Po dvoch týždňoch opäť do Dunajskej, opäť s rovnakým zámerom

Na Žitnom ostrove sme naposledy predviedli vzostupný výkon. Ten pokračoval aj proti Podbrezovej, s ktorou už boli Šošoni odmenení tromi bodmi. Teraz sa po dvoch týždňoch vraciame "na miesto činu" s jasným úmyslom - k dobrému výkonu pridať už aj dobrý (trojbodový) výsledok. 

Sobotný VOYO zápas týždňa, ktorý má výkop o 17:30 hod., povedie ako hlavný arbiter Boris Marhefka.


novinky u súpera

Dunajská Streda si mohla remízou so žltozelenými spred dvoch týždňov definitívne odfúknuť. Bod jej zaručil štvrté miesto a predovšetkým skupinu o titul. Tam však nároky, očakávania hráčov a predovšetkým fanúšikov tímu Xisca Muñoza nekončia. Jasne to dali najavo aj piskotom v našom vzájomnom zápase a nadšení nemohli byť ani po minulotýždňovej prehre 0:3 v Trnave. Tá však na základe priebehu zápasu vyznieva pre DAC vcelku kruto. Na šance a na "keby" sa však nehrá. Dunajská to bude chcieť jednoznačne odčiniť, podobne ako my sa môže plne sústrediť na ligu a s tým spojený boj o pohárovú miestenku. Odveta v krátkom časovom slede sľubuje zaujímavé divadlo. Prekonáme obranný val domácich, a na druhú stranu - ustojíme vysokú kvalitu a brejky DAC-u? Na toto nám dá odpoveď sobotný podvečer v MOL Aréne.


Historická bilancia: ŽILINA – DUNAJSKÁ STREDA  67  18 23 26   94:86

znova len kvalitným výkonom

Konečne pokropení víťaznou vodou. Proti Podbrezovej to po troch mesiacoch konečne prišlo. Detailné príčiny, prečo to vyšlo, vysvetľuje tréner Jaroslav Hynek.

"Dôležité bolo, že sme sa poučili z defenzívnych situácií na DAC-e. Proti Podbrezovej to bolo ešte viac hore-dole a duel zniesol prísnejšie kritériá. Ako som však povedal, dobre sme bránili, čo bol vo finále rozhodujúci faktor."

Ako sa výhra premietla do nálady počas tohto týždňa?

"Tento týždeň bolo na chalanoch vidieť, že boli po výhre uvoľnení. Nepoľavili sme, naopak, vrátili sme sa k Dunajskej Strede a rozobrali sme si z toho stretnutia určité situácie i jeho samotný vývoj."

Tromi bodmi si odfúkli, nie však na dlho.

"Zadefinovali sme si svoje ciele a ambície. Tie by však mali byť vyvážené, nie aby vás brzdili. Ukázalo sa nám, že keď podáme svoj kvalitný výkon, donesie nám to aj výsledok. Potom sa môžeme držať na pozíciách, kde chceme. Určite nechceme, aby nás brzdilo terajšie postavenie v tabuľke. Znova sa iba vďaka kvalitnému výkonu môžeme dočkať dobrého výsledku. Nepozerať sa inam, to je náš úmysel."

Piskot tribún v MOL Aréne bol pred dvomi týždňami akýmsi potleskom pre našich chalanov. Tí boli v priebehu celého zápasu aktívnejším a lepším družstvom. Chyby i malá produktivita však rozhodli o tom, že sobota bude ďalším pokusom na premiérové dobytie nového dunajskostredského stánku.

"Vtedy boli pod výsledkovým tlakom. Navyše, teraz sa im nepodaril zápas s Trnavou, čiže určite nemôžu byť spokojní iba s tým, že sú v prvej šestke. Tam sa však dostali pragmatickým, defenzívnym futbalom. Žiadne ofenzívne divadlo z ich strany teda neočakávame. Určite budeme vychádzať pri analýze predovšetkým z druhého polčasu, kde sme ukázali my aj súper svoje zbrane. Sme pripravení na rôzne varianty. My si potrebujeme v útoku viac a viac dovoliť. Verím, že sa v tomto znova posunieme."

Aké možnosti so zostavou vám momentálne dáva aktuálny zdravotný stav?

"S Podbrezovou sme boli trochu obmedzení, teraz už Kiko Bari, Loic Essomba či Kelian Nsona trénujú s tímom. Po tomto týždni teda máme už viacero možností. Uvidíme, ako sa to premietne do zostavy."

Tretíkrát po sebe nastúpime netradične v zelených dresoch. Tie zatiaľ prinášajú svoje ovocie.

"Ja osobne sa na takéto veci nepozerám. Keď však niekto má rituály spojené s dresmi, nech to dodržuje. Pokiaľ nás to má psychicky povzbudiť, tak hrajme v zelených dresoch."


sektor hostí

Predaj lístkov na meno na sobotné ligové stretnutie Šošonov v Dunajskej Strede do sektoru hostí bude prebiehať telefonicky výhradne u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). Kontaktovať ho môžete do dňa výkopu, do 16:30 hod.

Cena vstupenky: 14 €.


rozhodcovia

Sobotný duel 22. kola, ktorý štartuje o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Boris Marhefka. Na čiarach mu asistujú Peter Bednár a Patrik Kmec.


priamy prenos

Stretnutie proti Dunajskej Strede budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook