Pred odvetou proti Tobolu: Výsledok prvého zápasu nebrať do úvahy
Ďalší štvrtok a ďalší európsky futbalový sviatok v MŠK. Po dvoch týždňoch znova pod Dubňom a znova s postupovými ambíciami. Futbalisti MŠK Žilina po "polčase" vyhrávajú nad kazašským Tobolom 1:0, no pred domácou odvetou na tesný náskok nehľadia.

Iba stopercentný výkon ich totiž môže proti náročnému súperovi posunúť do play-off o Európsku konferenčnú ligu UEFA, potvrdzujú to aj slová trénera Pavla Staňa.

Štvrtkovú odvetu s výkopom o 18:45 hod. a pred kamerami RTVS povedie ako hlavný arbiter Škót John Beaton.


Šance sú 50 na 50

Náš súper pricestoval pod Dubeň podobne ako my do Kazachstanu už v utorok, pričom na pláne mal okrem stredajšieho oficiálneho tréningu na Štadióne MŠK Žilina ešte aj v utorok v neďalekom Kysuckom Novom Meste. 

Na tlačovej konferencii hovoril tréner Alexander Moskalenko o otvorených, rovnakých šanciach pred odvetou, jeho tím určite neprišiel do Žiliny v porazeneckej nálade: "Kto bude lepší, postúpi," povedal v skratke. 

V tíme Kazachov sú menšie zdravotné problémy, medicínsky staff robí všetko pre to, aby dal hráčov do poriadku. Obranca Sergey Maliy - zas pochválil Žilinu za herný prejav v prvom zápase: "Hoci sú mladý tím, zahrali skúsene."

V čase štvrtkového výkopu absolvoval Tobol svoj predzápasový tréning.


záznam predzápasovej tlačovej konferencie MŠK


hráčom verím, s fanúšikmi si zopakovať radosť spred dvoch týždňov

Prvý duel v Kazachstane predostrel, že proti zverencom trénera Pavla Staňa stojí skúsený súper s veľkými individualitami. Šošoni ho však tímovou hrou dokázali eliminovať.

„Myslím si, že skúsenosti súpera bolo vidno, ale svojou prácou sa tomuto dokázali naši hráči vyrovnať a podarilo sa nám aj vyhrať. Samozrejme, že Tobol tu nepríde odovzdaný a bude si vedomý svojich skúseností. To nás však v žiadnom prípade nesmie vyviesť z miery a musíme si ísť za svojim. Jednoducho do toho stretnutia pôjdeme naplno. Rozhodne sa síce až na ihrisku, no nemusíme sa báť, že by to chalani podcenili, alebo nebodaj neodjazdili. Cieľ je jasný – odohrať dobrý zápas, s plným nasadením, s vierou v seba a vo svoje schopnosti," zhodnotil pred odvetným zápasom svoje pocity 43-ročný kormidelník MŠK.

K dispozícii budú trénerom aj Matúš Rusnák či Ján Minárik, ktorí s tímom necestovali do Kazachstanu.

„Na výber sú všetci, čo nastúpili proti Pohroniu i v Kazachstane. Voľba hráčov je veľmi ťažká, lebo tí, čo hrávali menej, sa doťahajú a tí, čo hrávali aj predtým, musia svoje výkony neustále potvrdzovať. Ťažšia pozícia pre hráčov i nás trénerov, samozrejme v pozitívnom slova zmysle."

Ako to bude prežívať lodivod, stúpa napätie? „Ako tréner musím byť pokojný, pretože viem, že chalani na ihrisku nechajú dušu, a to je dôležité. Výhra prinesie pozitívnu emóciu, prehra zas negatívnu. Je to však dennodenná práca. Pred štvrtkom všetci vieme, o čo hráme, čo je v hre. Máme za sebou fanúšikov na tribúnach a pevne verím, že si s nimi zopakujeme postupovú radosť spred dvoch týždňov," hovorí pred štvrtkovom odvetou šéf žltozelenej lavičky.


VSTUPENKY STÁLE V PREDAJI


bulletin pred zápasom

Aj pred ďalšou európskou odvetou vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • vybudovaní správnej chémie v šatni i možnostiach v zostave.
  • príhovoroch Bensona Ananga, sebavedomí tímu či svojich nasledovníkoch.
  • Predstavenie súpera nesmie rovnako chýbať.
  • Obhliadneme sa aj za ostatnými dvojicami 3. kvalifikačného kola a aj za potenciálnym súperom v prípadnom play-off.

na tribúne vstup iba so splnením nariadení

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení kompetentných orgánov vstup na zápas fanúšikom, ktorí splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená západná a východná tribúna.


rozhodcovia

Štvrtkový súboj s výkopom o 18:45 hod. povedie trojica rozhodcov zo Škótska, ako hlavný John Beaton, na čiarach mu asistujú Daniel McFarlane a Alan Mulvanny.

Facebook