Pred zápasom MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Už v piatok otvorí brány 6. kola Fortuna ligy Štadión MŠK, na ktorom budú domáci šošoni čeliť rivalovi zo Spartaku Trnava.

Historicky pôjde o 118. meranie síl, pričom posledné vzájomné zápasy hovoria jasne v náš prospech. V minulej majstrovskej sezóne sme brali všetky body, no momentálna situácia hovorí, že Trnava je pred nami v tabuľke o deväť bodov.

CHCEM ÍSŤ POVZBUDIŤ ŠOŠONOV PROTI TRNAVE

Pod Dubeň sa chystá, hoci pôjde o piatkovú predohrávku, slušná divácka kulisa z oboch táborov, ktorá dokáže vytvoriť pravú futbalovú atmosféru. Všetci žltozelení veríme, že šošonov vyhecuje k podobnému výkonu ako v novembri minulého roka, kedy sa Spartak naposledy predstavil v Žiline.

domáce prostredie nám velí zvíťaziť

V tabuľke potrebujeme stúpať a priblížiť sa Trnave a spol. na dostrel. To majú v hlavách aj zverenci trénera Adriána Guľu, ktorí vedia ako na kvalitného súpera, akým FC Spartak dozaista je.

"Naši chlapci sú odhodlaní urobiť maximum pre úspešný výsledok," hovorí o týždňovej príprave na súpera zo Slovenského Ríma. "Trnava v úvode sezóny ukazuje spoľahlivú defenzívu, má solídne poskladané mužstvo, čo im prinieslo v prvých zápasoch dobré výsledky. Vždy sa vyznačovala agresivitou a dôrazom, aj teraz má hráčov, ktorým keď necháte priestor, vedia zaútočiť. Preto musíme byť vzadu kompaktní, súdržní a dôslední. Smerom hore zas potrebujeme hrať odvážne a k tomu pridať efektivitu."

Fanúšik by tak v piatok na Štadióne MŠK konečne mohol vidieť prvýkrát v ligovej sezóne otvorenejší futbal. "Ukáže to až samotný zápas. Súper vie hrať rôznymi stratégiami, no my sa sústredíme na tú našu, ktorá nám velí ísť doma priamo za výhrou," priznáva šéf žltozelenej lavičky, ktorému sa už rysuje aj otváracia zostava. "Istý zámer už máme, no na dvoch, troch postoch sa rozhodujeme."

Podrobne sme sa pozreli aj na zdravotný stav mužstva, ktorý sa podpísal na rotovaní zostavy v poslednom kole. "Jakub Holúbek trénuje, no zdravotný stav ho s veľkou pravdepodobnosťou nepustí zasiahnuť do zápasu. Ostatní chalani majú šancu byť v zápasovej nominácii, hoci pri Žeňovi Cociucovi je isté percento, že nebude stopercentne fit. Denis Vavro a Kristián Vallo trénovali naplno, nič by im nemalo brániť k tomu, aby boli nachystaní. Miloš Volešák kvôli problematickému zraneniu opäť vynechal predošlý duel v Dunajskej, jeho stav nie je stabilný, rozhodneme sa preto až tesne pred zápasom," hovorí pred tretím domácim vystúpením šošonov v lige 42-ročný kormidelník.

S fanúšikmi Rastie aj sila nášho tímu

Ani v šiestom ligovom stretnutí sezóny by nemal v stredovej formácii chýbať dôrazný Miroslav Káčer. Zoberú to s kolegami zo zálohy do svojich nôh a vystrieľajú šošonom výhru?

ísť do repre s víťazným pocitom

Najobletovanejším hráčom posledného týždňa je z kabíny šošonov obranca Róbert Mazáň, ktorý sa premiérovo pozrie do reprezentačného "Áčka". Hlavou je však rodák z Drietomy plne sústredený na piatkový duel.

"Čaká nás otvorený zápas, Trnava je momentálne v tabuľke na vrchných miestach, vydaril sa im úvod sezóny, o to väčšiu motiváciu máme. Pred vlastnými fanúšikmi jednoznačne chceme hrať náš typický futbal a potešiť ním divákov, samozrejme, so šťastným koncom pre nás," myslí si 23-ročný obranca. "Trnava neuhne zo svojej agresivity, preto musíme v dôraze pridať aj my a zachytiť úvod zápasu. Naše mužstvo potrebuje víťaziť, pretože výhry nám dodávajú energiu," prizvukuje pred reprezentačnou prestávkou čerstvo nominovaný ľavák.

Robo musel čeliť v posledných dňoch väčšej popularite, tá ho však nijako neobmedzovala. Ešte si chce naplno splniť klubové povinnosti. "Teraz bol zo strany novinárov väčší záujem, no sústredím sa iba na najbližší, piatkový zápas. Chcem ísť do reprezentácie s víťazným pocitom."

PRE FANÚŠIKOV

Pred samotným začiatkom stretnutia máme pre vás pripravených hneď niekoľko aktivít na Štadióne MŠK.

Casting na miss fortuna ligy

Už od 17:00 hod. bude pre najkrajšie šošonky pripravený červený koberec, fotostena, čo značí kasting pre Miss Fortuna ligy. Žltozelené baby, idete hájiť naše farby v súťaži krásy? Dievčatá z kastingového tímu budú na vás čakať pri kaplnke medzi južnou a východnou tribúnou (pri Pokladni MŠK na Uhoľnej ulici).

fandíme s futbalmaniou

Aj tentokrát budeme v našom rodinnom sektore na východnej tribúne fandiť s naším maskotom Šošonom futbalistom MŠK. Opäť budú pre vás pripravené na zapožičanie aj podsedáky a deky v prípade potreby. To všetko vďaka Futbalmanii.

predzápasový bulletin

Pri vstupe na štadión a následnom usadení sa na svoje miesto si v pokoji môžete prečítať Bulletin MŠK, v ktorom sa tentokrát porozprávame s trénerom Adriánom Guľom o vážení si víťazstiev i možnom favoritovi piatkového duelu. Slovo si zoberie aj kapitán Mišo Škvarka, ktorý spomenie príhovory v šatni i aktuálnu situáciu z pohľadu srdca kabíny. V rubrike história sa pozrieme na ročník 1961/62. Pamätáte si na Pohár víťaza pohárov? Presne v tom roku sme nielenže hrali proti Olympiakosu Pireus a Fiorentine, no dokázali sme poraziť v oboch dueloch trnavský Spartak.

20-tisícová strela cez polčas

Aj po prvej polovici stretnutia budeme mať pre vás nachystanú zaujímavú aktivitu ohodnotenú naozaj zaujímavou finančnou čiastkou. Po prvýkrát v sezóne zavíta na náš štadión inovovaná 20-tisícová strela, ktorú si môžeš vystrieľať s Fortunou.

Piatkovú predohrávku 6. kola, ktorá má výkop o 18:30 hod. bude mať na starosti rozhodcovská trojica, ako hlavný Patrik Hrčka, na čiarach asistujú Miroslav Benko a Dušan Hrčka.

Facebook