Pred reštartom ligy sa v sobotu postavíme v dvojzápase proti Trenčínu
Po prvom stretnutí proti Podbrezovej si futbalisti MŠK Žilina zmerajú sily v ďalšom tréningovom dueli pred reštartom ligy, tentoraz proti súperovi z Trenčína. Šošonov čaká dvojzápas, a preto môže tréner Pavol Staňo vyťažiť všetkých hráčov, ktorí zabojujú o svoje miesto v zostave. Ligový reštart je totiž naplánovaný už na budúci víkend premiérovým súbojom v skupine o titul proti Trnave.

Tréningový dvojzápas má výkop v sobotu o 11:00, resp. o 13:00 hod. Hrá sa znova bez prítomnosti divákov, oba duely však môžete sledovať na našom YouTube kanáli MŠKŽilinaTV.


trenčín zrkadlom 

Futbalisti MŠK Žilina majú za sebou už tri týždne spoločnej skupinovej prípravy. Podľa samotných štatistík a dát šošoni poriadne zaberajú, čo potvrdzujú aj slová trénera Pavla Staňa.

"Kontinuálne pracujeme na zlepšovaní kondičnej, fyzickej stránky, takže k tomu patria náročnejšie tréningy. Nie je to tvrdšie ako v zime, hráči sa dobre adaptovali, možno aj preto majú tréningy slušnú úroveň." Prispôsobili sa teda aj mladíci úrovni tréningov? "Stále chceme od hráčov spätnú väzbu, ktorá je dobrá. Snažíme sa to robiť tak, aby hráči pracovali v tréningoch na sto percent a stíhali aj regenerovať. Toto sa nám celkom darí."

Ako sme na tom po hernej stránke? "Naozaj drvivá väčšina chalanov je technicky zdatná, a tým sa nám lepšie pracuje. Vidím preto progres v našom hernom prejave. Potrebujeme však konfrontáciu s inými ligovými mužstvami, aby nám to nastavilo zrkadlo. V rámci tímu to vyzerá fajn, treba si však počkať na zápasy, konfrontáciu."

Postupne sa do tréningu zapojili aj legionári, ako vyzerajú? "Dawid Kurminowski mal menšie zdravotné problémy, čím vynechal niekoľko tréningov. Kubo Kiwior  prišiel nedávno a má ešte resty. Vidno, že bol v inom zaťažení ako naši chlapci. Enis sa po návrate znova zžíva s tréningami, ťažko ešte hodnotiť, ako na tom je. Vahan iba v stredu pricestoval, ten sa ešte nezapojil do tréningového procesu."

Počas týždňa mali šošoni videorozbor k zápasu proti Podbrezovej. Čo si treba vziať z tohto stretnutia? "Inkasovali sme dva lacné góly. Po štandardnej situácii je niekedy ľahké streliť gól, ale aj ho dostať. Pracujeme na štandardkách. Kondične sme na tom boli slušne, dominovali sme vo futbalových veciach, s čím som bol spokojný. Druhý polčas priniesol vyrovnanejší priebeh, treba však ešte viac premieňať gólové šance."

Trenčín sa v tréningovom dueli stretol proti Trnave - nášmu prvému súperovi v lige, ktorému nasúkal štyri góly. "Trenčín trénuje dlhšie ako my, určite bude dobre pripravený a dobre nás preverí. Tešíme sa na dvojzápas. Väčšina chlapcov dostane priestor, budeme sa ich snažiť maximálne vyťažiť."

Rysuje sa už kostra tímu, základná zostava do ligy? "Rozhodnutie ešte nepadlo, ale niektoré pozície sú viac-menej jasné, iné sú otvorené a chalani majú šancu presadiť sa. Je to aj otázka prvého ostrého zápasu. Pokiaľ nepotvrdíš, resp. ukážeš impulzy, ktoré trénera presvedčia o tom, že máš hrať, nebránim sa zmenám. Nebránim sa postaviť hráča, ktorý nemá odohranú ani jednu minútu v lige. Tak ako tomu bolo v zime a v prvých jarných kolách, kde sme dali priestor Patrikovi Iľkovi, Mirovi Gonovi či Aďovi Kaprálikovi. Všetko závisí iba od nich - od ich nasadenia, prístupu, pracovitosti a samozrejme kvality."


ukázať natrénované

Jedným z mladých šošonov, ktorí dostali šancu už počas prvých jarných kôl, bol stredopoliar Miroslav Gono.

Ako vidí aktuálnu skladbu tímu, náročnosť tréningov a sobotného súpera, v drese ktorého hrával dva roky?


naživo na mŠkŽilinatV

Sobotný dvojzápas vám prinesieme naživo prostredníctvom MŠKŽilinaTV.

1. zápas (11:00)

2. zápas (13:00)

Facebook