Pred zápasom MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
V 6. kole nadstavby čaká futbalistov MŠK Žilina už definitívne poslednýkrát v aktuálnom ročníku súper z Michaloviec. Po úspešnom štarte do skupiny o titul a dvoch semifinálových meraniach síl sa so Zemplínčanmi stretávame už štvrtý raz počas jari.

Po desiatich dňoch sa pod Vihorlatom predstavíme opäť, tentoraz však proti zverencom trénera Antona Šoltisa nebudeme túžiť po postupe, ale po trojbodovom úlovku do tabuľky. Michalovčania od nášho odvetného merania síl zohrali fortunaligový zápas znova na domácej ploche. Opäť však so zhodným výsledkom 0:2, keď v 5. kole skupiny o titul nestačili na Dunajskú Stredu.

O Michalovčanoch toho už netreba veľa písať, poznajú ich dôverne futbalisti, ale aj samotní fanúšikovia. Všetci žltozelení veríme, že v poriadne nabitom programe budeme po troch neúspešných výsledkoch bodovať v lige naplno a naladíme sa na prvomájový pohárový vrchol najlepším možným spôsobom.

znova o zodpovednosti

Michalovce už zverenci trénera Jaroslava Kentoša poznajú dôverne, v troch jarných dueloch sa zrodili dve výhry žltozelených a jedna remíza.

"Všetky tri stretnutia mali veľmi dobrú úroveň a aj v sobotu očakávam podobný duel." Je ešte niečo, čím sa môžeme vzájomne prekvapiť? "Stále to bude o samotnom výkone a zvládnutých detailoch. Pre nás bola veľmi dôležitá odveta v semifinále pohára. Zodpovedne sme sa pripravili po mentálnej stránke a aj teraz to bude o hlavách. Potrebujeme pristúpiť k stretnutiu zodpovedne a koncentrovane," myslí si lodivod MŠK, ktorý vie, že posledný ligový zápas nebol z našej strany dobrý. "Ťažko zopakovať výkon z Michaloviec v tak krátkom čase. Behom šiestich dní sme mali na programe tri zápasy. Poznačilo to úvod duelu so Sereďou, hlavne v ňom treba hľadať príčiny. Na druhej strane musím pochváliť nasadenie hráčov, ktorí makali až do konca. Premieňanie šancí nás však obralo o lepší výsledok."

Môže byť fortunaligové meranie síl proti Michalovciam iné než to pohárové? "Hráme o ligové body a máme svoje ciele. Určite nejdeme nič vypúšťať len kvôli tomu, že už v stredu nás čaká finále pohára. Ťažko povedať, či bude iné. My by sme určite brali rovnaký priebeh ako naposledy." Nabitý program mali šošoni aj tento týždeň, keď viacerí hráči zo širšieho kádra vypomáhali "B"-tímu v Komárne. "Máme naozaj nahustený program, vedeli sme, že apríl bude náročný. Aj so Sereďou sa súbežne hral súboj s Lipanmi a my sme zložili dve najlepšie možné zostavy, aby sme zvládli oba dôležité duely. Z hľadiska cestovania to bolo rovnako náročné, snažíme sa preto regenerovať najlepšie, ako vieme."

Bude sa kormidelník jedným okom pozerať už aj na stredajšie finále? "Čo sa týka zostavy, budeme sa odrážať od zdravotného stavu. Určite však budú hrať všetci zdraví hráči, nebudeme nikoho šetriť." Stretnutia momentálne pribúdajú tak rýchlo, že si kabína ani neuvedomuje nejakú negatívnu sériu v lige. "Ide to v tak rýchlom slede, že nerozlišujeme iba ligové zápasy. Tešili sme sa medzitým z postupu v pohári, "B"-tím zvládol dva zápasy po sebe, takže vôbec nevnímame a neriešime nejakú sériu. Zápas so Sereďou sme naposledy nezvládli, to beriem, hlavne v prvom polčase. Nerobíme z toho ale bublinu, ideme pokorne, no sebavedome do Michaloviec," prezradil šéf žltozelených, ktorý v sobotu na zápase oslávi svoje meniny. "Verím, že víťazstvom." Zdravotný stav sa až na drobné šrámy nezmenil. Mimo sú stále Enis Fazlagić a dlhodobo zranený Vahan Bichakhchyan.

nakopnúť sa pred finále

Počas týždňa sa naladil strelecky v II. lige Filip Balaj. Potvrdí to aj na východe v 6. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy?

získať stratené body späť

S kondíciou má azda najmenší problém obranca Benson Anang, ktorý sa po týždni teší na ďalší súboj so Zempínom.

"Ideme späť do Michaloviec a bude to znova ťažký zápas. Vyhrali sme však u nich dvakrát v tejto sezóne a je v našich silách tam uspieť aj do tretice. Znova si len musíme veriť a vzájomne si na trávniku pomáhať." Bude to rozdielne než v pohári? "Každý zápas je iný. Je to len dobré pre našu motiváciu, sme hladní po ďalšej ligovej výhre. Potrebujeme zo seba vydať maximum. Očakávam opäť kvalitný duel, verím, že s naším dobrým výkonom. A samozrejme, víťazstvo Žiliny."

Pri poslednom rozhovore s Bensonom začal mladý Afričan po zranení iba naskakovať do zostavy, aktuálne je stále v lepšej forme a na ihrisku sa objavuje častejšie. "Cítim, že sa zlepšujem. Každým stretnutím sa posúvam vpred, za čo som rád. Určite je však potrebné na veľa veciach ešte zabrať."

Naposledy sme doma nečakane zakopli so Sereďou, odvetnú časť nadstavby však chceme začať znova víťazne. "Aj takéto zápasy patria k futbalu, nečakane sme možno prehrali, teraz potrebujeme stratené body získať späť. V tíme je víťazná mentalita, chceme to potvrdiť ďalšou výhrou," dodáva ghanský obranca, ktorý onedlho oslávi svoje 19. narodeniny.

Sobotné stretnutie na Zemplíne, ktoré má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Patrik Hrčka, na čiarach asistujú Rastislav Žákech a Daniel Poláček.

Facebook