Slovnaft Cup štartujeme v utorok na juhu Slovenska
Futbalisti MŠK Žilina pokračujú v anglických týždňoch, tentoraz však vystriedajú ligové povinnosti tie pohárové. Žltozelení vstúpia do 54. ročníka Slovenského pohára v utorok u piatoligistu z TJD Príbelce (V.liga skupina juh) v rámci 2. kola Slovnaft Cupu. O povinnosti postupu i ďalších témach s hlavným trénerom Jaroslavom Hynkom.

Utorkový súboj s výkopom o 16:00 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Anton Ihring aj s priamym prenosom na MŠKŽilinaTV.


o súperovi

Po zápase 1. kola Slovnaft Cupu medzi tímami Čebovce - Príbelce vzišiel úvodný súper Šošonov v pohárovej súťaži. Z postupu a ďalšej šance zahrať si proti ligistovi sa tešili napokon hostia z Príbeliec, ktorí zvíťazili najtesnejšie 1:0. Ako sme spomínali, pre Príbelce to nebude premiéra proti mužstvu z najvyššej súťaže. Pred rokom si v rámci 4. kola zmerali sily s Trenčínom, ktorému podľahli 0:3. Do šestnásťfinále sa dostali kvôli pandémii, kedy v "koronovom ročníku 2020" najskôr prekvapivo vyradili Nitru po výsledku 2:1, ale následne im bol zmarení kvôli rozhodnutiu SFZ súboj proti Slovanu Bratislava. A tak boli automaticky nasadení v ďalšom ročníku do 4. kola práve proti spomínanému Trenčínu.

Príbelce prešli pred sezónou značnou obmenou kádra. Opustilo ich osem futbalistov, až päť zo základnej zostavy. Do tímu prišli prevažne mladí hráči, ktorí si však počínajú výborne, keď v doterajších piatich kolách nenašli premožiteľa - zvíťazili štyrikrát a v jednom prípade remizovali. A keď hovoríme o fortunaligistoch, u účastníka V. ligy juh pôsobí niekdajší ligista zo Skalice - Mário Kurák, v ktorej drese strelil v sezóne 2015/2016 tri góly. Ten je najvýraznejšou osobnosťou Príbeliec a ich najlepším strelcom, keď z doterajších 19 gólov vsietil až 12.

Postupujúci z utorkového súboja sa stretne v 3. kole Slovnaft Cupu so Spišskou Novou Vsou. Termín 3. kola je naplánovaný už na budúci týždeň.


maximálne zodpovedne s kompletným zložením

Čo urobila s kabínou piatková prehra? Vyčerpala ju psychicky, alebo nakopla? To prezradí tréner Jaroslav Hynek.

"Mne pripadá, že chalani sú správne nasrdení. Chcú pracovať v tréningu, je vidno záujem. Mali sme individuálne veci na videu, ktoré síce boli kritickejšie, no progresívne, aby chalani dostali spätnú väzbu. Hoci niektoré chyby sa v určitej úrovni opakujú, rastieme, posúvame sa. Preto nevnímam, že by nás piatok položil. Áno, výkonnosť je napojená na emócie, víťazstvá. Je to spojené s výsledkom, teraz potrebujeme zvládnuť pohár. Pracovitosť nás odmení, verím tomu."

Ako vnímate Slovnaft Cup a špecifickosť prvých kôl?

"Pre reklamu a prepojenie vrcholového a amatérskeho futbalu je to výborné. Väčšie kluby by mali chodiť do tých menších a urobiť v regióne pozitívnu emóciu z futbalu, kde sa hráči môžu konfrontovať medzi sebou. Ďalším rozmerom je samotná motivácia pre hráčov z menších obcí. Samozrejme aj my máme motiváciu, rešpekt a v hlavách najmä nepodcenenie. Otázkou je len vzdialenosť. Niekto si povie, že prvoligové tímy majú množstvo času dôjsť kamkoľvek. Cestovanie nám však zoberie veľa síl a naruší tréningový mikrocyklus. Teší aspoň fakt, že MŠK má na juhu Slovenska svoju priazeň a fanúšikov."

Šošoni sa budú chcieť nakopnúť strelecky po dvoch neúspešných ligových stretnutiach. O cieli sa baviť netreba. "Chceme k utorku pristúpiť maximálne zodpovedne a s rešpektom, preto tam cestuje prakticky celý tím, ktorý hráva ligu. Duel ukáže náš prístup, aby sme do toho išli naplno. Rozdiel v kvalite by mal byť jednoznačne vidieť. K tomu chceme ukázať dobrý futbal, preniesť emóciu, atmosféru aj na divákov, aby to malo ten správny nádych aj pre nás."

Na juh Slovenska pocestuje celý tím, dostanú predsa len príležitosť aj iní hráči? "Vždy vychádzame zo zdravotného stavu, no určite prebehnú nejaké zmeny. Hráči boli vyťažení na zápasoch v piatok aj sobotu, no všetci sú pripravení. Rozhodneme sa, každopádne nechceme nikoho vyslovene šetriť, aj preto cestuje kompletný káder," dodáva český kormidelník pred svojou premiérou v Slovnaft Cupe.


rozhodcovia

Utorkový súboj 2. kola pohára rozhoduje ako hlavný arbiter Anton Ihring, na čiarach mu asistujú Adam Jekkel a Tomáš Tůma.


priamy prenos

Facebook