Po týždni znova Slovnaft Cup: V utorok na ihrisku lídra III. ligy Západ
Ďalší septembrový týždeň a pred Šošonmi okrem ligy aj ďalšie doháňanie pohárových povinností v Slovnaft Cupe. Po šiestich dňoch znova narazia futbalisti MŠK Žilina na treťoligistu, tentoraz po Bánovej cestujeme na pôdu lídra III. ligy západ - MŠK Považská Bystrica.

Utorkový dohrávaný duel 3. kola Slovenského pohára s výkopom o 15:30 hod. povedie hlavný arbiter Marián Ruc, aj tento duel môžete sledovať na MŠKŽilinaTV.


ďalší súboj proti viacerým ex-šošonom

Šošoni vstúpili do 53. ročníka Slovenského pohára až počas minulého týždňa. V 2. kole bola naším súperom v "žilinskom" súboji treťoligová Bánová, ktorá odolávala nášmu náporu počas celého stretnutia a o postupe sme museli rozhodnúť až v penaltách. Postup do 3. kola znamená, že po šiestich dňoch vyzveme ďalšieho treťoligistu, tentoraz zo skupiny západ - Považskú Bystricu. Tá už má za sebou dva duely v tohtoročnej edícii Slovnaft Cupe - v 1. kole očakávane postúpila cez štvrtoligový Prečín, no v tom druhom sa postarala o prekvapenie, keď dokázala vyradiť druholigovú Dubnicu.

Okrem toho potvrdzujú výbornú formu zverenci trénera Alexandra Homéra aj v III. lige, kde po desiatich kolách nenašli premožiteľa a s ôsmimi výhrami a dvomi remízami jasne vedú tabuľku. 

Po Bánovej navyše nastúpime proti viacerým bývalým hráčom a odchovancom žilinského futbalu, ktorý si prešli Akadémiou MŠK. Znova to tak bude pre viacerých hráčov pikantný súboj a my veríme, že konečne prelomíme dvojzápasovú streleckú smolu a góly budú znamenať náš postup.


nedopustiť drámu

Hneď po Ružomberku tréner Pavol Staňo prizvukoval, že najlepšou náplasťou na nevydarené stretnutie je len ďalší súboj, v ktorom to môžeme odčiniť. Ten nás čaká už po troch dňoch.

"Áno, najlepším liekom je ďalší víťazný zápas, a na to aj sústreďujeme našu pozornosť. Nezáleží na tom, či ide o ligový alebo pohárový duel. Chceme uspieť a znova vliať do seba nových síl pred ligou," hovorí tréner MŠK, na ktorého tím sa vzniesla kritika po ďalšom domácom zaváhaní. "Ideme do zápasu vyhrať a nepodarí sa to... Za toto vždy bola a aj bude kritika od ľudí. Iba víťazstvá ťa môžu ospravedlniť, i keď nehráš dobre. Každý pozerá na výhry, preto bola z tohto pohľadu kritika oprávnená."

Je potrebné niečo zmeniť v hre, taktike, prístupe? "Nemyslím si, že proti Ružomberku to bolo o prístupe či zlej taktike. Dôležité je presadiť sa vpredu strelecky, a s gólmi prídu víťazstvá. Sme trpezliví, veríme v seba a náš dlhodobý tréningový proces." 

Po necelom týždni si zmeriame sily proti ďalšiemu treťoligistovi. Považská má navyše výbornú fazónu. "Ako v každom takomto dueli bude dôležitý prvý gól. My nemôžeme nič podceniť, pôjdeme do neho dobre nastavení. Verím, že tentokrát sa už strelecky presadíme a nedopustíme drámu," dúfa kormidelník MŠK, proti ktorému sa znova postavia viacerí Žilinčania. "Vždy je v takýchto dueloch isté napätie, bývalí Šošoni sa chcú ukázať proti svojmu bývalému klubu, takže tam bude náboj. To však môžeme riešiť iba my tu, na trávniku sa chalani musia sústrediť na svoje úlohy, lebo iba tak môžeme uspieť."

Zdravotný stav tímu sa oproti víkendu nezmenil, i keď chýbať bude viacero hráčov. "Jakub Paur bude mimo, pravdepodobne aj Enis Fazlagić," prezrádza tréner Pavol Staňo, ktorý sa v utorok bude musieť zaobísť aj bez Adriána Kaprálika, Timoteja Jambora, Ľubomír Belko a Patrika Leitnera, ktorí cestujú s našou U19 na prvé stretnutie UEFA Youth League do Grécka, ktoré sa odohrá v stredu o 18:00 hod. nášho času proti PAOK.


rozhodcovia

Utorkový pohárový duel 3. kola, ktorý má výkop o 15:30 hod. na štadióne v Považskej Bystrici, povedie ako hlavný rozhodca Marián Ruc, na čiarach asistujú Tomáš Straka a Dušan Štofík.


priamy prenos

Aj duel 3. kola Slovnaft Cupu vám prinesieme naživo na MŠKŽilinaTV.

Facebook