Pozerať sa na seba, Sereď zdolať a dostať sa do finále play-off
Futbalisti MŠK Žilina si predĺžili sezónu o ďalší týždeň, v ktorom zabojujeme v play-off o poslednú miestenku v novovzniknutej Európskej konferenčnej lige UEFA. V semifinále play-off vyzveme najlepší tím zo skupiny o záchranu - ŠKF Sereď. Cieľ je jasný - vyhrať a zabezpečiť si účasť v piatkovom finále play-off.

Utorkový súboj, ktorý má výkop o 19:00 hod., rozhoduje Michal Smolák.


novinky u súpera

V poslednom kole si miestenku v play-off vybojovala Sereď, ktorá zvládla zápas so Senicou a preskočila v tabuľke Ružomberok. Pôjde tak o náš tretí vzájomný duel v tejto sezóne. Zverenci trénera Gergela Geriho skončili zaslúžene na najlepšej pozícii v skupine o záchranu, keďže si v nej pripísali najviac bodov a dokázali zdolať počas 10 kôl každého súpera. 

Viac si o súperovi prezradíme v predzápasovom bulletine.


túžba po víťazných dueloch v play-off

Náročná sezóna 2020/2021 sa pomaly blíži ku koncu a nám ostávajú odohrať ešte (dúfajme) dva duely v play-off, aby sme si vybojovali po roku opäť postup do pohárovej Európy. S najlepším trénerom Fortuna ligy v tomto ročníku Pavlom Staňom sme sa porozprávali o jeho pocitoch po Zlatých Moravciach, únave i utorňajšej bitke so Sereďou.

Pán tréner, v utorok asi očakávate od chalanov podobnú reakciu ako v zápase proti Zlatým Moravciam. Je to tak?

"Je vidno, že chalani vydajú zo seba všetko v každom jednom stretnutí, čo je výborné a zdravé pre mužstvo. Teraz už iba musíme správne vybrať hráčov, ktorí sa budú cítiť dobre a budú pripravení bojovať. Zápas to bude určite špecifický, hrá sa iba na jedno stretnutie a šance uspieť sú pre obe mužstvá vyrovnané. Najdôležitejšie je momentálne dobre zregenerovať a poslať do boja chalanov, ktorí budú plní síl a pripravení makať celý zápas."

Pozitívne emócie po Moravciach priniesol asi predovšetkým strelecký úspech Dawida Kurminowskeho...

"Určite áno, spoliehame sa na to, že hráči, ktorí sa prezentovali dobre v sobotu, by nás mohli potiahnuť aj proti Seredi. Rozhodovať však bude aj aktuálny zdravotný stav mužstva. Preto o nominácii pravdepodobne rozhodneme až v deň zápasu, aby sme lepšie vedeli, ako na tom chalani sú. Niektorí majú medzi zápasmi iba trojdňovú prestávku a u niektorých to budú dokonca iba dva dni, takže to treba brať do úvahy. Uvidíme, ako to bude vyzerať v samotnom súboji."

Ďalším pozitívom je zachránená druhá liga, my sa tak už môžeme sústrediť iba na jeden front.

"Samozrejme, cieľ bol zachrániť druhú ligu čím skôr. Bohužiaľ, museli sme bojovať až do posledného kola. Vieme však veľmi dobre, že druhá liga je pre nás mimoriadne dôležitá a našťastie sa nám ju podarilo zachrániť."

Zatiaľ čo Béčko hralo, vy ste si prebrali ocenenie v Bratislave. Ako sa cítite ako najlepší tréner Fortuna ligy?

"Toto ocenenie je impulz do ďalšej práce a aj touto cestou chcem poďakovať všetkým dookola, ktorí mi od začiatku pomáhali. Či už sú to ľudia z klubu na rôznych pozíciách, kolegovia z realizačného tímu, ktorí mi veľmi pomáhajú a samozrejme hráči. Bez nich by som žiaden úspech nedosiahol, majú na ňom veľkú zásluhu. Musím povedať pravdu, že som už aj trochu unavený z aktuálnej porcie zápasov, no to mi nebráni v tom, aby som sa tešil na play-off zápasy. Všetci dúfame, že budú dva a že budú víťazné."

Vravíte, že ste trochu unavený, no tešíte sa na play-off. Je na tom podobne aj kabína, keďže hráči už toho taktiež majú asi dosť?

"Vždy sa treba vedieť namotivovať na každý jeden duel, v tom spočíva veľkosť hráčov. Tak to funguje aj na najvyššej úrovni, kedy sa človek musí vedieť otriasť a každodenne potvrdzovať svoju výkonnosť. Bez toho to nejde."

Sereď disponuje aktuálne dobrou formou, na druhú stranu v skupine o udržanie sa nemala až takých náročných súperov. Čo od nej môžeme očakávať?

"Nevieme, s akým taktickým plánom k nám prídu, to je jedna vec. Druhou vecou je to, že sa musíme pozerať hlavne na seba. Pokiaľ budeme dobre nastavení, čo verím, že budeme, tak môžeme hrať ľahšie našu hru a potvrdzovať veci, vďaka ktorým sme doma silní. Musíme to ukázať a potvrdiť na ihrisku, prečo sme skončili vyššie. Tu už sa nedá kalkulovať, kto vyhrá, ide ďalej. Dáme do toho všetko."


bulletin pred zápasom

Aj pred utorkovým zápasom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tribúny môžete prečítať stále v pohodlí domova pred výkopom v elektronickej podobe. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • motivácii v závere sezóny očami Pavla Staňa.
  • V dialógu sme vyspovedali Dawida Kurminowskeho, s ktorým sme sa porozprávali najmä o korune kráľa strelcov. Trúfal si ešte na vyššie číslo?
  • Štatisticky sa obhliadneme za výkonom Tibora Slebodníka proti Moravciam.
  • A priblížime si tradične aj novinky a zaujímavosti v tábore súpera.

rozhodcovia

Utorkový súboj semifinále play-off, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 19:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák, na čiarach mu asistujú František Ferenc a Adam Jekkel.


na tribúnach 500 fanúšikov

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení vstup na zápas prvých 500 fanúšikom (nielen permanentkárom), ktorí sa dostavia na štadión a splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená iba západná tribúna.

Viac informácií v článku.


priamy prenos

Stretnutie proti Moravciam budete môcť sledovať naživo na portáli fortunaliga.tv.

Facebook