Pred Podbrezovou: defenzíva, presnosť, detaily a kreativita

Okrúhle 20. kolo Fortuna ligy zavŕši súboj Šošonov, ktorí v televíznej dohrávke cestujú na pôdu Podbrezovej. Na pôdu súpera, s ktorým si meriame sily pomerne často aj v rámci prípravy. Na pôdu súpera, ktorý si svojím postavením v tabuľke vydobyl pred naším 17. vzájomným súbojom histórie rolu favorita. O jarnom štarte, aktuálnej situácii v kádri i zámere pred Podbrezovou s hlavným trénerom Jaroslavom Hynkom.

Nedeľný televízny duel s výkopom o 17:30 hod. povedie pred kamerami TV Dajto hlavný arbiter Boris Marhefka.


novinky u súpera

Podbrezovú nemusíme výraznejšie predstavovať, stretávame sa často, pričom len v tejto sezóne sme si okrem ligového stretnutia zmerali sily v dvoch prípravných zápasoch. Však práve premiérový duel na lavičke MŠK bol pre Jaroslava Hynka na Horehroní. To sme tam v letnej príprave odohrali "prestrelkový", gólový súboj s lepším koncom pre domácich. V lige z toho bola pri našom vyše hodinovom oslabení o jedného hráča znova tesná prehra. A za kratší koniec sme ťahali aj v nedávno skončenej zimnej príprave po prehre 2:3. V rámci ligy však cestujeme na Horehronie po takmer troch rokoch, ešte v roku 2019 sme tam vyhrali zásluhou gólu Filipa Balaja a Roba Boženíka 2:0.

Káder trénera Romana Skuhravého sa počas zimy omladil, okrem odchodov skúsenej dvojice Michal Breznaník (TJ Baník Kalinovo) a Erik Grendel (FK Pohronie) najvýraznejšie zarezonovali prestupy kapitána Borisa Godála do Ázie a deväťgólového Mosesa Cobnana do Ruska. Kapitánsku pásku tak prebral brankár Richard Ludha, ktorý v prvom jarnom kole s tímom doniesol bod zo Zlatých Moraviec po remíze 1:1. Horehronci sú tak stále na pokojnom 4. mieste s takmer istou účasťou v hornej šestke. Nás by, naopak, pozitívny výsledok z nedele mohol posunúť bližšie nielen k Podbrezovej, ale najmä k skupine o titul. 

vzájomné zápasy

16z - 9v - 3r - 4p | 27:16


rásť proti kvalitnému tímu 

Výhra. To je to najpodstatnejšie a jediné, čo zaujíma tabuľku. Tak začala jarná časť pre kabínu trénera Jaroslava Hynka.

"Sme radi za úspešný štart do jari. Len to podtrhuje to, že musíme byť radi za každý gól. Nemôžeme byť až prílišní idealisti v tom zmysle, že každý gól bude krásny po parádnej akcii do prázdnej brány. Nie každý bude taký a nie každú krásnu akciu premeníš. Aj také šťastné góly, ako proti Skalici, padajú. Svojou aktivitou sme donútili súpera kopnúť si to do vlastnej brány. Áno, väčšina ľudí povie, že sme vyhrali "haluzou", ale my si vážime aj takúto gólovú radosť. Verím však, že budeme strieľať góly i po krásnych akciách. Víťazstvo nám určite nedodalo pokoj, hráči síce tlak od ostatných mužstiev zvládli, ale ideme ďalej."

Aký bude jarný súper s poradovým číslom 2?

"Ešte náročnejší. Pracujú pokope už dlhšie obdobie a v súťaži to ukázali. Zmeny v Podbrezovej, ktoré sa udiali počas zimy, urobia súpera ešte pohyblivejším. Možno prišli o skúsenosť, no sú schopní týchto hráčov nahradiť. Podbrezová má dlhodobo zažité mechanizmy, to je ich výhoda. Celkovo sa poznáme. Vzájomný duel bude o tom, kto v tom bude presnejší, kto podá lepšie individuálne výkony, kto si poradí s detailmi."

Štatistiky hovoria o ofenzívnych dueloch, ktoré sú podčiarknuté gólmi. I keď ligový duel aj vplyvom okolností priniesol gól až v nadstavenom čase.

"Často si ľudia myslia, že keď sú tímy rýchle a produkujú ofenzívny spôsob hry, tak to bude o bezhlavom útočení. Nie som tohto názoru. Vždy máme taktický zámer šitý na súpera. Áno, svedčí nám aktivita, ale s ňou súvisí aj pohyblivosť v defenzíve. Veríme, že to bude ďalší zápas, v ktorom budeme rásť. Budeme rásť proti tímu, ktorý vie, čo chce hrať a má dobré nastavené ihrisko. Proti tak kvalitnému tímu bude práve defenzíva základ. Avšak kvalitu máme smerom do ofenzívy aj my a verím, že niečo vymyslíme."

Proti Skalici sme sa museli vysporiadať s viacerými absenciami. Ako to vyzerá pred nedeľou?

"Oproti Skalici sa tím dostal do lepšej zdravotnej kondície a viac z absentujúcich hráčov je pripravených nastúpiť."


sektor hostí

Predaj vstupeniek bude prebiehať v nedeľu klasicky priamo pred vstupom do sektoru hostí na štadióne v Podbrezovej u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).

Žiadame všetkých potenciálnych záujemcov, aby ho kontaktovali vopred.


rozhodcovia

Nedeľný duel 20. kola Fortuna ligy, ktorý má v Podbrezovej výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Boris Mahefka. Na čiarach mu asistujú Ján Pozor a Juraj Halíček.


priamy prenos

Stretnutie proti Podbrezovej budete môcť sledovať naživo na TV DAJTO a internetovej platforme VOYO.


Facebook