Šošoni pocestujú do Nemecka, kde vyzvú Union Berlín v ich generálke
Futbalisti MŠK Žilina štartujú 7. januára zimnú prípravu a hneď po týždni ich napokon čaká nečakane vsunutý, no prestížny prípravný duel. Už 14. januára totiž vyzvú popredného súpera z Bundesligy - Union Berlín na ich hlavnom štadióne An der Alten Försterei v ich generálkovom stretnutí pred jarnou časťou Bundesligy.

Šošoni tak napokon odohrajú v rámci zimnej prípravy šesť stretnutí.


skvelá konfrontácia a cenná skúsenosť

Prvým súperom mal byť pre Šošonov v rámci zimnej prípravy 2023 druholigový súper z Prešova. Práve 10-dňový nábeh do prípravy však nečakane skrátila ponuka z Unionu Berlín, ktorý bol niekoľko kôl dokonca na čele tohtosezónnej Bundesligy. Pre tím z hlavného mesta Nemecka tak bude náš vzájomný duel generálkou pred jarným štartom Bundesligy, ktorá sa rozbieha 20. januára. Pre žltozelených to zas bude súboj s nemeckým celkom po 14. rokoch, v roku 2009 sme si zmerali sily naposledy s Bochumom

Napriek krátkosti času i zložitejšej logistike prikývli Šošoni na lukratívnu ponuku Berlínčanov, čo len potvrdzujú slová športového manažéra Karola Belaníka.

"I keď to pre nás nie je úplne optimálny termín vzhľadom na to, že len týždeň pred tým štartujeme prípravu, takáto ponuka sa nedostáva každý deň. Privítali sme preto možnosť odohrať zápas so špičkovým klubom Bundesligy. V polovici sezóny bol Union dokonca na 1. mieste v lige, čo dokazuje jeho vysokú kvalitu. Nakoľko ide pre Berlínčanov o generálku, určite bude aj štadión slušne zaplnený. Pre našich hráčov to môže byť úžasná konfrontácia a ďalšia cenná medzinárodná skúsenosť i atraktívny športový zážitok. 

Cesta do Berlína zaberie Šošonom zhruba 10 hodín, cestovať tak budú už dva dni vopred.

"Hľadali sme čo najlepšie možnosti okolo logistiky a vpasovania sa do tréningového cyklu, aby to bolo pre hráčov čo najpohodlnejšie. Na poslednú chvíľu to bolo náročné, ale tých pozitív je ďaleko viac a prevýšili aj spomínané negatíva ako nerozohranosť či samotné zdĺhavé cestovanie," hovorí športový manažér MŠK. 


Union Berlín - MŠK Žilina (sobota 14. januára, 15:30, Stadion An der Alten Försterei)


O prípadných vstupenkách na stretnutie či priamom prenose budeme čoskoro informovať.

Facebook