Pred Trenčínom: Bojovať, kým sme v hre o 3. miesto
Po týždňovom postupe do finále Slovenského pohára sa predstavia futbalisti MŠK Žilina na domácom trávniku aj v ligovom stretnutí. V súboji 8. kola nadstavby privítame pod Dubňom AS Trenčín, proti ktorému sme bodovali v lige naposledy. Stopercentnú bilanciu s Považanmi budeme chcieť zachovať aj po poslednom tohtosezónnom vzájomnom dueli.

Duel vo sviatočnú sobotu s výkopom o 17:00 hod povedie ako hlavný arbiter Bálint Kiss.


novinky u súpera

Sobotný súboj s Trenčínom bude štvrtým vzájomným stretnutím sezóny, pričom z prvých troch sme brali plný počet bodov za tri výhry. Aj v sobotu budeme chcieť v tomto trende pokračovať už proti zverencom nového trénera Juraj Ančica, ktorý zasadol na lavičku AS po odvolaní belgického kouča Stijna Vrevena. Trenčania síce postúpili do hornej šestky, čím splnili základný cieľ, no v skupine o titul čakali na prvé body až do uplynulého víkendu, kedy si poradili so Zlatými Moravcami. Na nevydarené duely nadviazali Trenčania aj v pohári, kde nestačili vo štvrťfinále na Košičanov. Ako chceme my pomýšľať na 3. priečku, tak Trenčania majú ešte teoretickú šancu zabojovať o 5. pozíciu v tabuľke. V oboch prípadoch ale musia tímy v sobotu zvíťaziť, aby si udržali šancu na spomínané priečky.

Viac si o súpiske súpera povieme v predzápasovom Bulletine MŠK.


nič nevypustíme

Posledný ligový zápas v Dunajskej Strede zverencom trénera Pavla Staňa vôbec nevyšiel. Chuť sme si napravili v pohári postupom do finále, ale ani po výhre nebol kormidelník MŠK s výkonom svojich zverencov spokojný.
"Dunajská je ponaučením pre všetkých. Chalani vedia, že môžu a mali hrať lepšie. Ani proti Košiciam to nebolo úplne tip-top, ale hrali sme to, čo sme potrebovali a aj chceli. Intenzita hry mohla byť síce ešte o trochu vyššia, ale treba brať do úvahy aj to, že tých zápasov máme teraz veľa. Za dvadsať sedem dní sme mali osem zápasov," zhrnul objektívne dôvody rodák z Čierneho, ktorý chce bodovať s kabínou po troch nezdaroch v skupine o titul naplno. "Vieme, že súboj s Trenčínom môže byť iný ako tie doterajšie. Nastala u nich výmena trénera, prišiel nový vietor a hráči Trenčína majú svoju kvalitu. Bude to určite zaujímavý zápas dvoch ofenzívne ladených mužstiev, kde doteraz padalo veľa gólov. Pripravujeme sa zodpovedne, niektorí chlapci sa už pomaly vracajú po zraneniach, uvidíme preto, kto z hráčov nám bude k dispozícii.“

Trenčín je jediný tím, ktorý sme v sezóne trikrát zdolali a máme teda s nimi stopercentnú bilanciu. Čím to je? Sedí nám? „Ťažko povedať. Tie stretnutia bývajú väčšinou vyrovnané. I keď sme naposledy dominovali na začiatku, tak to nakoniec skončilo výhrou iba o gól. Podobne aj predtým doma. Treba rešpektovať to, že pokiaľ hrá Trenčín v najsilnejšom zložení, tak to vie byť nepríjemný súper. V prvej šestke je preto, že má kvalitu, takže treba byť obozretný a dobre skoncentrovaný na zápas," hovorí na margo sobotného súpera lodivod žltozelených, ktorý si zároveň uvedomuje, že boj o 3. priečku už nemáme vo vlastných rukách. Hráči chcú napriek tomu bojovať, dokým budeme v hre.

„Myslím si, že všetci sú zdravo ambiciózni a vedia, čo ešte môžu dosiahnuť. Rozdiel je síce už väčší, ale ešte nič nie je stratené. Ak Trnava zaváha a my vyhráme, tak sme v hre. Pred sebou máme ešte vzájomný duel a potom by už rozhodovalo posledné kolo. Toto kolo nám napovie viac. Určite však tento zápas nevypustíme a pôjdeme za víťazstvom," dodáva pred štvrtým zápasom v sezóne proti Trenčínu šéf lavičky Pavol Staňo, ktorému v tomto súboji bude chýbať dlhodobo zranený Patrik Iľko a trojica Branislav Sluka, Taofiq Jibril a Tomáš Nemčík.


spolu ako tím aj v ťažších situáciách

Stredopoliar Vahan Bichakhchyan v poslednom zápase proti Trenčínu pripravil víťazný gól Adriánovi Kaprálikovi. Ako sa Armén pozerá ba sobotný súboj a čo hovorí na tabuľku?


bulletin pred zápasom

Aj pred sobotným zápasom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tribúny môžete prečítať v pohodlí domova pred výkopom v elektronickej podobe. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • postupe do finále Slovenského pohára i súbojoch proti Trenčínu očami Pavla Staňa.
  • V dialógu sme vyspovedali rýchlika Adriána Kaprálika. Čo hovorí na métu 1500. žilinských gólov v lige, ktorá padla práve z jeho kopačky?
  • Štatisticky sa obhliadneme za výkonom Dávida Ďuriša z odvetného zápasu proti Košiciam.
  • A priblížime si tradične aj novinky a zaujímavosti v tábore súpera.

rozhodcovia

Sobotný súboj 8. kola nadstavby, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Bálint Kiss, na čiarach mu asistujú Andrej Hrmo a Dušan Štofík.


konečne s aspoň pár fanúšikmi

Futbalový klub MŠK Žilina umožní fanúšikom vstup na sobotný zápas proti Trenčínu pri splnení všetkých aktuálnych nariadení Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená východná tribúna.

Viac informácií v článku.

Facebook