Pred ZÁPASOM ODCHOVANCOV proti Dunajskej Strede
Historický zápas čaká v 7. kole nadstavby nielen hráčov "A"-tímu, ale celý klub MŠK Žilina, ktorý vybehne na trávnik proti Dunajskej Strede iba s odchovancami Akadémie MŠK Žilina. Nielen pre šošonov, ale pre celý slovenský futbal pôjde o významnú, unikátnu udalosť, keďže podobný kúsok sa s najväčšou pravdepodobnosťou predtým nikomu nepodaril.

Akadémia MŠK Žilina bude zbierať plody trinásťročnej systematickej práce proti veľkému rivalovi z Dunajskej Stredy, s ktorým sme sa naposledy stretli pred mesiacom vo výbornom stretnutí na Žitnom ostrove. Mužstvo Petra Hyballu je aktuálne na 2. pozícii v tabuľke a po roku kráča znova za pohárovou Európou. Dopomohli mu k tomu posledné výsledky, keď v posledných štyroch dueloch bodovalo naplno. Okrem nás pokoril aj Michalovce, Sereď a naposledy Slovan. Aktuálne nebude trénerom DAC k dispozícii pod Dubňom obranca Sauleymane Kone, ktorý naposledy videl proti belasým červenú kartu.

oslava klubovej filozofie

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša sa musia po stredajšej krutej prehre čo najrýchlejšie preorientovať na ligu, kde potrebujú v závere ročníka zabrať zo všetkých síl a ísť naproti pohárovej Európe.

"Chalani si uvedomujú, o čo v týchto zápasoch pôjde. Sme pod primeraným tlakom a verím, že to zvládneme. Všetci hráči majú v hlave nastavené, že ideme bojovať o tretie miesto. Prehra v pohári bola emočne náročná. Nemôžem tvrdiť, že chlapci sú úplne v pohode, ale robíme všetko pre to, aby sme ich psychicky zdvihli." Zápas "budúcich legiend" tak nebude iba prestížny, ale dôležitý aj z výsledkového hľadiska. "Nedeľný tím odchovancov bude mať svoju silu. Už počas sezóny sme bežne nastupovali so siedmimi, ôsmimi odchovancami. Jasné, že nám budú chýbať niektoré individuality, ale šanca príde pre ďalších mladíkov a verím, že sa jej chytia," hovorí kormidelník MŠK.

Šéf lavičky tri roky pôsobil v projekte, preto pozná aj mladšie ročníky, ktoré pripadajú do úvahy. "Nedeľné unikátne stretnutie vnímame všetci v klube ako vyšší princíp, ako odmenu. Dlhodobo pracujeme s mládežou koncepčne, preto to berieme ako oslavu klubovej filozofie. Samozrejme, pre trénerov to spôsobí menšiu komplikáciu, no ako celý klub sa na to tešíme. Určite sme sa nezaoberali myšlienkou, že by sme to mohli po strede prehodnotiť. Bolo to naplánované dlhšie a sme radi, že nám Akadémia MŠK Žilina svojou systematickou prácou umožní poskladať celú súpisku z vlastných odchovancov."

S DAC-om to boli počas tejto sezóny všetko veľmi vyrovnané stretnutia. "Proti Dunajskej Strede to bude o detailoch, všetky vzájomné stretnutia ponúkli zaujímavé momenty. Naposledy so šťastnejším koncom pre súpera. Veríme, že tentokrát to veľkou snahou a bojovnosťou zlomíme na našu stranu."

rovnaká sila, zbraňou súdržnosť

V bráne šošonov bude viesť žltozelených služobne najstarší odchovanec Dominik Holec (spolu s Lukášom Jánošíkom). V čo bude sila odchovancov a čo pre Dominika znamená nastúpiť v takomto prestížnom zápase?

poďakovať divákom víťazstvom za stredu

Streda priniesla pre nášho útočníka Róberta Boženíka ďalšie cenné skúsenosti, hoci mali napokon trpkú príchuť.

"Boli sme smutní, bolelo to, ale musíme myslieť dopredu. Všetci sa sústredíme na nedeľu, chceme sa opäť vrátiť na víťaznú vlnu a výhrou poďakovať fanúšikom za skvelý výjazd do Nitry." Nedeľa bude zostavou nevídaná, no podľa Roba to nebude pre samotných hráčov niečo nové, nepoznané. "Celá súpiska bude z odchovancov, to bude určite špeciálne. Avšak naša výhoda bude v tom, že všetky mládežnícke kategórie hrajú jednotným systémom a všetci odchovanci máme rovnakú mentalitu. To môže byť našou zbraňou, ktorou môžeme udrieť a rozhodnúť o výhre. Stále máme aj bez legionárov v mužstve veľa skúsených individualít ako Kačka, Škvaro, Jaro Mihalík. Takže verím, že nás starší potiahnu a spoločne pôjdeme v nedeľu za úspechom."

S Dunajskou Stredou už čakáme na výhru naozaj dlho. "Je to ťažký súper, majú vysokú kvalitu. Sú druhí a rovnako ako my chcú hrať Európu. Verím, že to zlomíme, teraz je na to ten správny čas," hovorí Božo, ktorý je v lige jasne naším najlepším kanonierom. "Karty sú rozdané, vieme, o čo hráme. Dostali sme sa do situácie, kedy nám na chrbát dýcha Ružomberok. Pozeráme sa však na seba, stále to máme vo vlastných rukách. Potrebujeme minimalizovať chyby a budeme úspešní."

pre fanúšikov fanzóna od 15:00 hod.

Výnimočná Fanzóna bude čakať na všetkých fanúšikov žltozelených aj napriek nepriaznivému počasiu už dve hodiny pred zápasom.

PRÍĎ SA ZAHRAŤ A VYHRAJ HRAČKY V HODNOTE 1000€

Typické žilinské, sychravé počasie, v ktorom sa nedá ísť s vašimi deťmi nikam? PRÍĎTE K NÁM.

Nám to neprekáža, pretože Mattel zóna plná hračiek, súťaží a výbornej nálady bude vo vnútri na prvom poschodí východnej tribúny v teple a suchu (vchod č. 6).

Malých šošonov čakajú okrem hračiek od Mattela - Hot Wheels a (aj) futbalistky Barbie, ktorá oslavuje už 60 rokov, aj súťaž o hlavnú cenu - HRAČKY V HODNOTE 1000€.

Príď do Mattel zóny so vstupenkou na zápas, resp. svojou permanentkou a zapoj sa do súťaže.

Pri vstupe si nezabudni vziať HRACIU KARTU a prejsť, zvládnuť so svojím rodičom, resp. zákonným zástupcom šesť stanovíšť. Za každé prejdené stanovište získate pečiatku. Plne vyplnenú hraciu kartu následne vhodíte do žrebovacej urny. Víťaza hračiek v hodnote 1000€ vyžrebuje jeden z hráčov MŠK Žilina v polčasovej prestávke.

Okrem samotných stanovíšť na deti čakajú autá, stavebnice, kocky a mnoho ďalších nových i osvedčených hier.

NOVÉ TRIČKÁ VO FANSHOPE s podobizňou MINTÁLA A ŠKRINIARA

FANZÓNA S MUZIKOU ČI OCHUTNÁVKAMI

Slnko či dážd, vo Fanzóne to bude žiť aj tentoraz a okrem tradičného "futbalového" menu ponúkne aj ochutnávky novej žilinskej tresky, zmrzlinu zdarma a výbornú kávičku. K tomu všetkému bude hrať a spievať Nebeská muzika z Terchovej.

HODNOTNÁ TOMBOLA PRE VŠETKÝCH ŽLTOZELENÝCH

Boli ste sa už pozrieť na novú KIU PROCEED v Auto Becchi na Košickej ulici v Žiline? Teraz sa na ňu nemusíte už len pozerať, ale môžete na nej jazdiť celý víkend zdarma.

Stačí prísť na nedeľný zápas a aj vaše miesto bude zaradené do tomboly.

KIA CEED NA VÍKEND od Auto Becchi bude jednou z cien v polčasovej tombole. Ďalšími budú nákupné poukážky od COOP JEDNOTA v hodnote 100€, 200€, 300€, 400€.

PRI VSTUPE OKREM BULLETINU AJ CHUTNÁ NOVINKA

K Žiline patrí neodmysliteľne Ryba Žilina so svojou Legendou zo Žiliny - Treskou. Teraz však prichádza nová ŽILINSKÁ TRESKA. Okrem samotných ochutnávok vo Fanzóne dostanete pri vstupe k Bulletinu MŠK, kde si predstavíme profily všetkých odchovancov zo širšieho kádra na nedeľný unikátny duel, aj poukážku ZDARMA na novú žilinskú treska do Treska Baru.

Nedeľný duel odchovancov, ktorý má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať trojica arbitrov, ako hlavný Ivan Kružliak, na čiarach asistujú Tomáš Somoláni a Branislav Hancko.

Facebook