reprezentačných výberoch majú pred sebou posledný asociačný termín v aktuálnej sezóne. MŠK Žilina bude mať opäť početné zastúpenie v najcennejších dresoch, až sedem hráčov z kabíny Jaroslava Kentoša si predĺžilo sezónu a pripravujú sa na júnové medzištátne zápasy.

božo premiérovo v "A"-tíme SR

V tretej nominácii trénera Pavla Hapala sa zo šošonov objavil opäť krídelník Jaroslav Mihalík, ku ktorému sa tentokrát pridal premiérovo aj náš najlepší strelec Róbert Boženík. "Božo" tak bude môcť prvýkrát načerpať atmosféru a skúsenosti od najlepších pod Tatrami. Šošoni pritom majú ako jediní z Fortuna ligy dvojnásobné zastúpenie. Hapalovcov v júni čaká prípravný zápas s Jordánskom a kvalifikačný duel s Azerbajdžanom.

V samotnej 29-člennej nominácii sa nachádza hneď niekoľko pilierov so žltozelenou minulosťou. Okrem Jara a Roba sú vo výbere aj ďalší bývalí šošoni - Martin Dúbravka, Peter Pekarík, Milan Škriniar, Denis Vavro, Dávid Hancko, Róbert Mazáň, Lászlo Bénes, Samuel Mráz.

PLÁN ZÁPASOV

7. jún: Slovensko - Jordánsko 5:1 (0:1) Góly: 50. Haraslín, 54. Chrien, 71. z 11 m Greguš, 74. Mráz, 84. Mihalík – 39. Al – Tamari / prípravný zápas

SLOVENSKO: Kozáčik (46. Greif) – Šatka, Niňaj, Štetina, Mazáň – Chrien (71. Mráz), Hrošovský (46. Greguš), Bero (61. Bénes) – Stoch (46. Haraslín), Šafranko (46. Boženík), Mihalík


11. júna: Azerbajdžan - Slovensko 1:5 (1:3) Góly SVK: Hamšík 2, Lobotka, Kucka, Hancko / Kvalifikácia ME 2020

SLOVENSKO: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Lobotka (81. Greguš), Kucka – Rusnák, Hamšík (85. Haraslín), Mak – Boženík (71. Duda)

SR "21" So štyrmi ŠOŠONMI v prípravnom dvojzápase

Sokolíci z "21"-tky majú v júni rovnako reprezentačný zraz, v rámci ktorého ich preveria dvaja protivníci v prípravných stretnutiach. Tréner reprezentácie do 21 rokov Adrian Guľa povolal 24 hráčov na júnový prípravný dvojzápas proti rovesníkom z Arménska a Česka.

Viacerí šošoni vo výbere bývalého trénera MŠK chýbajú. Či už kvôli zraneniam (Michal Tomič a Vladimír Majdan), alebo kvôli nominácii do "A"-tímu (Róbert Boženík). Napriek tomu sa nachádza v nominácii "21"-tky štvorica žltozelených. V bráne bude hájiť naše farby Samuel Petráš, v obrane Branislav Sluka a Kristián Vallo, v strede poľa dostal príležitosť Martin Gamboš.

PLÁN ZÁPASOV

6. júna: Slovensko "21" - Arménsko "21" 6:0 (2:0) Góly SVK: Sluka 2, Strelec 2, Tupta, vlastný gól / prípravný duel

SR "21": Vantruba (46. Valach) – Vallo, Šulek (64. Baumgartner), Bednár, Sluka (80. Vojtko) – Špyrka (64. Adamec), Pokorný (80. Gamboš), Herc – Kolesár (64. Oravec), Tupta (46. Strelec), Chobot (86. Kvocera)

9. júna: Česko "21" - Slovensko "21" 2:1 (1:0) Gól SVK: Kvocera / prípravný duel

SR "21": Vantruba (46. Petráš) – Vallo (46. Špiriak), Šulek, Bednár (46. Oravec), Sluka (64. Vojtko) – Adamec (81. M. Fábry), Pokorný (67. Dancák), Gamboš (46. Špyrka) – Kolesár (64. Baumgartner), Tupta, Chobot (46. Kvocera)

LUKA V GRUZÍNSKEJ "21"

Aj gruzínska "21"-tka má na programe v júni dve prípravné merania síl. Opäť v nej nechýba náš obranca Luka Lochoshvili, ktorý patrí k oporám svojej reprezentácie. Gruzínčania sú pritom aj našimi súpermi v kvalifikačnej skupine 2. Kvalifikačné boje sa však začínajú až v septembri, tentoraz na Lochoshviliho a spol. čakajú dva prípravné zápasy proti Čiernej Hore a Slovinsku.

PLÁN ZÁPASOV

6. júna: Grécko "21" - Gruzínsko "21" 3:0 (2:0) / prípravné stretnutie

Šošon v akcii: Luka Lochoshvili hral do 70. minúty.

10. júna: Slovinsko "21" - Gruzínsko "21" 1:1 (0:1) / prípravné stretnutie

Šošon v akcii: Luka Lochoshvili hral celý zápas a v 32. minúte zaznamenal jediný presný zásah svojej krajiny.

Facebook