Proti Podbrezovej o ”fleky” na sústredenie
Futbalistov MŠK Žilina čaká už po dvoch tréningových dňoch prvá zápasová skúška v novej sezóne. V sobotu dopoludnia vyzvú Šošoni ešte bez reprezentantov druholigovú Podbrezovú. Tréner Pavol Staňo tak dá šancu zabojovať mladíkom o miesto v kabíne "A"-tímu, ktorý cestuje už v pondelok na 10-dňové sústredenie.

Prípravný súboj, ktorý sa odohrá na tréningovej ploche v Budatíne, bude z bezpečnostných dôvodov bez diváckej účasti.


po pol roku znova proti horehroncom

Futbalisti MŠK Žilina zaberajú od štvrtka v skrátenej letnej príprave. Prvým a jediným slovenským súperom v príprave bude druholigová Podbrezová, s ktorou sme sa stretli aj v zimnej prípravy a zvíťazili pod Dubňom vysoko 7:2. Teraz dostanú príležitosť predovšetkým mladší hráči, ktorí majú šancu ukázať trénerom oprávnenosť v prvej kabíne a vybojovať si miesto na sústredenie v Slovinsku. Podobne to deklaroval aj tréner súpera Roman Skuhravý, ktorý chce vyskúšať mladých hráčov vo svojom kádri.

V Budatíne tak uvidíme na trávniku viacero perspektívnych futbalistov.


zápas najlepší tréning

Po prvých tréningoch sme sa porozprávali s trénerom Pavlom Staňom, ktorý mal už tradične dobrý pocit zo svojich zverencov.

"Chalani aj napriek horúcemu počasiu chcú a makajú, čo je dobrý signál pre mužstvo ako také, nevynímajúc nás trénerov. Ako som spomínal vo štvrtok, hráči mali za sebou náročnú sezónu, preto začíname postupne, nechceme nič uponáhľať. Vieme, ktorý zápas je pre nás vrcholom," naráža tréner na 8. júl, kedy začíname púť Európou. Prvou zo štyroch previerok budú Horehronci. "Podbrezová je už naším tradičným súperom v príprave. Hovorí sa, že zápas je najlepší tréning, preto sme zvolili cestu prípraváku už po dvoch dňoch tréningu. Chceme vidieť v akcii najmä všetkých prítomných chalanov proti kvalitnému protivníkovi. Ako som už spomínal pri štarte, sobotný zápas s Podbrezovou rozhodne o otáznikoch, ktoré máme ohľadom konečnej nominácie na sústredenie. Mladíci majú šancu zabojovať o fleky."

Sobotný súboj sa mal podľa pôvodného plánu odohrať na hlavnom štadióne, kde mohli byť prítomní diváci a chystaný bol aj priamy prenos cez MŠKŽilinaTV.

"Stretnutie sme presunuli na tréningovú plochu do Budatína, kde teraz trénujeme až do pondelkového odchodu na sústredenie. Mrzí nás, že fanúšikovia tak nemôžu sledovať chalanov, takto to však máme nastavené, keďže aj sústredenie prebehne na prírodných trávnikoch. Veríme, že to vynahradíme fanúšikom priamymi prenosmi zo sústredenia proti zahraničným tímom a 8. júla nás už budú môcť podporovať z tribún pri dôležitom súboji Európskej konferenčnej ligy."


bez divákov

Sobotný súboj má výkop o 10:30 hod. v Budatíne bez diváckej účasti. Na stretnutie majú prístup iba novinári akreditovaní na sobotné stretnutie. Z prvého prípravného duelu vám prinesieme rozsiahlejší report.

Facebook