Po piatich dňoch opäť do Zlatých Moraviec, tentokrát pre ligové body
Druhýkrát počas aktuálneho týždňa čaká futbalistov MŠK Žilina cesta do Zlatých Moraviec. V utorok sme proti ViOnu uspeli vo štvrťfinále Slovnaft Cupu a po piatich dňoch chceme na štadióne v Moravciach znova triumfovať – tentoraz nedoniesť postup, ale tri body do tabuľky Fortuna ligy.

Nedeľný televízny duel 5. kola nadstavby rozhoduje Peter Kráľovič.


novinky u súpera

Po úspešnom štvrťfinále počas týždňa cestujú Šošoni k rieke Žitave druhýkrát v priebehu tohto týždňa. So Zlatými Moravcami zároveň uzavrieme prvú polovicu nadstavbovej časti, ViOnu sme čelili v tejto sezóne dvakrát (ak nerátame utorňajší pohár a výhru 2:0). V týchto zápasoch sa zrodili diametrálne odlišné výsledky, nakoľko v prvom stretnutí sme odišli od rieky Žitavy s vysokou prehrou 0:4, no v druhom sme si pred dvomi mesiacmi na domácom trávniku napravili chuť a zvíťazili presvedčivo 4:1.

Zverenci trénera Ľuboša Benkovského, ktorý počas týždňa potvrdil svoje pokračovanie na lavičke Moraviec aj v nasledujúcom ročníku, v nadstavbe v doterajších štyroch dueloch získali body iba proti Trenčínu za výhru 1:0. Dunajskej Strede, Slovanu i Trnave podľahli napriek tomu, že boli pre favoritov vyrovnaným súperom.


Historická bilancia: ŽILINA – ZLATÉ MORAVCE  42  30 4 8  100:38


prispôsobiť sa podmienkam a napodobniť výkon z utorka

V nedeľu to bude pre Šošonov už druhá vzájomná konfrontácia v tomto týždni proti súperovi zo Zlatých Moraviec. Hlavný tréner Pavol Staňo sa so svojím realizačným tímom budú snažiť využiť nadobudnuté poznatky z utorka a aplikovať ich naplno aj v nedeľnom ligovom stretnutí.

"Budeme sa chcieť oprieť o to, čo fungovalo v utorok a využiť to, čo máme natrénované. Samozrejme, že to bude nový zápas, pravdepodobne iný, keďže bude ťažší terén. Takže najdôležitejšie je, aby sme sa rýchlo prispôsobili podmienkam a boli dobre nastavení, podobne ako v utorok." Našou výhodou je rozhodne šírka kádra a variabilita v zostave. "Máme určite viac alternatív, uvidíme, ako to poskladáme do zápasu. Budeme sa však snažiť napodobniť dobrý výkon z týždňa," vyhlásil 43-ročný rodák z Čierneho.

V utorok sme videli, že stav trávnika nebol v Zlatých Moravciach ideálny, no keď sa hráči sústredia iba na svoju hru, výsledok sa dostaví. "Myslím si, že chalani už vedia, že futbal nie je len o tom ťuknúť si do lopty na dobrom teréne. Futbal je o množstve osobných súbojov, prispôsobeniu sa terénu či adaptovaniu sa na štýl súpera. Keď chceme vyhrávať, musíme byť lepší v každom aspekte. Vzhľadom na počasie a trávnik, ktoré boli k dispozícii v utorok, boli chalani výborne nastavení. To prinieslo aj ovocie v podobe postupu do semifinále. Na tom to treba stavať aj v nedeľnom ligovom súboji, potom si pripíšeme dôležité body do tabuľky." V nedeľnom súboji budú na štadióne ViOn-u panovať pravdepodobne ešte horšie podmienky, nielen kvôli počasiu, ale svoj zápas tam odohrá v sobotu ešte aj Sereď proti Michalovciam. "My s tým teraz nič nenarobíme. Jednoducho to tak je, hráči to vedia, berú to ako realitu. Ak chceme byť úspešní na konci sezóny, musíme zvládať aj takéto náročné zápasy," zhodnotil náročné podmienky pre oba tímy kormidelník prvého tímu. 

Mužstvo sa nachádza aj v dobrom zdravotnom stave. "Mimo je dlhodobo Paťo Iľko a aktuálne Tenton Yenne. Ostatní hráči sú zdraví a pripravení na sto percent." To je pre nás výborný signál aj pred zvyšnou polovicou skupiny o titul, ktorá nás ešte čaká. S jej prvou časťou prevláda u trénera Staňa spokojnosť. "V dueloch nadstavby sme sa podľa mňa prezentovali dobrými výkonmi. Bodov mohlo byť, samozrejme, trochu viac, ale v každom jednom stretnutí sme bodovali, a to je dôležité. Ja verím a dúfam, že sa nám ešte podarí túto sériu natiahnuť. Chceme ísť aj naďalej za ďalšími bodmi a víťazstvami." Po štyroch zápasoch v nadstavbe máme na konte zatiaľ dve výhry a dve remízy, čo nás momentálne radí na tretiu priečku tabuľky Fortuna ligy.

Ciele Šošonov sú aj pred druhým "tripom" do Moraviec rovnaké, namiesto postupu si tentokrát chceme vybojovať tri body. "Hovoria to aj chalani v rozhovoroch pred a po zápase. Neriešime súpera, neriešime, aké to je stretnutie, chceme vyhrávať a robíme pre to všetko. Samozrejme, že súboj je vždy otvorený a obidve mužstvá môžu uspieť. Ak sa to však podarí súperovi, tak nech to je po ťažkom boji. Chalani chcú ale stále vyhrávať, čo je dobré aj zdravé," povedal na záver lodivod žltozelených Pavol Staňo pred duelom 5. kola skupiny o titul proti FC ViOn Zlaté Moravce. 


sme plní sebavedomia, bojovnosť najdôležitejšia

Poslednú polhodinu strávil v utorkovom pohárovom stretnutí na trávniku stredopoliar Miroslav Gono. Ako sa mu hralo v daždivom počasí a ako zopakovať úspešný výsledok na ViOne aj v nedeľu?


rozhodcovia

Nedeľné stretnutie 5. kola nadstavby, ktoré má výkop o 16:00 hod. a vysielané bude na stanici OrangeSport, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič, na čiarach mu asistujú Tomáš Somoláni a Ján Pozor.


Aj v Moravciach bez divákov

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov dostala najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga - výnimku aj na jarnú časť a môže nateraz pokračovať, stále len bez prítomnosti divákov až do odvolania.

V sobotu tak bude pochopiteľne uzatvorený v Zlatých Moravciach aj sektor hostí určený pre našich fanúšikov.

Facebook