Prvý bol proti DAC, bude aj posledný domáci zápas sezóny proti Dunajskej?

Na túto odpoveď nám síce sobota nedá jednoznačnú odpoveď, ale všetci Šošoni veríme, že play-off o poslednú európsku miestenku sa bude hrať. A že sa bude hrať aj pod Dubňom. V závere ligy je teda ešte veľa premenných, no kým je šanca, treba bojovať. Bojovať budeme v rámci 9. nadstavbového kola proti Dunajskej Strede, a hoci je rola favorita na strane súpera, prečo si nepripísať ďalšie prekvapenie a zároveň konečne zdolať DAC?

Sobotný súboj so začiatkom o 16:30 hod. povedie ako hlavný rozhodca Ivan Kružliak. Vstupenky sú v predaji online.


novinky u súpera

Tých je za posledný týždeň vcelku dosť. Nezvládnutý duel sezóny proti Slovanu dal jasne na koňa v súboji o titul práve najväčšieho soka. Rozhorčenie nad výkonmi rozhodcov, fungovaním ligy i celého zväzu. Frustrovaná Dunajská Streda, ktorá dlhé mesiace viedla ligu, v jej úplnom závere prišla o vedúcu pozíciu, no stále ešte živí teoretickú šancu na premiérový titul. DAC prehajdákal nielen duel proti belasým, predtým zverenci trénera Adriana Guľu prišli o body v Podbrezovej či Trnave. So stratou piatich bodov na prvú priečku tak v sobotu jednoznačne potrebujú bodovať naplno, aby živili šancu na majstra. Bilancia vzájomných zápasoch v rámci tejto sezóny hrá pre tím zo Žitného ostrova. Ešte v 2. kole sme si pod Dubňom body podelili po remíze 1:1, následne sme v MOL Aréne prehrali v základnej časti i nadstavbe.

Podobne ako s Podbrezovou tak budeme chcieť konečne zdolať súpera a pripísať si jeho premiérový skalp pod vedením trénera Jaroslava Hynka.


stále sa biť, kým šanca žije

Čakanie na výhru sa predlžuje, zvyšuje sa u zverencov trénera Jaroslava Hynka miera frustrácie či tlak?

„Nemôžeme sa pozerať iba na posledné duely, ale treba vnímať aj tie zápasy predtým. Myslím, že na jar sme mohli dohrať lepšie a do výhry minimálne súboje doma so Spartakom či vonku s Podbrezovou. Takisto proti Slovanu sme urobili obrovské kiksy, ktoré si proti takémuto súperovi nemôžeme dovoliť. Teraz sme mohli byť na tom podobne ako Banská Bystrica či Podbrezová, no už to nezmeníme. Stále je však potrebné pobiť sa o čo najlepšie miesto a ísť za dobrými výsledkami. Chalani musia byť zvyknutí na tlak, či už z reprezentácií, mládežníckej Ligy majstrov alebo z dorasteneckých kategórií, kde hrali o najvyššie priečky. Asi ale ešte nie sme tak ďaleko, aby sme si počkali na správny moment a využili ho, keď súper trochu povolí. Na to musíme byť pripravení. Myslím si, že sme schopní hrať pod tlakom, ale musíme robiť lepšie rozhodnutia."

S Dunajskou Stredou nás pred dneškom spája fakt, že ani jeden z nás to nemáme vo vlastných rukách. Ako to môže ovplyvniť sobotný zápas?

„Jedna vec je, že to nemáme to vo vlastných rukách, no druhá, že aj tak musíme v prvom rade vyhrávať. Súperi môžu stratiť a stále môžeme hypoteticky skončiť aj na štvrtom mieste. Pokým taká možnosť existuje, tak o ňu musíme bojovať. Základným cieľom v každom zápase je výhra a za tým aj pôjdeme. Navyše, proti DAC-u sme v tejto sezóne ešte nevyhrali, čo je ďalšia motivácia. Určite im nič neuľahčíme a budeme sa chcieť ukázať aj proti tímu bojujúcemu o titul.“

Témou je aj odchod reprezentantov do 20 rokov, ktorý sa nášho tímu dotkne určite najciteľnejšie. Reprezentanti sa po krátkom záverečnom kempe pripojili k tímu až vo štvrtok. Ako sa na to pozeráte?

"Reprezentant to má vždy ťažké, aby sa rýchlo dokázal preladiť na iný front. Samozrejme, určite chce ísť každý z chalanov na majstrovstvá dobre naladený a najmä zdravý, ale nemôžu nad tým premýšľať spôsobom – zraním sa a nepôjdem tam. To, čo sa má stať, sa vždy stane. Chalani musia mať teda čistú hlavu a veriť svojmu nastaveniu ešte na tento konkrétny duel. Verím, že k tomu všetci pristúpia maximálne zodpovedne. Rovnako si myslím, že je lepšie byť rozohraní pred takýmto turnajom ako napríklad 10 dní aj s cestou nehrať. Chceme, aby podali maximálny výkon za nás a potom aj kvalitne reprezentovali."

Ani sme sa nenazdali a prebiehajúci súťažný ročník môže v sobotu pod Dubňom skončiť, čo si nepripúšťa ani samotný lodivod MŠK. Rozsiahlejší odkaz pre fanúšikov si nechal tréner do bulletinu. Každopádne je však vďačný za žilinské náročné publikum.

"Ďakujem im za to, že chodia fandiť a verím, že im v rámci play-off ešte doprajeme nejaký domáci zápas a aj radosť z neho."


pokladňa zatvorená, vstupenky online alebo cez SMS

Na sobotné stretnutie bude otvorená západná a východná (rodinný sektor).

Predaj vstupeniek na sobotný zápas proti Dunajskej bude prebiehať iba online:

  • cez Ticketportal (až do polčasu - to znamená do 17:15 hod.),
  • alebo cez SMS vstupenku (rovnako do polčasu - do 17:15 hod.). Do rodinného sektoru nie je možné zakúpiť si SMS vstupenku.
    • Cena SMS vstupenky je jednotná - 7 €.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufety v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


Parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu)
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn)

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor pre najmenších Šošonov, ktorý mal svoju novú premiéru na zápase proti Banskej Bystrici, zaplnil sa na Trnave, na Slovane sa doslova vypredal a pokračujeme aj na Dunajskej Strede.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.

vstupné
  • ŽENY A DETI 1 €
  • MUŽI 5 €

Vstupenky je možné zakúpiť iba online cez Ticketportal.sk.

Zároveň je u držiteľov permanentiek zo západnej alebo južnej tribúny možné požiadať o presunutie svojej permanentky do rodinného sektoru. Stačí nás kontaktovať mailom na mskzilina@mskzilina.sk.

Aj napriek prebiehajúcej rekonštrukcii v okolí štadióna bude možné parkovať na parkovisku P3 za východnou tribúnou (vchod cez rampu na Uhoľnej ulici).


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 14:30 - 17:15 hod.


polčasový kvíz, si pripravený?

Už je nemenným pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno. Tentoraz hráme o DOXXbet darčekové predmety, voucher v hodnote 30€ do reštaurácie Streetfoodie a poukážku do Detského sveta v OC Mirage, kde sa malí Šošoni vybláznia do zaspatia.


bulletin pred zápasom

Aj proti Dunajskej Strede sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne. Znova viac textu a menej reklám.

Dočítate sa v ňom:

  • o vzťahu s náročným žilinským fanúšikom očami trénera Jaroslava Hynka,
  • o detailnom rozbore súpera a iných produktoch našich partnerov,
  •  o žltozelených reprezentantoch do 20 rokov, ktorí cestujú v nedeľu do Argentíny,
  • o boji o titul a ďalších zápasoch našich mladých Šošonov z Akadémie MŠK Žilina.

rozhodcovia

Sobotné 9. nadstavbové kolo, ktoré má nielen na Štadióne MŠK jednotný výkop o 16:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Na čiarach mu asistujú Branislav Hancko a Martin Vitko.


priamy prenos

Stretnutie proti Dunajskej Strede budete môcť sledovať naživo na Dajto a na portáli VOYO.


Facebook