Reprezentanti sú späť. ”Menej oddychu neprekážalo,” hovorí Ján Bernát
Futbalisti MŠK Žilina už trénujú v kompletnom zložení. K tímu sa pripojila šestica šošonov, ktorí boli povolaní na zraz reprezentácie do 21 rokov. Kým zvyšok kádra prvý týždeň prípravy iba trénoval, "dvadsaťjednotkári" majú v nohách už dva prípravné zápasy.

teší sa na tréningy pod novými trénermi

Jedným zo sexteta šošonov oblečených v najcennejšom drese bol aj náš najlepší ligový strelec Ján Bernát, ktorý sa gólovo presadil v prípravnom zápase "dvadsaťjednotky" proti Istanbulsporu. "Takáto forma prípravy bola veľmi dobrá. Odohrali sme kvalitné zápasy v dobrom prostredí, mali sme všetko, čo sme potrebovali. Hodnotím to pozitívne, ale som rád, že som späť a môžem začať prípravu so Žilinou," hovorí "Jany", ktorý na reprezentačnom zraze v Turecku oslávil aj svoje 19. narodeniny. 

Neprekážalo talentovanému záložníkovi pár dní zaberákov navyše? "Prípravu sme začali v podstate len o dva dni skôr, takže oddych mi príliš nechýbal. Na reprezentačný zraz som sa veľmi tešil." Hoci sa zdá, že sexteto šošonov má natrénované viac, "Jany" má iný názor. "Počul som, že sa tu počas prvého týždňa prípravy tvrdo trénovalo. Preto si nemyslím, že by som mal nejaký náskok v tréningovom procese oproti chalanom, ktorí sa pripravovali tu v Žiline. V tréningoch a zápasoch uvidím, ako budem na tom, ale verím, že dobre."

Do žilinskej prípravy vstupuje náš najlepší strelec pod vedením nového kouča. Aké sú jeho doterajšie skúsenosti s trénerom Pavlom Staňom? "Poznám ho z "B"-tímu, kde pôsobil ešte ako asistent. Máme veľmi dobrý vzťah. Podľa mňa je to kvalitný, perspektívny tréner, ktorý dbá na detaily, čo sa mi veľmi páči. Už teraz sa teším na tréningy pod jeho vedením," uzavrel debatu Ján Bernát, ktorý sa spolu so Samuelom Petrášom, Braňom Slukom, Kristiánom Vallom, Adamom Kopasom a Dávidom Ďurišom pripojil k mužstvu pred prípravným zápasom s Podbrezovou. 

Facebook