Posledným súperom na sústredení cyperský majster
Futbalisti MŠK Žilina pomaly finišujú sústredenie v Kranjskej Gore, kde absolvujú ešte posledné tretie prípravné vystúpenie. Znova v neďalekom Rakúsku privítajú vo štvrtok podvečer ďalšieho majstra svojej krajiny, ktorý zabojuje v predkolách Ligy majstrov - cyperský Apoel Nikózia.

Cyperčania disponujú už tradične multikultúrnym kádrom zloženým z Brazílčanov, Portugalcov či Španielov. Šošoni si tak vyskúšajú ďalší kvalitný, kombinačný futbal európskej kvality. Apoel má za sebou aj prvý zápas na sústredení, v ktorom podľahol prvoligistovi zo Slovinska - NK Rudar Velenje 0:2. V druhom predkole Ligy majstrov môže čakať na Cyperčanov aj slovenský majster. Apoel totiž bude hrať o postup do 3. predkola s lepším z dvojice SlovanBratislava / Sutjeska Nikšič.

Ďalšie zrkadlo

Po Shkëndiji a Lokomotive Moskva bude aj tretí duel na sústredení rovnako náročný. Po dni voľna mali šošoni v stredu na programe dvojfázovú tréningovú záťaž. Sústredenie ide podľa plánu, a tak majú tréneri dôvod na úsmev. Asistent trénera Mário Auxt hodnotí druhý blok prípravy pozitívne.

"Počasie nám praje, takže absolvujeme všetky tréningové jednotky tak, ako sme si naplánovali. Chalani zatiaľ znášajú stanovenú záťaž veľmi dobre. Každým tréningom sa môžu zlepšovať." Nielen zlepšovať, ale aj nasávať taktické a kondičné veci. "Veľa nám ukázali prvé prípravné zápasy, kde sme si vyskúšali rôzne varianty. Znova nás čaká kvalitný protivník, proti ktorému si môžeme otestovať ďalšie veci a ukázať hráčom, kde môžeme pridať. Aj kondične napredujeme, po náročnejšej časti prípravy to "šperkujeme"."

V prvých dvoch meraniach dostali v Slovinsku šancu všetci hráči. V treťom urobia tréneri mix. "Aj do štvrtkového stretnutia s Apoelom chceme vychádzať z predošlých stretnutí. Ukázali sa nám tam dobré veci, na ktorých môžeme stavať aj do budúcna. Pomaly si chceme nastaviť smerovanie do ligy. Vo štvrtok urobíme výber hráčov z predošlých dvoch skupín. Bude to mix, šancu by sme radi dali navrátilcom po zranení, ktorí nehrali v základe."

Apoel bude ďalším tímom, ktorý bude chcieť hrať futbal. Navyše s vyspelými futbalistami. "Nikózia má technických hráčov z futbalových krajín. Nie náhodou boli sedemkrát v rade majstrom Cypru. Znova majú najvyššie ambície, preto sme radi, že si s nimi budeme môcť zahrať. Hľadíme na seba - pre nás to bude znova veľká škola, porovnanie sa s účastníkom predkôl Ligy majstrov bude pre hráčov zrkadlom. Po Lokomotive by sme chceli znova podať dobrý výkon."

Cieľom môže byť konečne aj strelenie gólu, na ktorý zatiaľ v Slovinsku čakáme. "Aj v zimnom prípravnom období sme mali problémy so strieľaním gólov. V lige to našťastie padalo. Veríme, že keď sa budeme dostávať do šancí s takto kvalitnými súpermi, tak góly v našej lige budú padať. Radi by sme však pretavili výkony aj do gólov."

Spomínanú záťaž zvláda takmer kompletná partia šošonov. "Lukáš Jánošík sa po krátkodobom výpadku znova zapojil do tréningov s tímom. Drobné zranenie má tentoraz Kristián Vallo." Tréneri majú radosť, že sa pomaly tvaruje línia mužstva. "Dobre sa ukazuje Besir Demiri, po zranení vyzerá dobre Miro Káčer aj Enis Fazlagić. Rysuje sa to fajn, no nechceme predbiehať," dodáva asistent trénera.

Každým zápasom sa zlepšujeme

Šošoni mali v utorok deň voľna. Ako ho strávili a ako sa cítia pred súbojom s cyperským majstrom? Čo potrebujeme ešte vylepšiť podľa útočníka Róberta Boženíka?

Štvrtkový duel, ktorý má výkop o 18:00 hod., odohráme vo Villachu. Opäť z neho pripravujeme aj priamy prenos cez MŠKŽilinaTV.

Facebook