Škoda, že sme ľudom nedopriali aspoň krajší výsledok...

Šošonov už nezdobil v odvete až prehnaný rešpekt k súperovi. To však Gentu nezabránilo k tomu, aby našu sieť napol znova päťkrát. V Belgicku to bolo ešte mierumilovný a prijateľný počet inkasovaných gólov, doma nás súper vyškolil z efektivity a znova ukázal, prečo vypadol v minulej sezóne až vo štvrťfinále Konferenčnej ligy.

O zaslúženom postupe Gentu nebola so stopérom Patrikom Leinterom ani reč. Skôr sme sa porozprávali o väčšej odvahe, diváckej kulise, krátkej ceste Európou či prepnutí na ligu.


otvorený zápas

Ako sa tréner Gentu vyjadril: Žilina by mala ťažkosti sa udržať v belgickej lige skrz defenzívu. Tréner Jaroslav Hynek zas na opačnú otázku odpovedal: "Gent by vyhrával slovenskú ligu pravidelne." To hovorí o kvalite, ktorej sme museli čeliť.  Celkové skóre 3:10 je však kruté, neupustili sme však zo snahy hrať futbal aj proti tímu, ktorý je takmer o 200 miest pred nami v rámci klubového rebríčka UEFA.

Odchovanec Akadémie MŠK Žilina Patrik Leitner zažil európske klubové boje iba v mládežníckej Lige majstrov. V odvetnom stretnutí si odkrútil premiéru aj v rámci seniorskej Konferenčnej ligy. Ako to vníma a čo hovorí na úroveň Gentu?

Vo videu aj hodnotenie trénera Jaroslava Hynka.


Facebook