Šošoni posilňujú ofenzívu, do útoku prichádza Nigérijčan Taofiq Jibril
Počas rozbiehajúcej sa sezóny sa vedeniu MŠK Žilina podarilo doviesť posilu do útočných radov, keď pod Dubeň prichádza z Portugalska 22-ročný nigérijský útočník Taofiq Jibril.

S rýchlym a fyzicky slušne pripraveným Afričanom sa šošoni dohodli po niekoľkotýždňovej skúške na hosťovaní do konca kalendárneho roka s následnou opciou.


draví chalani posúvajú aj mňa

Kabína žltozelených bude mať po dvoch rokoch znova zástupcu z africkej Nigérie. Po Yusufovi Otubanjovi sa bude chcieť presadiť v útoku MŠK jeho krajan - 22-ročný Taofiq Jibril, ktorý hrával v nižších portugalských súťažiach za SC Vila Real a naposledy za Valadares Gaia FC. Predtým si pripísal v sezóne 2018/2019 aj dva štarty v najvyššej portugalskej súťaži, kde pôsobil v klube Portimonense S.C.

"V prvom rade chcem poďakovať Bohu za všetko a zároveň agentovi, že mi sprostredkoval taký výborný klub, akým je Žilina. Prichádzam z Portugalska, kde som začínal v malom klube, ale bol som šťastný, že môžem hrať futbal, čo bolo mojím snom. Následne som dostal príležitosť aj v prvoligovom klube Portimonense, kde mi pomohli futbalovo rásť a kde som naučil naozaj veľa," hovorí o svojej minulosti Taofiq, ktorý už pozná kabínu MŠK, keďže v minulých týždňoch už trénoval pod vedením trénera Pavla Staňa. "Žilina má vo svojich radoch veľa mladých a talentovaných hráčov, ktorí naozaj tvrdo makajú. To posúva aj mňa, pretože úroveň tréningov je naozaj vysoká a táto náročnosť sa mi páči."

V kabíne mu pomohol adaptovať sa najmä ďalší Afričan Benson Anang. "Každý z chalanov je priateľský, otvorený, čo je pre nového člena tímu vždy dôležité." Čo k ambíciám 22-ročného útočníka? "Asi ako každý chalan v mužstve, aj ja chcem tvrdo pracovať pre tím a odovzdať na trávniku všetko, pokiaľ dostanem od trénerov dôveru a šancu," želá si rodák z Kaduny, ktorý si pochvaľoval aj nedeľný duel proti Slovanu, ktorý sledoval z tribúny. "Bol to naozaj super zápas, chalani hrali výborne a zaslúžili si vyhrať. Žiaľ, bola to len remíza, ale mužstvo podľa mňa pôsobilo na trávniku veľmi dobre. Verím, že podobných zápasov, samozrejme s lepším výsledkom, zažijem v žilinskom drese čo najviac aj ja," dodáva nová posila žltozelených, ktorá bude na chrbte nosiť číslo 8.


typológia taofiqa sa nám hodí

K príchodu nového hráča sa vyjadril športový manažér Karol Belaník, ktorý ho s trénermi pozorne sledoval v tréningovom procese.

"Taofiq bol u nás na trojtýždňovej skúške, počas ktorého nadobudli tréneri a realizačný tím dojem, že takáto typológia hráča by sa nám mohla hodiť. Môže nastupovať v krídelnom priestore, ale aj na hrote, v minulosti pôsobil v Portugalsku, aj preto sme sa rozhodli, že ho angažujeme. Najskôr pôjde o hosťovanie do 31. decembra s následnou opciou," hovorí športový manažér k novej posile. 

Vedenie MŠK pracuje na všetkých papierových záležitostiach, aby mohol Nigérijčan nastúpiť čo najskôr. "Podpísali sme zmluvu a momentálne doťahujeme administratívne detaily, aby mohol byť Taofiq pripravený už na najbližšie zápasy, nakoľko program máme naozaj nahustený. Veríme, že v priebehu víkendu by mohol naskočiť do zápasu, aby čím skôr nadobudol hernú prax. Veríme, že potvrdí kvality, kvôli ktorým sme si ho vybrali," dodáva Karol Belaník.

Facebook