Slovnaft Cup začíname v utorok u známeho súpera z Lipian
Už 51. ročník Slovenského pohára odštartujú v 2. kole futbalisti MŠK Žilina u treťoligistu z Lipian, u ktorého sme už v Slovnaft Cupe triumfovali, a to v roku 2016 aj 2017. Aj do tretice chceme z východu Slovenska doniesť postup.

Hlavným rozhodcom stretnutia bude Dušan Sedlák.


Futbalisti MŠK Žilina začnú svoju púť pohárovou cestou, ktorá v minulej sezóne vyvrcholila až v samotnom májovom finále, u známeho pohárového súpera. Bude ním treťoligová ŠK Odeva Lipany, s ktorou máme skúsenosti z majstrovského ročníka 2016/2017 z 3. pohárového kola a s východniarmi sme sa stretli aj o rok neskôr v 4. kole. Oba zápasy pritom skončili identickými výsledkami 2:1 v náš prospech, pričom v oboch vyhrávala najskôr domáca Odeva. Lipany, ktoré v uplynulej sezóne zostúpili z II. ligy, si svoju účasť v 2. kole aktuálneho ročníka Slovenského pohára vybojovali víťazstvom 2:0 proti Spišskej Belej v úvodnom kole pohára.

Odeva už odštartovala aj súťažný ročník v III. lige východ, v úvodných štyroch kolách trikrát zvíťazila - nad Šarišskými Michaľanmi, Spišskou Novou Vsou a Stropkovom. Premožiteľa našla iba v prvom kole v Humennom.


aj so zmenami v zostave ostať pozorní a ísť za postupom

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša v minulom ročníku Slovnaft Cupu zažili najdlhšiu možnú cestu, ktorá prinieslo veľa pozitívneho, i keď na samotnom konci mala trpkú príchuť.

"Slovenský pohár je zaujímavou súťažou, najkratšou cestou k samotnému poháru a zisku európskych predkôl. V úvodných kolách využívame aj to, že môžeme rozložiť záťaž na viacerých hráčov. Okrem "B"-tímu tak hráči nastupujú aj na pohárové stretnutia, čo je iba dobré pre ich hernú prax. Verím, že sa nám aj počas tejto sezóny bude dariť v Slovnaft Cupe minimálne tak ako počas tej vlaňajšej."

Kormidelník MŠK naznačil rotáciu zostavy, môžeme teda očakávať nové mená oproti lige? "Určite nastanú v zostave zmeny. Niektorých hráčov sme už vyťažili v nedeľu proti Trebišovu. "Prerotujeme" zostavu, no kvalitu hry chceme udržať." Lipany sú súperom, ktorého poznáme nielen z druholigových zápolení, ale aj z dvoch pohárových stretnutí z predošlých ročníkov. Vtedy ešte nesedel na lavičke šošonov Jaroslav Kentoš. "Ale samozrejme si pamätám tieto pohárové zápasy. Aj v utorok potrebujeme byť ostražití, pozorní. Je to dobrá previerka, aby sme boli správne nachystaní aj na Nitru. Nemôžeme podceniť žiaden detail, iba vtedy postúpime," myslí si rodák z Vranova nad Topľou.

Po úspešnej sobote aj nedeli nehlási tím žiadne zdravotné komplikácie. "Všetci by mali byť v poriadku, sú tam len drobné šrámy," dodáva pred vstupom do pohárovej súťaže šéf žltozelených Jaroslav Kentoš.


šanca ukázať sa trénerom

Jedným z mladších hráčov, ktorý by sa mohol trénerom ukázať v pohárovom dueli, je Patrik Myslovič, ktorý v aktuálnom ligovom ročníku na svoj štart ešte len čaká. Ako vidí Lipany a kadiaľ by mala viesť cesta za postupom?


Utorkové stretnutie, ktoré má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Dušan Sedlák, na čiarach asistujú Gabriel Ádám a Anton Perát.

Víťaz stretnutia sa v 3. kole predstaví u lepšieho z dvojice TJ Štart Hrabušice - MFK Stará Ľubovňa.


Pohárový duel plánujeme vysielať aj na MŠKŽilinaTV.

Facebook