Projekt posilnil africký defenzívny univerzál Adama Drame

Už tradičná je naša spolupráca s partnerským klubom MŠK Žilina Afrika v Ghane a práve odtiaľ k nám prichádza najnovšia posila do projektu "B+19" Adama Drame. Devätnásťročný rodák z Pobrežia Slonoviny bude pod Dubňom hosťovať na pol roka do konca aktuálnej sezóny s možnosťou uplatnenia opcie. 

Adama, vitaj v Žilina a nech sa ti darí!


potenciál a univerzálnosť

Dobre stavaný defenzívny univerzál dokáže zahrať na poste stopéra aj defenzívneho stredopoliara. A práve tým okrem iného zaujal naše vedenie na čele s riaditeľom mládeže Jaroslavom Bačíkom.

"Adama prichádza do projektu, aby vystužil a zvýšil konkurenciu v defenzívnej časti. Jeho výhodou je, že dokáže zahrať na viacerých pozíciách. Zaujal nás najmä svojím prístupom, bojovnosťou a potenciálom, ktorý v ňom vidíme. Veríme, že sa presadí podobne ako iní hráči z Afriky pred ním."


začiatok futbalového sna

Adama Drame nepochádza z Ghany ako väčšina hráčov z MŠK Žilina Afrika, ale podobne ako Eric Bile je jeho rodiskom Pobrežie Slonoviny, ktorému momentálne fandí aj na Africkom pohári národov.

"Som naozaj šťastný, že tu môžem byť. Je to pre mňa začiatok futbalového sna. Trénujem s tímom už pár týždňov a cítim sa tu zatiaľ veľmi dobre. Páči sa mi zázemie klubu a takisto máme v kádri mnoho kvalitných hráčov. Mojím cieľom v Žiline je zlepšovať sa, vyhrávať a pomôcť klubu k nejakej trofeji. V budúcnosti by som si rád zahral futbal na najvyššej úrovni v Európe, mojím vysnívaným klubom je Chelsea."


Facebook