Odvetnú časť začíname proti Michalovciam, cieľ rovnaký ako v 1. kole
Po reprezentačnej prestávke načnú futbalisti MŠK Žilina odvetné zápasy základnej časti. Sezónu sme začali na východe víťazne a aj tentoraz chceme proti Michalovciam v domácej odvete bodovať naplno.

Sobotný duel 12. kola, ktorý má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať Peter Kráľovič.


Ako prvý tím privítame v odvetnej časti mužstvo MFK Zemplín Michalovce, s ktorým sa poznáme dokonale najmä z predošlej sezóny, kde sme sa dokopy stretli až šesťkrát. Zemplín však odvtedy síce nezmenil trénera ani svoj herný štýl, no do kádra východniarov pribudlo viacero nových tvárí. Dokopy prišlo pod Vihorlat, kde sme otvorili v júli aktuálny ročník, v priebehu sezóny až 11 posíl. Aj to malo za následok pomalší rozbeh sobotného protivníka, ktorý získal prvé body až v štvrtom kole. 

Šošonov tak dnes čaká prakticky úplne rozdielny tím, než tomu bolo v prvom kole na východe, kde sme dokázali triumfovať po troch góloch ešte v úvodnom dejstve 3:0. Zemplín však odvtedy napredoval a aktuálne je na rozhraní prvej šestky, na ktorú stráca bod. Bližšie sa pozrieme na samotný káder i výsledky šoltisovcov v predzápasovom bulletine.


ďalší dôležitý duel z pohľadu vývoja

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša vstupujú do odvetnej časti na domácej pôde. Po reprezentačnej prestávke sú hladní po futbale, po dobrom výkone a aj troch bodoch.

"Chceme podať konzistentný, vyrovnanejší výkon počas celého zápasu. To je náš cieľ, ale budeme si musieť postrážiť silné stránky súpera a, naopak, využiť jeho slabiny. Uvidíme, čo prinesie samotný zápas. Myslím si, že to bude veľmi dôležité stretnutie z hľadiska vývoja súťaže. Pozitívny výsledok podložený dobrým výkonom bude veľmi podstatný."

V prvom vzájomnom zápase na východe bolo rozhodnuté prakticky po prvých 45 minútach. Podobný scenár by bol ideálny aj dnes. “Boli by sme radi, keby sa nám podarilo odohrať taký prvý polčas ako v Michalovciach. Myslím si ale, že to bude úplne iný zápas. My sa budeme sústrediť na vlastnú hru, máme svoje ciele v jednotlivých fázach hry. Budeme sa koncentrovať na to, ako skvalitňovať našu hru a samozrejme dosiahnuť úspešný výsledok.”

Naposledy sme využili diery v pomalšej obrane Zemplína. Odzrkadlí sa to aj dnes na našej základnej jedenástke? “Taktický plán si nechám pre seba. Zanalyzovali sme si ho s rovnakou vážnosťou, dôstojnosťou a so všetkými princípmi, ktoré k tomu patria. Očakávam však podobný zápas ako proti Seredi. Budú rozhodovať detaily a verím tomu, že chlapci sú po návrate zo zrazu v dobrej športovej forme." V akom rozpoložení sa teda vrátili z repre? "Každý si so sebou priniesol nejakú emóciu. Každý bol nejakým spôsobom úspešný, ale snažili sme sa chalanov ihneď preladiť na ligu, na ligové nastavenie, aby sme sa koncentrovali na Michalovce. Verím tomu, že chlapci budú dobre pripravení na sobotu."

Počas reprezentačných povinností sa zranil na dlhšie obdobie Patrik Myslovič, ktorého miesto nahradil v kabíne poľský mládežnícky reprezentant Dawid Kurminowski, ktorý v II. lige strelil už osem gólov. "Patrik pribudol medzi zranených, bude chýbať dlhodobejšie. Viac-menej ostatní by mali byť zdravotne v poriadku a k dispozícii. Dawid Kurminowski si za svoje výkony v "B"-tíme zaslúžil posun do prvého tímu. Zaradili sme ho do kádra, bude s nami trénovať a jeho šanca určite príde," odôvodnil posun Poliaka kormidelník MŠK, viac prezradí v Bulletine MŠK.


oddýchnutí za výhrou

Asistenciou prispel k výhre proti Michalovciam v otváracom zápase sezóny krídelník Lukáš Jánošík. Prihrávkou či prípadným premiérovým gólom sezóny by si rád obohatil štatistiky i tentokrát.


skúsenosti z reprezentácie pretaviť do výkonov v lige

O gól "bohatší" sa z októbrového reprezentačného zrazu vrátil útočník Róbert Boženík. K víťaznému gólu z horúcej pôdy Maďarska pridal presný zásah do siete Paraguaja v prípravnom zápase, ktorý sa skončil remízou 1:1. "Božo" však nechýbal v základe sokolov ani v kvalifikačnom stretnutí proti Walesu.

"Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas s Walesom, ktorý keby sme zvládli víťazstvom, tak by sme boli o krôčik bližšie k vysnívanému cieľu, ktorý si všetci ako národ želáme. Remizovali sme, ale stále je to dobrý výsledok, všetko máme vo vlastných rukách a verím, že záver kvalifikácie bude pre nás úspešný a budeme sa radovať z postupu," zhrnul slovenský reprezentant dianie počas uplynulého asociačného termínu. "Dával som si nejaké ciele a myslím si, že sa mi to darí. Z každého zrazu a každého zápasu si odnášam pozitíva a hlavne to, na čom mám robiť. To chcem potom pretaviť aj do výkonov v lige."

"Božo" sa už spolu s tímom sústredí na Michalovce, proti ktorým sme v prvom kole odštartovali dlhú sériu bez prehry. "Bol to ťažký zápas, vstupovali sme vtedy do ligy. Znova tam boli nejaké očakávania, tlaky médií a taký šum okolo všetkého, ale myslím si, že sme k tomu pristúpili výborne a ten zápas sme vyhrali zaslúžene," spomína si na víťazstvo 3:0 náš útočník. Zemplínčania však medzitým posilnili káder, a preto musia byť žltozelení ostražití. "Určite sa na nich musíme zodpovedne pripraviť, lebo to určite nebude taký zápas ako v prvom kole, bude to o niečom inom. Pozreli sme si video, videli sme ich silné stránky a aj to, akou cestou sa dajú zdolať. Verím, že sme dobre pripravení a v sobotu znova potešíme našich fanúšikov."

Cesta k víťazstvu býva tŕnistá, o čom sa v lige presvedčuje aj náš útočník, ktorý je druhým najfaulovanejším hráčom celého ligového pelotónu. "Som hráč, ktorý má rád súboje a ktorý tie súboje vyhľadáva. V nich viem síce rozdať, ale musím vedieť aj prijať. Čím je tých faulov viac, tým viac šancí sa naskytne na skórovanie mojim spoluhráčov a aj to ma posúva," poznamenal "Božo" k faktu, že súperi ho faulovali až 35-krát.

Čo bude kľúčové k úspešnému vstupu do druhej polovice základnej časti? "Podstatné bude, aby sme znova predviedli dominantný výkon, aby sme hrali na súperovej polovici, aby sa v našej hre objavovali princípové veci. Neustále treba zvyšovať tempo zápasu a najlepšie by bolo, keby sme strelili rýchly gól. Michalovce by potom museli otvoriť hru a vtedy by sa nám hralo ešte ľahšie."

Úspech bez dvanásteho hráča nie je možný. "Futbal robíme hlavne pre divákov a nám sa oveľa lepšie hrá, keď je štadión zaplnený a keď nás ľudia povzbudzujú, tlieskajú nám, ale aj keď sa nám nedarí, tak tam chceme nechať všetko. Verím, že naša bojovnosť priláka divákov na štadión," želá si pred zápasom s Michalovcami Róbert Boženík, ktorý v tejto sezóne vsietil tri góly.


pre fanúšikov

Už tradične pred každým domácim zápasom bude pre všetkých žltozelených fanúšikov prichystaná Fanzóna MŠK spolu s Fanshopom MŠK.

Nezabudnite si opäť zdarma pri každom vstupe vziať Bulletin MŠK, kde sa bližšie pozrieme na káder Michaloviec, ktorý prešiel od prvého vzájomného zápasu poriadnymi zmenami. 

S trénerom Jaroslavom Kentošom preberieme detailnejšie reprezentačnú prestávku, kvalitu našej hry, rolu favorita a aj to, čo musí tím robiť v druhej polovici základnej časti.

V rozhovore vyspovedáme obrancu Martina Králika, ktorý ešte v lige nechýbal ani minútu. Čo hovorí na kritiku a pochvalu, ako vníma svoje tri presné zásahy? Radil už Mirovi Káčerovi s otcovskými povinnosťami?

V rubrike štatistiky si rozoberieme výkon Lukáša Jánošíka proti Seredi, pripomenieme si aj dôležité udalosti pre našich fanúšikov.


Sobotné stretnutie, ktoré má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič, na čiarach asistujú Peter Kováč a Martin Borsányi.

Facebook