Šošoni privítajú v premiérovom domácom zápase sezóny rivala z Trnavy
Po vyše dvojmesačnom čakaní na ligový zápas pod Dubňom sa už všetci fanúšikovia šošonov nevedia dočkať nedele. Záver víkendu navyše hneď v úvode ligy prinesie do Žiliny veľkého rivala - Spartak Trnava.

Súboj 2. kola Fortuna ligy má v nedeľu výkop o 19:00 hod. a rozhodovať ho bude ako hlavný rozhodca Dušan Sedlák.


Súper, ktorému máme čo vracať z predošlej sezóny. Aj bez tohto faktu to vždy býva boj nielen na trávniku, ale aj na tribúnach. Tak tomu bude aj v nedeľu, keď hneď v premiérovom domácom vystúpení sezóny privítame ešte stále slovenského zástupcu v pohárovej Európe. 

Spartak Trnava prešiel aj pred začiatkom tejto sezóny veľkými zmenami, ktoré sa dotkli vedenia klubu i samotného realizačného tímu a hráčskej kabíny. Nový portugalský tréner Richard Cheu, známy pre fanúšikov z predošlého pôsobenia v Senici, priniesol do Trnavy útočnejší štýl futbalu. Pre Spartak sa rozbehla sezóna už v Československom superpohári, v ktorom nestačil na Slaviu Praha, no každým zápasom pomerne mladý tím Portugalčana začína výraznejšie ukazovať svoju tvár. Aj pred touto sezónou zaznamenali v šatni červeno-čiernych poriadny prievan, keď odišlo až trinásť hráčov. Spomenieme minuloročné opory ako Janečka, Čonka, Košút, Abena, Miesenböck, Markoski a ďalší. 

Po postupe cez 1. predkolo Európskej ligy, v ktorom zdolali bosniansky Radnik Bijeljina, načali spartakovci aj ďalší európsky dvojzápas. Vo štvrtok sa predstavili v bulharskom Plovdive. Domácemu Lokomotivu podľahli podobne ako Bosniakom v predošlom kole 0:2.


nadviazať na dobré veci z východu

Žltozelený tábor sa od Michaloviec naplno sústredil na ďalšieho súpera. Tréner Jaroslav Kentoš by chcel so svojou družinou v premiérovom domácom zápase potešiť fanúšikov a body z východu potvrdiť pod Dubňom.

"Budeme radi, ak by sa nám podarilo potvrdiť domácim víťazstvom tri body zvonku. Čaká nás však náročný súper, ktorý má nahustený program. Nesmieme znova podceniť žiaden detail," hovorí na začiatok rozhovoru šéf lavičky MŠK, ktorý pred Michalovcami spomínal slovo náročnosť. "To bude hlavným motívom aj do ďalších zápasov. Sme nároční na parametre našej hry, na výkony jednotlivcov i tímu. Verím, že na dobré veci z Michaloviec nadviažeme a zlé odstránime."

Trnava odohrala vo štvrtok duel v Bulharsku. "Sledoval som tento zápas, v defenzíve hrali organizovane a opäť vedia pohroziť zo štandardných situácií. Teraz skladajú nový tím, takže sa zlepšujú každým zápasom." Nahustený program by však mohol byť našou výhodou. "Samozrejme, musia točiť viacerých hráčov. Uvidíme, s akou taktikou nastúpia. Každopádne, rozanalyzovali sme si ich podrobne a máme pripravený koncept na nedeľu," priznáva lodivod MŠK, ktorý má súperovi čo vracať z minulej sezóny. "Chceme v prvom rade podať dobrý výkon. Verím, že po ňom budeme všetci spokojní a na konci bude aj pozitívny výsledok."

Zdravotný stav sa oproti týždnu výrazne nezmenil. "Menšie problémy mal Benson Anang aj Michal Tomič, no všetci by mali byť na zápas k dispozícii. Samozrejme, chýbať nám ešte bude dlhodobo zranený Vlado Majdan a ešte aj Ivan Diaz, ktorý rehabilituje po operácii," dodáva pred svojím 34. ligovým vystúpením na lavičke šošonov Jaroslav Kentoš.


zameriavame sa iba na nás

Na pravej strane obrany strávil úvodných 90 minút sezóny odchovanec Kristián Vallo. Práve z jeho nohy smeroval víťazný center na Besira Demiriho. Ako vníma nedeľného súpera?


využiť náročný program súpera

Veľký herný výpadok mal za sebou Enis Fazlagić, ktorý chýbal v strede poľa celú jarnú časť minulej sezóny. V úvodnom kole však už operoval na svojej typickej pozícii defenzívneho záložníka.

"Úvod sme mali vynikajúci, vyšli nám prvé akcie, s čím stúplo aj naše sebavedomie. Ako však išiel čas, prestali sme hrať našu hru, prestali sme byť aktívni v defenzíve a ani vpredu sme toho už veľa nevymysleli. Michalovce nás zatlačili, podvedome sme sa trochu uspokojili pri priaznivom výsledku, čo nebolo dobré." Po vyše polročnej prestávke si ale Enis užíval ligový súboj. "Jasné. Prvé minúty boli trochu zvláštne, iné ako v príprave. Fortuna liga je späť a som rád, že aj so mnou. Z mojej strany to bol taký 70-75% výkon, určite to ešte potrebujem vylepšiť. Celkovo sme fyzicky dobre nachystaní, no musíme hrať našu hru počas celých deväťdesiatich minút. Hráme slušne, no stále je tam dostatočný priestor na zlepšenie."

Čo hovorí po premiérovom zápase Enis na spoluprácu zo stredu poľa? "Všetko bolo v pohode. Nezáleží však na tom, kto presne nastúpi. Podporujeme sa, koučujeme sa. Sme mladí, navzájom si pomáhame, čo je najdôležitejšie."

"Fazla" proti Trnave kvôli zraneniu nenastúpil ani v jednom z dvoch vzájomných meraní síl. "Je to náš veľký rival, hrajú v Európskej lige, v nohách majú štvrtkový duel. Nezaoberáme sa ich nahusteným programom, ale musíme to využiť. Potrebujeme preto hrať "tempo" futbal, byť aktívni a ísť za víťazstvom," uzatvára pred výkopom 2. kola mladý Macedónčan.



pre fanúšikov

Aj pred úvodným domácim výkopom sezóny bude pre všetkých žltozelených fanúšikov prichystaná Fanzóna MŠK spolu s Fanshopom MŠK.

Pripravený bude aj bohatý Bulletin MŠK, kde sa bližšie pozrieme na tábor súpera. S hlavným trénerom Jaroslavom Kentošom rozoberieme podrobnejšie výkon z Michaloviec a aj jeho emócie pred nedeľným duelom, po dlhej pauze od domácich tribún. V rozhovore si tentokrát bližšie predstavíme novú posilu Besira Demiriho, ktorý sa upísal fanúšikom žltozelených tým najlepším možným spôsobom. Čomu pripisuje rýchlu adaptáciu u šošonov?

Nedeľný duel, ktorý má naplánovaný výkop na 19:00 hod., bude mať na starosti ako hlavný rozhodca Dušan Sedlák, na čiarach asistujú Dušan Hrčka a Gabriel Ádám.

Facebook