Pred zápasom MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov
Futbalisti MŠK Žilina odštartujú už túto sobotu fortunaligovú púť aj pred vlastnými fanúšikmi, ktorí ako prvého súpera pod Dubňom uvidia minulosezónneho nováčika.

Mužstvo Tatrana Prešov sa v najvyššej súťaži "oťukalo" a tento ročník myslí na lepšie umiestnenie než 11. miesto. Prvé kolo nestačili jantekovci na svojom domácom ihrisku v Poprade, nakoľko na Šariši plánujú začať s prestavbou štadióna, Slovanu Bratislava a podľahli mu 1:5.

V SOBOTU NA FUTBAL - PODPOR ŠOŠONOV

hlava nastavená na výhru

Sobotou začne pre trénera Adriána Guľu už piata ligová sezóna na Štadióne MŠK. Dnes bude stáť pred žltozelenou lavičkou po 158-krát a premiérou pred domácimi fanúšikmi chce tréner šošonov prvé body v ročníku. Počas týždňa vycestovali guľovci na prípravný duel do Šamorína, kde tesne podľahli tureckému Trabzonsporu. Vetou sme sa vrátili k tomuto duelu. "Príprava bola kratšia, špecifická. Nie každý sa dostal na ihrisko zo začiatku súťaže, a práve preto sme potrebovali chalanov vidieť hrať v medzinárodnej konfrontácii," hovorí kormidelník, podľa ktorého zápas splnil účel a teraz chce od hráčov vidieť podobné nasadenie aj v sobotu."Toto sú zápasy, ktoré jednoducho ideme jednoznačne vyhrať, tak je naša hlava nastavená. Chceme vrátiť na náš štadión víťaznú emóciu."

Na súboj s minulosezónnym nováčikom sa šéf žltozelenej lavičky môže spoľahnúť na takmer celú kabínu. "Potešiteľný je aktuálny zdravotný stav mužstva, keď sa okrem Vikiho Pečovského môžeme oprieť o každého hráča. Otázny je štart brankára Miloša Volešáka. Hráči myslia tak, že si ideme po prvé body v sezóne," dodáva pred súbojom s Tatranom Prešov 42-ročný rodák z Novák.

vyhrávať za žilinu

V týždni dostal voľno a všade sa objavili špekulácie, že prestupuje. Stopér Denis Vavro v predzápasovom videu prezradí, či má nachystané kopačky, s ktorými naposledy skóroval do siete Prešova.

pripísať si prvé body a aj skórovať

Svoj štvrtý štart si bude môcť pripísať prvá posila pred aktuálnou sezónou. Róbert Polievka sa uviedol gólovo počas týždňa a tlačí sa do základnej zostavy. Predstaví sa v nej po Kodani aj s Prešovom?

"Znova vieme, že nás nečaká nič jednoduché. Prešov bude vychádzať zo zabezpečenej obrany, snažiť sa o protiútoky. Potrebujeme streliť rýchly gól a aj naďalej diktovať tempo hry," prognózuje krídelník, ktorý má na svojom konte 81 štartov vo Fortuna lige. Na našej umelej tráve sa predstavíme po dvoch týždňoch. "Doma sa nám hra najlepšie. Tu chceme byť dominantní, silní na lopte a najmä efektívni," naráža 21-ročný rodák z Krupiny na fakt, že v kolónke gólov nám po prvom kole svieti nepopulárna nula. Nula však nesvieti pri Robových streleckých zápisoch, zatiaľ však len v prípravných dueloch. "Bolo by fajn skórovať aj v lige, no dôležitý je tímový úspech. Potrebujeme zápas zvládnuť a pripísať si prvé body." Aklimatizácia pod Dubňom prebieha podľa plánu. "Snažím sa každým dňom absorbovať niečo nové. Nie je to ešte ideál, no napredujem krok po kroku a verím, že sa budem približovať postupne ku svojim snom."

pred výkopom

Predtým ako začne duel druhého kola Fortuna ligy si môžete prečítať zdarma na tribúnach predzápasový bulletin, v ktorom si priblížime prípravu na nový ročník u nášho protivníka, s trénerom Adriánom Guľom sa porozprávame o novej sezóne Fortuna ligy, čoho sa nevie dočkať tréner v tomto ročníku? Spomenuli sme aj nový talent - Vahana Bichakhchyana a jeho porovnanie s Lászlom Bénesom.

V dialógu sme vyspovedali odchovanca Kristiána Valla, ktorý doslova vhupol do základnej zostavy, a to hneď v Lige majstrov. Ako si zvyká na nový post?

Počas víkendu štartuje aj II. liga s našou rezervou, čo hovorí tréner žilinského béčko Jaroslav Kentoš?

Počas víkendu sa hrá aj prestížny MINTAL CUP 2017.

Tesne pred štartom súboja s Prešovom sa na skok vrátime ešte do predošlého ročníka. Cenu za Hráča mesiaca apríl si prevezme kapitán MŠK Michal Škvarka.

Na štadiónoch Fortuna ligy sa rozbieha FUTBALMÁNIA, ktorá pripravuje od septembra Deň otvorených dverí a nové FANZÓNY pre najmenších. V rodinnom sektore sa tak zvýši komfort, máme pre vás nové deky a podsedáky, ktoré si môžete zapožičať počas zápasu.

Sobotné stretnutie, ktoré má výkop o 19:00 hod. na Štadióne MŠK, bude rozhodovať trojica arbitrov, ako hlavný Adam Somoláni, na čiarach asistujú Peter Kováč a Ján Pozor.

Facebook