Po úvodnom týždni prípravy vyzveme v sobotu dopoludnia Podbrezovú
Prvý týždeň zimnej prípravy futbalistov MŠK Žilina bude po tréningovej drine odmenený aj zápasovou praxou. Hoci s ťažkými nohami, no s odhodlaním ladiť formu na jarnú časť vybehnú Šošoni v sobotu na trávnik pod Dubňom proti futbalistom Podbrezovej. Pred ním nám prezradil pocity po prvých tréningových dávkach tréner Peter Černák.

Na prípravný súboj s výkopom o 11:00 hod. bude vstup zdarma, priamy prenos môžete sledovať na MŠKŽilinaTV.


skúška vo vysokom zaťažení

Aj v tomto zimnom prípravnom období čaká na futbalistov MŠK Žilina súper z Horehronia. Podbrezová má tento ročník v II. lige našliapnuté za postupom, keď po jeseni tróni na čele druholigového pelotónu o skóre pred rivalom z Banskej Bystrice. Vyvážený tím trénera Skuhravého bude pre Šošonov prvým súperom v rámci siedmich prípravných stretnutí. 

Aj pre Horehroncov, ktorí odštartovali prípravu už 6. januára, pôjde o premiérové vystúpenie v roku 2022. Pred polrokom sme v letnej príprave zdolali železiarov 4:3, v januári to zas bola prestrelka s naším vysokým víťazným koncom v pomere 7:2. 

Ako sú na tom zverenci trénera Petra Černáka po prvých, náročných tréningoch, porozprával v rozhovore samotný lodivod žltozelených.

"Chalani síce mali dlhšie voľno, no s ním dostali individuálne plány, ktoré boli pre nich ušité na mieru. Oni zas splatili dôveru tým, že prišli naozaj výborne pripravení, za čo im patrí vďaka. Rovno sme tak mohli do úvodných tréningov vhupnúť naplno," komentoval pripravenosť chalanov rodák z Handlovej a pokračoval: "Práve tým, že hráči mali vďaka individuálnym plánom istý fyzický základ, znášajú doterajšiu záťaž veľmi dobre. Je toho dosť, ale chalani nereptajú, makajú a odtrénujú všetko, ako si my tréneri predstavujeme."

Ako sa javia noví hráči? "Všetci chalani chcú na sebe pracovať, zvykajú si na požiadavky "A"-tímu, čo sa týka fyzična a tempa. Ja som za to veľmi rád, nedá sa im nič vytknúť."

Čo budete sledovať v prvom prípravnom zápase proti Podbrezovej? "Uzavrieme ním prvý týždeň a zároveň prvý blok prípravy, ktorá je najmä o spomínanej fyzičke, kondičke. Preto budeme chcieť, aby sa chalani otestovali v plnej záťaži. Určite dostanú šancu takmer všetci hráči, aby sme si urobili obraz o tom, ako to zvládajú vo vysokom zaťažení."

V akcii tak budú viacerí, tréner avizuje rovnakú minutáž pre väčšinu hráčov. "V sobotnom dueli prestriedame dve zostavy, každá dostane polčas. Verím, že to chalani, napriek veľkej porcii tréningových dávok a odbehaných kilometrov, zvládnu v zdraví a k našej spokojnosti. Hoci ide o prípravu, každá vydarená akcia, gól a tobôž víťazstvo dodajú sily do ďalších tréningov," hovorí pred prvým prípravným meraním síl v roku 2022 tréner MŠK Peter Černák.


vstup zdarma v režime OP

Na sobotný prípravný zápas bude vstup zdarma pri režime OP. Otvorená bude iba západná tribúna, cez vchod 4 (najviac 25% kapacity).

Dôrazne žiadame o dodržiavanie všetkých bezpečnostných a hygienických predpisov. Rovnako je potrebné mať po celý čas horné dýchacie cesty prekryté respirátorom FFP2.

Zápas bude prebiehať v režime OP (očkovaný, prekonaný), na štadión bude môcť prísť:

  • osoba kompletne očkovaná, t. z.
    • osoba najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky, alebo
    • osoba najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky, alebo
    • osoba najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky, alebo
    • osoba do 12 rokov a dvoch mesiacov veku.
  • osoba, ktorá prekonala ochorenie Covid-19:
    • Akceptované je oficiálne potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 nie staršie ako 180 dní.

priamy prenos

Facebook