Proti Senici odštartovať odvetnú časť rovnako ako na Záhorí
Posledný októbrový deň bude pod Dubňom patriť 12. kolu Fortuna ligy, ktoré je zároveň prvým v odvetnej časti. To znamená, že futbalisti MŠK Žilina privítajú súpera zo Senice, s ktorým odštartovali aktuálny ročník. Hoci sa káder Záhorákov odvtedy výrazne zmenil, naše ciele sa pred stretnutím nemenia.

Sobotný duel, ktorý má výkop o 17:00 hod. a odvysiela ho RTVS, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský.


novinky u súpera

Ako už bolo naznačené v úvode, Senica bola najaktívnejším tímom na letnom prestupovom trhu, keď posilňovala svoj káder do posledných dní prestupového okna, ktoré sa uzavrelo 5. októbra. Už pri našom vzájomnom dueli v auguste svietilo na súpiske u Záhorákov deväť nových mien a po 1. kole pribudlo trénerovi Antonovi Šoltisovi ďalších desať posíl. Všetky si podrobne predstavíme v Bulletine MŠK. Výsledkovo sú na tom Záhoráci zatiaľ striedavo, vo viacerých súbojoch siahali na body, no napokon prehrali. Mužstvo Senice si však postupne sadá, čoho dôkazom sú posledné dve víťazstva na pôde súperov - vyhrali na našej umelej tráve proti Trenčínu a dokázali otočiť duel v Pohroní. Pred 32. vzájomným duelom histórie nás vo vyrovnanej tabuľke delí iba 5 bodov.


kvalitný tréningový proces preniesť aj do zápasu

Kabína trénera Pavla Staňa zažila po rôznych peripetiách konečne počas tohto týždňa plnohodnotný tréningový proces, čo môže byť zárukou kvalitného výkonu žltozelených.

"Konečne máme po dlhšej dobe za sebou náš typický mikrocyklus, nemôžeme sa však spoliehať iba na to, že dobre trénujeme. Musíme to potvrdiť aj v zápase. Chalani sú dobre nastavení, makali, a to nám dáva šancu uspieť."

Posledný duel nebol z našej strany ideálny, čo povedal tréner svojim zverencom? "Urobili sme na Liptove chyby v defenzíve, ktoré by sme už robiť nemali. Defenzíva preto dostala pokyny, pracovali sme na ich odstránení. Chalani vedia, čo bolo zlé. Pokiaľ nie ste pod tlakom, tak sa hrá ľahšie, všetko ide. Akonáhle však prichádza stres, tlak na osobu, vtedy sa robia chyby. To, čo majú hráči natrénované, čo vedia a ovládajú, musia prezentovať v zápase aj pod tlakom. Zatiaľ to nie je stopercentné a aj preto sme dostali góly, ktoré sme nemuseli dostať."

Doma sme zvyknutí na inú ofenzívnu silu, paľbu, početnosť striel, čo môže byť kľúčom k trom bodom. "Budeme sa snažiť útočiť, dostávať sa do šancí. Do zakončenia sa štatisticky dostávame hlavne v domácom prostredí, ale aj u súperov. V Ružomberku to bolo naposledy špecifické, mali sme málo striel, menej, ako sme zvyknutí. Verím, že v sobotu budeme hrať aktívne a s tým prídu proti Senici aj gólové šance."

Seničania sa postupne posilňovali, ich káder sa oproti našej augustovej výhre na Záhorí zmenil. Zmenil sa aj ich herný štýl? "Seničania dokážu meniť herný systém, takže na to musíme byť pripravení. Majú vo svojich radoch vysokých hráčov, posilami sa teda trochu zmenil aj herný prejav súpera oproti prvému kolu. My to však neriešime, pozeráme na seba a analýza súpera má byť iba akási pomocná ruka pre trénerov i samotných hráčov."

Začína druhá polovica základnej časti. Aké je vaše želanie pred jej štartom? "V prvej polovici sme ukázali výborné výkony, niektoré duely sme zas nezvládli. Sme stále tímom vo výstavbe, pracujeme na detailoch, ktoré nám nefungujú. Ak sa nám podarí zvládnuť tieto negatívne stránky, môžeme byť lepší a lepší. Verím, že budeme stále v hornej šestke. Teraz to neriešime, zameriavame sa na dennodennú robotu. V nej nemám čo hráčom vyčítať. Bolo by super sa odraziť aj do odvetnej časti výhrou," dodáva kormidelník MŠK, ktorý bude v sobotu na lavičke žltozelených stáť vo svojom 21. ligovom vystúpení.


nadviazať na domáce výkony a zvíťaziť

V bráne už pravidelne v každom kole predvádza výborné zákroky Samuel Petráš. Práve proti Senici si pripísal doposiaľ svoje jediné čisté konto v sezóne. Ako ho napodobniť aj v sobotu?


rozhodcovia

Sobotný, televízny duel 12. kola, ktorý má výkop o 17:00 hod. a vysiela ho RTVS, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský, na čiarach asistujú Daniel Poláček a Mário Roszbeck.


duel bude bez divákov

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov dostala najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga výnimku a môže nateraz pokračovať, avšak bez prítomnosti divákov.

V sobotu tak budú zatvorené Pokladne MŠK a rovnako zatvorený bude aj Fanshop MŠK.


bulletin pred zápasom

Opäť však nebude chýbať Bulletin MŠK, ktorý si namiesto tribúny môžete prečítať v pohodlí domova pred výkopom v elektronickej podobe. Tentoraz si v ňom prečítate o:

  • súperovi a všetkých jeho posilách v kabíne.
  • S trénerom Pavlom Staňom sa porozprávame o konečne kompletnom tréningovom mikrocykle, strašiaku menom testy či jeho reakcii na rebríček najmladších tímov v Európe.
  • V dialógu sme sa tentokrát porozprávali so stredopoliarom Martinom Gambošom o správnom napätí zo strany trénera, jeho posune po ročnom hosťovaní či voľnom čase, ktorého má teraz dostatok. 
  • V štatistikách sa pozrieme detailne na výkon ligového debutanta Tomáša Nemčíka v Ružomberku.

Facebook