Ohlasy po kinopremiére

Začiatok zimnej prípravy sa okrem tréningového drilu niesol aj v jednej veľmi príjemnej a pohodlnej povinnosti. A to návšteve kina a zhliadnutí toho, čo všetko tvorcovia Voyo seriálu Do neba a do pekla: Generácia Žilina zachytili pod Dubňom počas jesennej časti.

Žltozelení hráči, vedenie i najvernejší fanúšikovia mohli v predpremiére v Ster Century Cinemas v OC Mirage zhliadnuť prvé dve epizódy tohto seriálu. Aké sú bezprostredné reakcie hráčov, trénera i prvého muža žilinského futbalu?


tak autenticky, ako to len ide

Voyo ukáže fanúšikovi i verejnosti doteraz nepoznané. Dokopy v ôsmich epizódach (štyri počas zimnej pauzy v januári, resp. februári a zvyšné štyri epizódy v lete) vyzlečia klub prakticky donaha.

„Vo futbale je milión emócií. Diváci však nevidia dovnútra, do toho, čo hráči prežívajú, s čím musia bojovať mimo trávnika, koľko je to odopierania, osobného boja. Aká je vlastne cena za túžbu zažiariť? Ako sa tvorí futbalová superstar – od malého talentu až po miliónového hráča? Našim cieľom bolo dostať sa čo najhlbšie, do hláv chalanov, ale aj do fungovania futbalového biznisu. O snoch o odchode do väčších klubov, pozadí skautingu, o odopieraní, rivalite. To všetko chceme odhaliť tak autenticky, akoby bol divák priamo súčasťou deja,“ nechali sa počuť tvorcovia seriálu Andrea Václavínek (producentka a scenáristka) a Marek Prochác (režisér a producent).


No a naozaj to bolo a bude autentické. Prvé dve epizódy mohli vidieť hráči a ostatní pozvaní hostia spolu s najvernejšími fanúšikmi priamo v kine. 

Aké pocity prežíval pred premiérou Jozef Antošík a čo sa v ňom odohrávalo po jej zhliadnutí?

"Nakoľko som zžitý s prostredím dlhodobo, v týchto dvoch epizódach ma neprekvapilo nič nejak zásadne. Bolo to originálne bez prerušovaní, autentické výpovede i situácie. Najviac ma zaujala bezprostrednosť chalanov a práve spôsobilosť komunikovať. U športovcov to nie je pravidlom, preto som hrdý, že chalani sú komunikačne na takejto úrovni."


"Všetci sme sa s tým popasovali najlepšie, ako sme vedeli. Verím, že fanúšikovia si to užijú, my sme si to užili. Je to dobrá ukážka cesty futbalistu cez skutočné príbehy a skúsenosti. Tvorcovia to dobre namixovali, boli tam úsmevné i motivačné situácie. Hráčsky vývoj, prístup áčkarov i bývalých hviezdnych odchovancov môže byť pre mladšie ročníky nasledovaniahodné. Videli sme len prvé dva diely, takže sa tešíme na ďalšie diely, kde to bude ešte viac o našej mládeži a Akadémii MŠK," okomentoval premiéru tréner Šošonov Jaroslav Hynek.


"Moje hodnotenie? Úsmev na tvári po celý čas v kine. Najviac ma zabavili Rusky a Hubko. Celkovo tento projekt vnímam veľmi pozitívne. Na tomto seriáli si vážim najviac to, že sa verejnosti ukáže práca ostatných ľudí z úzadia. Všetkých tých, ktorí sa pre nás obetujú, aby sme my mohli podávať dobré výkony. Verím, že to pre nich bude odmena. A moje osobné herecké výkony? Katastrofa," s typickým humorom zhodnotil seba i prvé dva diely kapitán Ján Minárik.


"Bolo to super vidieť sa aj v inom svetle ako na ihrisku. Užili sme si to a na niektorých záberoch sme sa aj poriadne zasmiali. Celé to bolo spracované na veľmi profesionálnej úrovni, páčilo sa mi to. Moje herecké výkony boli horšie ako tie futbalové. Radšej ostanem pri tom futbale," usmieval sa Dávid Ďuriš.


Na našich sociálnych sieťach môžete sledovať aj zhodnotenia od ďalších chalanov.


Facebook